Voorbeschouwing Zaterdagvoetbal overig

Regio | Dit weekend is voor de KNVB de ideale gelegenheid om alle competities glad te trekken middels een inhaalweekend. Als de weergoden het op deze zaterdag 30 maart gaan toelaten zullen alle teams op twintig gespeelde wedstrijden staan, enkele uitzonderingen daargelaten. Met andere woorden: Na deze zaterdag zijn er nog zes ronden te gaan. In deze voorbeschouwing nemen wij u mee naar de klassen waarin onze ‘Nieuwkoopse’ clubs actief zijn…

Tweede klasse C:
In de klasse waarin TAVV als enige vertegenwoordiger van onze regio actief is staat er nog één wedstrijd op het programma: Berkel – HVC’10. Deze wedstrijd werd destijds gestaakt na 77 minuten wedstrijd met de tussenstand van 2-1. Het restant wordt vandaag uitgespeeld. Als Berkel deze wedstrijd over de streep kan trekken stijgt het van plek tien naar plaats zeven. Daar bevindt HVC’10 zich nu nog in gezelschap van Soccer Boys en Valken ’68, beiden met zevenentwintig punten. De thuisploeg is er dus alles aan gelegen om de driepunter te scoren. Voor TAVV zelf zal dit geen enkele invloed hebben. Die moeten zich gaan concentreren op misschien wel ‘de ontsnapping aller ontsnappingen.’

Derde klasse A:
NSV’46 zal met argusogen het duel tussen BSC’68 en DWO gaan volgen, de enige wedstrijd in deze klasse. Vorige week was deze wedstrijd ook al geprogrammeerd. De mannen uit Benthuizen waanden zich toen in een zetel door bij rust een 0-2 voorsprong te bereiken, maar de Zoetermeerders kantelden de wedstrijd volledig. Zij vochten zich langszij en er zelfs voorbij. Hierdoor heeft BSC’68 exact hetzelfde aantal verliespunten als de koeten en kunnen zij dus bij winst op ‘Ons Kleine Erf’ gelijk komen. Het doelsaldo gaat uiteindelijk ook een rol spelen in de eindstand. NSV’46 heeft hierin een voorsprong van drie doelpunten (-28 om -25) Het zal dus voor de Benthuizenaren een van de laatste kansen zijn om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Vierde klasse A:
Naast Floreant – Zevenhoven is er nog een andere wedstrijd: Hazerswoudse Boys tegen Meerburg, oftewel wit en zwart tegen wit en zwart. Ook Aarlanderveen moet nog een wedstrijd inhalen, maar de Boskopers kunnen maar op één veld tegelijk aantreden. De wedstrijd Aarlanderveen – Floreant is dan ook verplaatst naar zaterdag 4 mei en dan bent u weer volledig bijgepraat. Hazerswoudse Boys wist voor de tweede keer dit seizoen de ‘Rijnwoudse derby’ tegen Koudekerk te winnen. In onze ogen staat deze formatie te laag in de tussenstand, want zij hebben het de gevestigde orde meer dan lastig gemaakt. Juist in de wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ willen zij het nog weleens laten afweten. Voor Meerburg geldt min of meer hetzelfde. Met grote ambities begonnen aan dit seizoen, maar een twaalfde plaats in de tussenstand geeft aan dat dit seizoen maar snel vergeten moet worden.

Vierde klasse B:
Sportief mag nog een extra weekje genieten van de uitoverwinning bij Moordrecht vorige week. Zij komen niet in actie, maar zes andere ploegen wel. In Polsbroek ontvangt het onderaan staande SPV’81 de koploper Gouda, In Nieuwerbrug zal Rijnstreek als gastheer fungeren voor ROHDA ’76, terwijl in Woerden de club van die naam WDS partij gaat bieden. Bij de eerste wedstrijd zou je kunnen gaan denken dat het een monsterscore kan gaan worden, maar eerder in het seizoen werd het slechts 2-1 voor de Gouwenaren. ROHDA’76 en Rijnstreek sloten de rijen in Bodegraven met een 3-1 eindstand en WDS en Woerden speelden vorige week nog tegen elkaar, zonder dat het overigens tot een doelpunt kwam. Inzet van die laatste wedstrijd wordt wel een stap maken richting de nacompetitie, want beide teams ontlopen elkaar niet veel.

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwing Floreant – Zevenhoven

Voorbeschouwing Nicolaas Boys – Sporting Leiden