Nicolaas Boys met duidelijke cijfers langs Roodenburg

Leiden | Nicolaas Boys speelde zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Roodenburg, maar won toch vrij simpel én met duidelijke cijfers: 0-4.

Nicolaas Boys begon de wedstrijd zonder de geschorste aanvoerder Joey van den Haak en de geblesseerden Koen van der Hoorn en Jari Wijfjes. De eerste kans was voor Jordy van Eijk die op rechts er vandoor ging. Zijn voorzet ging net voorlangs, waar hij misschien beter zelf op doel had moeten schieten. De wedstrijd golfde heen en weer, en een paar minuten later was Roodenburg dichtbij de 1-0. Een prachtige omhaal van Roodenburg werd door Rik Verkerk ternauwernood koppend van de doellijn gered. Nicolaas Boys kwam na tien minuten toch op een 0-1 voorsprong. Mike van der Aar stuurde Fitz MacLean op links de diepte in, die speelde zijn man uit en stond opeens één-op-één tegen keeper Nour van Roodenburg. MacLean bedacht zich geen moment en schot laag in de linkerhoek de 0-1 binnen. Het spel bleef op en neer gaan, Roodenburg had vaak de bal maar kon niet echt een vuist maken en Nicolaas Boys bleef gevaarlijk in de omschakeling. Zo was het het Jordy van Eijk, die al weken uitblinkt, Fabio Dos Santos aanspeelde op de rand van het strafschopgebied. Dos Santos dribbelde de zestienmeter binnen, maakte een mooie actie waarbij hij van zijn man wegdraaide en schoot laag in de rechterhoek de 0-2 binnen. Nicolaas Boys bleef gevaarlijk met in de hoofdrol Fitz MacLean, die een echte plaag bleek voor de verdediging van Roodenburg. Een prachtige aanval luidde de 0-3 in. Van Eijk speelde Sven Hoogervorst aan op het middenveld, die opendraaide naar links waar Ravi Pijper een mooi voorzet gaf en spits MacLean koppend de 0-3 maakte. Nog geen minuut later gooide Ravi Pijper in op de vrijstaande Dos Santos, die een pass gaf op Hoogervorst, zich vrij draaide op randje zestienmeter en opeens helemaal vrij stond tegen over de keeper van Roodenburg. Hij kon alle hoeken uitkiezen voor de 0-4, maar schoot recht op Nour af. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Roodenburg nog twee grote kansen, waarvan er één door Verkerk van de doellijn werd gered. Zo ging Nicolaas Boys de rust in met een comfortabele 0-3 voorsprong.

“Zonder groots te voetballen, hebben we onszelf op een hele makkelijke overwinning getrakteerd”

Matthijs Egberts | Verdediger Nicolaas Boys

Waar het vorige week mis ging tegen Warmunda wist Nicolaas Boys nu wel de voorsprong vast te houden in de tweede helft. De Boys lieten Roodenburg het spel maken, wat vaak fout ging door verkeerde passes. Het spel werd ook harder, Roodenburg ging er fel in wat leidde tot een blessure van Ravi Pijper, welke vervangen werd door Renzo Wijfjes. In de zeventigste minuut kreeg Roodenburg nog een kans met hulp van een Nicolaas Boys verdediger. Een voorzet van Roodenburg kwam bij Matthijs Egberts die de bal verkeerd raakte en bijna zijn eigen keeper Xander Hardsteen te kijk zette maar de bal prachtig uit de lucht plukte. Nicolaas Boys kwam nog tien minuten voor tijd nog op 0-4 toen een voorzet van Sven Hoogervorst door een verdediger van Roodenburg in eigen doel werd gekopt. De ingevallen Rocco Uyttewaal en Rob Kempen waren nog heel dichtbij de 0-5. Eerst schoot de vrijstaande Kempen op de keeper en in de rebound schoot Uyttewaal onderkant lat. Zo won Nicolaas Boys toch vrij makkelijk de lastige uitwedstrijd in Leiden bij Roodenburg 0-4. Matthijs Egberts, die na langdurig blessureleed eindelijk weer eens negentig minuten mocht maken, was uiteraard in zijn nopjes met het resultaat: “Het was een prima overwinning. We maakten onze kansen een keer direct af, waar we dat normaal wel eens nalaten. Het waren drie mooie goals, met name de derde was een heerlijke aanval over verschillende schijven. Uiteindelijk gaf Ravi de bal perfect voor en kopte Fitz deze heerlijk binnen. Verdedigend hadden we het goed staan en hebben we heel weinig weggegeven. Zonder groots te voetballen, hebben we onszelf op een hele makkelijke overwinning getrakteerd.”

Volgende week is Nicolaas Boys vrij en een week later oefent Nicolaas Boys thuis tegen de Leidse studenten van LSVV. Op zaterdag 24 februari hervat met de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Woubrugge.