Voorbeschouwing zaterdag 3 februari (Speelronde 14)

Van de redactie | Met slechts elf behaalde punten in onze poule kenden wij zelf geen best weekend. Alleen de overwinning van TAVV wist we goed te voorspellen. De ploeg van Ludo Pistorius is voor veel ploegen inmiddels een echte angstgegner. De ploeg geeft nooit op en kan de mouwen opstropen. Zo ondervond eerder Aarlanderveen al. Nu staan de ploegen weer tegenover elkaar en uiteraard is dit de ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’. We geven alvast weg dat we ook nu weer denken dat de Ter Aarders een resultaat boeken. Voor Nieuwkoop en Altior voorzien we een minder mooi weekend. Beide ploegen gaan een nederlaag lijden vermoeden wij. Voor Nicolaas Boys en NSV’46 vulden we een zege in, Zevenhoven en Sportief gaan beide in een thuisduel – het blijft gokken he? – tegen een sterke tegenstander een punt pakken. Meer dan elf punten zal met deze voorspellingen toch wel gaan lukken?

RCL – Nieuwkoop
De heenwedstrijd leverde een waar spektakelstuk op. Op De Dulen eindigde Nieuwkoop met negen man maar wist het in ondertal in de slotfase nog de winnende treffer te produceren. Wel bleek toen al dat de Leidenaren een over een prima ploeg beschikken, iets dat inmiddels ook wel blijkt wanneer we een blik op de ranglijst werpen. De ploeg van de naar Altior vertrekkende trainer Hein van Heek staat op de vierde plaats en wist al zeven punten meer te verzamelen dan de ploeg van Boris van Es. Het is dan ook volop in de race voor de tweede periode en heeft hierin vooralsnog alleen concurrentie van HVV. Nieuwkoop treft dus een ploeg dat zwaar gemotiveerd zal zijn. En uiteraard zal het de nare uitnederlaag willen wegpoetsen. Voor Nieuwkoop staat er ook veel op het spel, daar de gevarenzone steeds dichterbij komt. Afgelopen weekend kwamen de oranjehemden weer alleraardigst voor de dag, scoren blijft echter een probleem. Toch zal men weer eens een resultaat moeten gaan boeken en daarvoor zijn goals nodig, maar of dit in tegen de sterke Leidenaren zal lukken betwijfelen wij.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0 

Zevenhoven – RVC ’33
Beide ploegen zijn uitstekend aan de tweede seizoenshelft begonnen. Waar Zevenhoven voor de winterstop maar één keer wist te winnen, heeft het in 2024 direct de score verdubbeld. Ook RVC ’33 stond tegen koploper Aarlanderveen verrassend genoeg aan de goede kant van de score. Beide ploegen beginnen dan ook vol vertrouwen aan de onderlinge confrontatie. De bezoekers hopen het gat naar de veilige negende plaats te dichten, aangezien het hier nog maar drie punten op achter staat. Zevenhoven hoopt juist de aansluiting te vinden bij de nacompetitieplaatsen, die door de resultaten in de laatste wedstrijden een stuk dichterbij zijn gekomen. Naast de overwinning op ESTO was er nog meer goed nieuws voor Zevenhoven. Derde elftalspeler Damon Boon is bereid om zich de rest van het seizoen beschikbaar te stellen en daarmee heeft Ter Hoeve zijn gewenste kapstok in de voorhoede gekregen. Dat Boon het voetballen nog niet verleerd is bewees hij afgelopen weekend en een kwartier voor tijd wist hij ook nog de winnende treffer te maken. Zevenhoven hoopt zich dit weekend ook te revancheren van de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd, toen het pas in de laatste minuut onderuit ging in een verder gelijkopgaande wedstrijd.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Soccer Boys – Altior
In Langeraar beleefde Altior geen leuk debuut als kersverse zaterdagvereniging. Soccer Boys gooide in september roet in het eten door Langeraar, na een 2-4 overwinning, met drie punten te verlaten. Altior wist direct wat het niveau van deze klasse is en weet nu dat het toen met één van de topploegen te maken had. De huidige nummer vier staat slechts één punt achter de drie koplopers en is dus volop in de race voor het zilverwerk. Altior kent een matig seizoen, het wordt zelden weggespeeld maar vooralsnog wist het slechts drie van de gespeelde twaalf wedstrijden om te zetten in winst. Arjan van der Laan moet noodgedwongen veelal wisselingen toepassen in zijn formatie waardoor de vastigheden ontbreken. Tegen Soccer Boys kon het redelijk meekomen, dit zal voor de wedstrijd van komend weekend vertrouwen bieden. Maar of de runner-up de Langeraarders een kans gaat geven nu zei strijden om het kampioenschap… Wij durven niet in te zetten op punten voor de bezoekers.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

