Voorbeschouwing zaterdag 25 november (Speelronde 9)

Van de redactie | Toch nog 23 punten leverde onze voorspellingen van afgelopen weekend op. TAVV en NSV’46 kwamen door de herfstbuien niet in actie, de andere wedstrijden zaten we aardig in de buurt. Alleen Altior leverde ons niks op en dit hadden we kunnen weten. De ploeg is de koning van de gelijke spelen en deelde andermaal de punten. Dit weekend gaan zij op bezoek bij Zwammerdam en deze pot is door ons bestempeld als ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’. Uiteraard hebben we nu wél ‘gewoon’ een gelijkspel genoteerd. Ook TAVV en Zevenhoven gaan gelijkspelen voorzien wij. Het zou het eerste punt betekenen voor de geelhemden, dus hierover hebben we lang getwijfeld. Maar eens moet de bal goed vallen. De overige ploegen zien wij winnen. Het besef slaat in ene toe: er is weinig meer over van onze minder chauvinistische tactiek… 

FC Oudewater – Nieuwkoop
Nieuwkoop stond na vier nederlagen eindelijk weer eens aan de goede kant van de score. Pas in blessuretijd kregen de oranjehemden door een goal van Sam van der Hoorn Olympia op de knieën, de vreugde was er uiteraard niet minder groot om. Nieuwkoop steeg naar een gedeelde vijfde plaats en neemt het dit weekend op tegen FC Oudewater dat voorlaatste staat met slechts één zege uit acht duels. Wanneer de ploeg van Boris van Es deze pot ook weet te winnen kan het met een beetje fortuin zomaar doorstoten tot in de Top-4. Vorig seizoen was de ploeg uit Oudewater nog een stabiele middenmoter het seizoen daarvoor wist men te promoveren vanuit de derde klasse waarin het ook tweemaal de degens kruiste met de opponent van dit weekend. Nieuwkoop kwam in beide wedstrijden niet tot scoren, Woubrugge deed dit eenmaal en pakte zodoende toentertijd vier punten. Het zegt weinig over hoe het er nu voor staat, zeker aan de kant van Nieuwkoop staat er een compleet ander elftal. Een elftal dat we wel hoger inschatten dan FC Oudewater.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2 

TAVV – ASC
TAVV kwam afgelopen weekend niet in actie door de weersomstandigheden. De ploeg van Ludo Pistorius was al gearriveerd in Reeuwijk bij tegenstanders RVC ’33, de scheidsrechter vond het echter niet verantwoord om 22 spelers de drassige weide in te sturen. Ook de wedstrijd tussen BSC ’68 en ASC werd niet beëindigd doordat de dienstdoende arbiter onwel was geworden. Desondanks werd het een mooie middag voor de Ajax Sportman Combinatie. Door de nederlagen van Soccer Boys en ESTO, en het gelijke spel van RKDES, maakt het ‘ineens’ nog kans op de eerste periode. Daarvoor moet het nu met twee doelpunten verschil het restant van de wedstrijd tegen BSC zien te winnen. De brilstand stond alleen nog op het scorebord.
TAVV is inmiddels afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst en daarmee zijn ze nog net ‘veilig’. Het wordt dan ook hoog nodig tijd dat de wit-blauwen weer eens drie punten pakken, een gemakkelijke opgave zal dit zeker niet worden. Wij houden het op een 1-1 gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – BSC ’68
Zevenhoven en BSC ’68 zijn twee oude bekenden van elkaar. Vorig seizoen hebben zij het gehele jaar met elkaar uitgemaakt wie er kampioen zou worden en uiteindelijk kunnen we op basis van de eindstand concluderen dat de onderlinge wedstrijden het verschil hebben gemaakt. Zevenhoven wist beide wedstrijden te winnen en had uiteindelijk drie punten meer dan de ploeg uit Benthuizen. Verdiend waren de overwinningen ook zeker niet. BSC was in beide wedstrijden de betere ploeg, echter was de ploeg van Danny ter Hoeve de meest productieve. En daar zit dit seizoen één van de achilleshielen. Zevenhoven wist pas zesmaal te scoren, het gemis van bijvoorbeeld een Marco Pellegrom is voelbaar. Maar ook defensief heeft men de zaken minder op orde. Het is namelijk ook de ploeg met de meeste tegendoelpunten en op basis van deze statistieken staan men dan ook terecht onderaan. Echter had de ploeg zeker wel een aantal punten verdiend. In vrijwel de helft van de wedstrijd was het de gelijkwaardige partij, maar daar koopt men vooralsnog weinig voor. Maar wellicht weet het tegen BSC eindelijk weer eens aan de goede kant van de score te staan met de wedstrijden van vorig seizoen nog in het achterhoofd.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zwammerdam – Altior
Altior is in vorm. De ploeg van Arjan van der Laan laat leuke dingen zien, krijgt vaak de credits alleen de punten ontbreken nog altijd. Driemaal op rij werden de punten gedeeld, waar dit ook zomaar zes of negen punten had kunnen opleveren. Maar aan het einde van het seizoen sta je waar je hoort te staan, dat zal men ook in Langeraar weten. Dit weekend gaat men op bezoek bij Zwammerdam dat vorig seizoen wist te promoveren en inmiddels goed meedoet in deze derde klasse. Een knappe prestatie, zeker gezien de omvang van de club. Altior zal op de grasmat in Zwammerdam de strijd aan moeten gaan met de thuisploeg, iets dat de ploeg graag doet. Wanneer het op strijd aankomt zijn de Langeraarders vaak de betere. Vanuit de duels in de omschakeling tot kansen komen, dat ligt de ploeg goed. Achterin zal men kort moeten zitten op de handige aanvallers van Zwammerdam die graag de één tegen één duels spelen. Wij verwachten door het spel wat we van beide ploegen kennen een open wedstrijd met veen kansen over en weer én veel doelpunten. Niet voor niks is dit de ‘JRM Rezien wedstrijd van de week’. Wel gaan wij na de drie Langeraarse remises andermaal voor een puntendeling…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

