0172SPORT, Gouderak-Sportief

Sportief pakt in knotsgek duel in de laatste seconde een punt

Gouderak | Sportief heeft in en tegen Gouderak in de laatste seconden een punt gepakt. Tot drie keer toe kwam sportief na een achterstand langszij, maar toen ook toen de thuisploeg in de slotfase voor de vierde maal op voorsprong kwam en het duel leek te beslissen vocht Sportief zich terug en was het was Bob van den Haak die in de blessuretijd de gelijkmaker verzorgde.

Sportief miste een aantal vaste basisspelers maar begon toch goed aan het duel met Gouderak. Er werd goed druk gezet op de Gouderak-verdediging waardoor de ploeg van Jan Wouters steeds snel de bal terugveroverde. Echter moest het uitkijken voor de gevaarlijke spelers voorin bij Gouderak die regelmatig aan de verdediging van Sportief ontsnapte.

Toch was de eerste grote kans voor Sportief, maar een perfect aangesneden vrije trap van Daan Koot spatte uiteen op de kruising. Na een kwartier spelen was het toch de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Een lange bal werd op het slechte veld verkeerd ingeschat door de laatste linie van Sportief en Finn Overes maakte hier dankbaar gebruik van en faalde oog in oog met Bjorn van der Laan niet. Sportief zette aan, moest nog altijd waken voor de gevaarlijke uitbraken, maar leek na iets meer dan een half uur op gelijke hoogte te komen, echter schoot Van den Haak na gegrabbel van de Gouderak-doelman de bal via een verdediger over. Uit de daaropvolgende corner kon Jorg van der Laan vrij inkoppen maar zijn inzet ging naast. Voor rust waren de bezoekers nog een aantal maal gevaarlijk uit dode spelmomenten en ook Gouderak kreeg nog twee prima mogelijkheden maar beide ploegen zochten met een 1-0 de ruststand de kleedkamers op.

De tweede helft was er voor het publiek één om van te smullen. De eerste kans voor Sportief was direct raak, een lange bal van Florian Nieuwkoop werd op waarde ingeschat door Joel Verkerk en die liftte de bal heerlijk over de uitkomende goalie van Gouderak. Na iets meer dan een uur spelen pakte Gouderak voor de tweede keer de voorsprong. Een snelle aanval over de linkerkant werd uiteindelijk door Youri Kool achter de kansloze Van der Laan geschoven. Het antwoord deed niet lang op zich wachten want nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Een strak aangesneden corner van Koot werd door Van den Haak binnengekopt, 2-2.
Beide ploegen gingen naarstig op zoek naar de voorsprong en het was uiteindelijk de thuisploeg dat na 77 minuten andermaal op voorsprong kwam. Een schwalbe in het strafschopgebied werd door de arbiter gezien als overtreding en de gegeven strafschop werd door de aanvoerder van Gouderak feilloos binnengeschoten. Ook deze hernieuwde voorsprong duurde niet lang want één minuut later zag Koot hoe zijn scherpe vrije trap, die als voorzet bedoeld was, in de goal belandde.
Beide ploegen zette een slotoffensief in, waarbij Gouderak bleef loeren en Sportief aandrong. De wedstrijd leek in twee minuten voor tijd de kant van Gouderak op te vallen toen spits Kool de 4-3 binnen binnenschoot, maar het slotwoord was dus voor Van den Haak. In blessuretijd zorgde hij voor de feestvreugde toen hij een cornerbal van Koot tegen de touwen kon werken. De referee vond het na de 4-4 gelijk mooi geweest en floot voor het einde. Uiteindelijk mag Sportief blij zijn met het punt en is het publiek de winnaar van de dag.

Man of the Match Van de Haak: “We speelden vandaag zeker niet onze beste wedstrijd, wat ook heel lastig was op dit zware veld. Wel ben ik blij met de inzet van alle jongens en mogen we uiteindelijk nog gewoon blij zijn met het punt gezien we in de laatste seconde scoren.”