Aarlanderveen – TAVV
Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend begint Aarlanderveen toch als koploper aan de derby tegen TAVV. En daarin heeft het dubbel wat recht te zetten, want eerder dit seizoen ging het tijdens de seizoensouverture met 2-1 onderuit op Sportpark Aardam West. Dit was één van de drie nederlagen van Aarlanderveen en dat was toen een nederlaag die vrijwel niemand verwacht had. Het Aarlanderveen van Sander van Dijk leek fitter dan ooit aan de competitie te beginnen, terwijl Ludo Pistorius nog een ‘nieuw’ TAVV aan het vormen was. Maar ondertussen hebben de Ter Aarders bewezen dat het een geduchte tegenstander is die het in elk geval iedereen lastig kan maken. Echter is het af en toe nog te wisselvallig, dus net op het moment dat men een stap op de ranglijst kan maken loopt het weer tegen een zeperd aan. In de eerste competitiewedstrijd werd de ploeg van Van Dijk ook verrast door de tactiek aan de andere kant, dus op voorhand lijkt men gewaarschuwd. Of tovert Pistorius weer een konijn uit de hoge hoed en laat men voor de tweede maal dit seizoen ‘de trots van de polder’ het onderspit delven?
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

Roodenburg – Nicolaas Boys
De enige thuisnederlaag van het seizoen werd door Nicolaas Boys geleden tegen uitgerekend de tegenstander van aanstaande zaterdag. Toen stond Mo Bougrine nog aan het roer in Leiden, waar hij zijn competitiedebuut als trainer maakte nadat hij de drie seizoenen ervoor nog trainer was van de Nieuwveners. Inmiddels is Bougrine overgestapt naar tweedeklasser Foreholte. Waar Bougrine hoopte op een cultuuromslag bij Roodenburg, moest hij tussen neus en lippen door bekennen dat het hem tegenviel. Gelukkig bood zijn voormalige broodheer hem een uitweg en heeft hij promotie kunnen maken naar Voorhout. In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop liep Roodenburg direct tegen een teleurstellende nederlaag aan. Notabene op eigen veld – wat door tegenstanders vaak wel als het hol van de leeuw wordt gezien – verloor het met 1-3 van laagvlieger Stompwijk’92. Het individueel sterke Roodenburg blijft zodoende in het zicht van de degradatiekandidaten, echter heeft het in onze ogen teveel kwaliteit om te degraderen. Maar dat het rumoerig is in Leiden moge duidelijk zijn. Wij gaan voor een stuntje van onze Nieuwveense vrienden, alhoewel het op basis van de ranglijst zo helemaal niet genoemd mag worden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

NSV’46 – Floreant
NSV’46 zal zich komend weekend op twee fronten willen gaan revancheren. Afgelopen weekend leed men een zure nederlaag tegen FC Oegstgeest, ondanks dat de Noordenaren wederom bij vlagen aardig voor de dag kwamen en zeker niet de mindere ploeg waren. De nederlaag was extra wrang daar het de goede uitgangspositie voor de tweede periode nu kwijt is geraakt aan Teylingen. Maar de ploeg heeft ook tegen Floreant nog wat goed te maken na de eerdere nederlaag in Boskoop. Toentertijd waren de Noordenaren nog zoekende en speelde het misschien wel één van zijn slechtste wedstrijden tot dusverre.
Floreant zal nu een ander NSV’46 treffen zoveel moge duidelijk zijn. Dennis Tijssen deed onder meer enkele aanpassingen in zijn formatie en ook het systeem werd iets aangepast. Voor de ontmoeting met de ploeg van Dennis van den Ing zal Tijssen de heenwedstrijd goed hebben geanalyseerd. Het gevaar kwam met name van de fysiek sterke aanvalsleider Rens Blok die steeds veel te makkelijk in balbezit mocht komen. Wanneer NSV’46 de lijnen naar hem weet dicht te zetten zal het meeste gevaar geneutraliseerd zijn. Maar een NSV’46 dat zijn niveau haalt moet sterk genoeg zijn om de huidige nummer 8 van de ranglijst over de knie te leggen. Daar gaan we dan ook vanuit in onze voorspelling…
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

Sportief – WDS
De nummer vijf tegen de nummer zes. Een mooi affiche op het eerste oog. Toch zit er tussen beide ploegen een groot gat van vijf punten. WDS was lange tijd één van de koplopers maar een nederlaag tegen SPV’81 zorgde ervoor dat zei nu moeten jagen op koploper Bolnes. Het gat is echter nog steeds maar twee punten en men heeft dus nog alles om voor te spelen. Sportief kan zijn borst dus nat gaan maken. In Driebruggen verloor Sportief met 3-1. Sportief wisselt goede wedstrijden af met matige maar komt bijna altijd wel tot scoren. WDS is nog productiever en krijgt ook een stuk minder tegentreffers. Op het eigen veld zal Sportief fysiek de strijd aan moeten gaan en het goed voetballende WDS moeten proberen te ontregelen. In deze klasse kan een goed opererend Sportief het immers iedere ploeg lastig maken, ook de topploegen. Met potlood vullen we een doelpuntrijk gelijkspel in.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de derde klasse A tussen Aarlanderveen en TAVV.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Jan van der Lubbe – Leiden Amateurvoetbal

0172SPORT, Gouderak-Sportief

Sportief pakt in knotsgek duel in de laatste seconde een punt

Nicolaas Boys met duidelijke cijfers langs Roodenburg