Nicolaas Boys in wedstrijd met 2 gezichten naar 2-2 gelijkspel

Nieuwveen |  Nicolaas Boys, dat dit jaar 90 jaar bestaat, speelde gister tegen Warmunda voor het eerst in een special ontworpen retro shirt. Het shirt dat tot stand is gekomen door eerste elftalleider Ed van Vliet, hoofdsponsor Spelt BV en Bahlmann Sport, zal het hele jaar 2024 gedragen worden door het eerste elftal van Nicolaas Boys.

Even over half 3 floot scheidsrechter Slierendrecht voor aanvang van de wedstrijd. Warmunda en Nicolaas Boys, beiden in de subtop van de 4e klasse A, zouden er vanmiddag een hele interessante wedstrijd van maken. Het begin was voor Warmunda dat na vijf minuten de eerste kans kreeg met een afstandschot van Ties van Dam wat net naast ging. Nu was het het tijd voor Nicolaas Boys, dat steeds beter in het spel kwam en goed en verzorgd voetbal speelde. Na 10 minuten lag de 1-0 bijna in het net na een voorzet van Ravi Pijper over links op spits Fitz MacLean die de half hoge voorzet knap aannam op de penaltystip en zijn schot zag belanden op de binnenkant van de paal. Nog geen minuut later was het aanvoerder Joey van den Haak die dicht bij een doelpunt was, zijn schot laag over de grond in de hoek werd knap door Warmunda keeper Wesley Kerkvliet tot corner verwerkt. Uit de corner van Ravi Pijper kon Van den Haak, die toch opmerkelijk vrij stond tussen allemaal Warmunda verdedigers, vrij inkoppen, wat resulteerde in een verdiende 1-0 voorsprong voor de Boys.

Nicolaas Boys bleef het spel maken met mooie aanvallen, passes en de rust aan de bal. Warmunda keek gelaten toe en was niet bij machte om het Nicolaas Boys moeilijk te maken de eerste helft. Zo schoot Luke van Veen nog keihard laag over de grond op doel, maar zijn schot strandde in de Warmunda verdediging. Ook Van den Haak, die een voorzet schampte met zijn hoofd, zag de bal net naast gaan. Nicolaas Boys bleef goed voetballen en de ene aanval was nog mooier dan de ander. Alleen jammer dat men zich in deze fase niet beloonde met meer doelpunten. In de 40e minuut was er een overtreding op het middenveld op Peter Burgmeijer. Scheidsrechter Slierendrecht uit Gouda trok geel voor Warmunda speler Sohrab Safi. Safi, die vijf minuten daarvoor ook geel had gehad voor het wegtrappen van bal, kon dus met rood vertrekken. Opeens trok scheidsrechter Slierendrecht weer rood voor dezelfde speler wat later bleek voor ongeoorloofd verbaal geweld aan het adres van de scheidsrechter. Dit hele voorval bleek bleek later in de wedstrijd toch een keerpunt te zijn geweest. Vlak voor rust kwam Nicolaas Boys toch op 2-0. Een prachtige aanval over rechts doordat Jordy van Eijk met een swingende actie de verdediging van Warmunda te kijk zette en zijn pass perfect voor het doel belandde waar aanvoerder Van den Haak de bal op de doellijn kon binnen tikken. Met een verdiende 2-0 voorsprong gingen de Nieuwveners de rust in.

“Het was de beste eerste helft van het seizoen, wat werd afwisselend met de slechtste tweede helft van het seizoen”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

Heel Nicolaas Boys keek uit naar de tweede helft. Wat kon er gebeuren, mooi voetbal, een 2-0 voorsprong en Warmunda met tien man. De tweede helft was amper tien minuten oud toen Warmunda aanvaller Kevin van Bentem diep werd gestuurd over rechts. Net buiten het schrafschopgebied haalde die opeens snoeihard uit, zijn schot dat houdbaar leek voor keeper Xander Hardsteen veranderde van richting door een polletje en verdween in het doel: 2-1. Nicolaas Boys was duidelijk van slag door de tegentreffer. Het spel werd onrustig en foute passes volgde elkaar in een rap tempo op. Zo kwam Warmunda een paar minuten later zelfs op 2-2 door geklungel achterin bij de Boys. De bal viel precies goed in de voeten van de razendsnelle Van Bentem, die bijna op dezelfde plek als de 2-1 nu de 2-2 keihard binnen schot en Nicolaas Boys keeper Hardsteen kansloos liet. Warmunda stond nu verdedigend goed, liet de Nieuwveners het spel maken en loerde zelf op de counter. Maar Nicolaas Boys was na die twee snelle tegentreffers geen schim meer van het team van de eerste helft. Ze wisten zich geen raad met de man extra die ze hadden en werden onnauwkeurig in de passes en gingen te gehaast voetballen wat het spel niet ten goede kwam. Zo kreeg Warmunda nog een goede kans in de 70e minuut toen een voorzet opeens voor de aanstormende Nicolaas Boys aanvaller Mike van der Aar kwam die in de verdediging wilde helpen en zijn schoot net naast zijn eigen keeper zag gaan. Ook Nicolaas Boys kreeg nog een kans op de overwinning, in de 75e minuut gaf diezelfde Van der Aar een voorzet die door Warmunda keeper Kerkvliet niet goed werd verwerkt, in de rebound was Fabio Dos Santos dichtbij de 3-2 maar nu redde keeper Kerkvliet uitstekend. In het restant wilde Nicolaas Boys wel maar kon niet meer en Warmunda leunde lekker achteruit en vond de 2-2 prima. Zo eindigde deze hele boeiende subtopper in een 2-2, een wedstrijd waarin van alles gebeurde en de toeschouwers de grote winnaars waren.

Aanvoerder Van den Haak was teleurgesteld na de tweede helft tegen een man minder. “Het was de beste eerste helft van het seizoen, wat werd afwisselend met de slechtste tweede helft van het seizoen. Als je met een man meer staat mag je dit natuurlijk nooit weggegeven…”. Volgende week speelt Nicolaas Boys een uitwedstrijd in Leiden bij Roodenburg.