Alphen – Nicolaas Boys
Het verschil tussen VV Alphen en Nicolaas Boys bedraagt slechts drie punten op de ranglijst, echter beginnen de Nieuwveners met meer vertrouwen aan de onderlinge confrontatie dan de thuisploeg. De zwart-groenen wonnen afgelopen weekend op relatief eenvoudige wijze van rode lantaarndrager MMO, terwijl Alphen met 3-2 onderuit ging tegen Roodenburg. Sinds 7 oktober is de ploeg van Chris Snatersen zelfs al zonder overwinning en daar zullen ze ongetwijfeld verandering in willen brengen.
Nicolaas Boys heeft vooralsnog veel ‘logische’ uitslagen neergezet. Op een gelijkspel tegen SJZ na werd er verloren van ploegen uit de top-4 en tegen de kleintjes werden er juist punten gepakt. Hierdoor zijn de Nieuwveners op een verdienstelijke zevende plaats te vinden, maar de equipe van René Ras wil meer. De top-4 lijkt dus te hoog gegrepen, maar een positie als ‘best of the rest’ behoort zeker tot de mogelijkheden. De grootste concurrent voor deze klassering lijkt uitgerekend NSV’46. Eerst moet er maar eens gewonnen zien te worden van de Alphenaren, die over veel individuele kwaliteiten in de voorhoede beschikbaar. Toch durven wij het aan om een ‘tweetje’ in te vullen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

NSV’46 – Stompwijk’92
Afgelopen weekend zag NSV’46 zijn wedstrijd tegen Warmunda op het laatste moment worden afgelast. De reis naar Warmond was al lang en breed ingezet toen de dienstdoende arbiter het plaatselijke consult overrulede en alsnog een streep door de wedstrijd zette. Deze week speelt men thuis waar men op het kunstgras gaat aantreden tegen Stompwijk ’92. De tegenstander vinden we terug in de onderste regionen van de ranglijst. Vorig seizoen nog een derde klasser maar afgelopen weekend liep men tegen Meerburg alweer tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aan.
In de twee wedstrijden daarvoor boekte de ploeg uit Leidschendam wel twee zeges, waaronder een mooie 4-0 tegen Alphen, de ploeg waar NSV’46 laatst nog puntverlies tegen leed… Stompwijk zal geen hoogvlieger gaan worden en een compleet NSV’46 schatten wij hoger in. Helemaal compleet is de selectie van Dennis Tijssen nog niet, zo ontbreken onder andere nog altijd de geblesseerde Robbin Verhaar en Sebastiaan van der Voorn, twee spelers die waarschijnlijk op het spelersformulier staan wanneer zij fit zijn. Desondanks denken we dat de Noordenaren thuis de punten zullen pakken.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

SPV ’81 – Sportief
Sportief wist afgelopen weekend op een loodzwaar veld wederom te winnen en belangrijker nog misschien: geen moment gaf het de tegenstander het idee dat we wat te halen was. Door de winst is de aansluiting gevonden en de Top-5 in zicht. Zeker wanneer je het programma erbij pakt. ASW speelt tegen de koploper, Sportief gaat op bezoek bij SPV ‘ 81. De ploeg uit Polsbroek is een vast gezicht in de vijfde klasse en gooit daar zelden hoge ogen. Een nieuwe winstpartij ligt dus in het verschiet voor de ploeg van Jan Wouters. De ploeg heeft ook nog twee duels te goed en het programma tot de winterse onderbreking biedt volop mogelijkheden. Sportief was nooit afgeschreven maar kan zich voordat Koning Winter inslaat serieus gaan nestelen tussen de koplopers.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-4

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de derde klasse A tussen Zwammerdam en Altior.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Letty Blanken

Altior deelt ook met sterk RKDES de punten

Nicolaas Boys in wedstrijd met 2 gezichten langs Alphen