Altior deelt ook met sterk RKDES de punten

Langeraar | In een enerverende wedstrijd hebben Altior en RKDES de punten gedeeld. Voor Altior betekende dit alweer de vierde puntendeling. Ook de opponent uit Kudelstaart schoot hier weinig mee op, sterker nog het verspeelde de kans op de eerste periodetitel, dat vooraf bij winst nog tot de mogelijkheden behoorde…

Onder opnieuw zeer slechte weersomstandigheden maakten beide ploegen er een mooie wedstrijd van. Met veel inzet en enthousiasme zochten zowel de mannen uit Langeraar als uit Kudelstaart de aanval. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld waarbij het spel heerlijk op en neer golfde zonder dat er echt grote kansen ontstonden.

In de vijftiende minuut kwamen de bezoekers vanuit een scrimmage voor het doel van Altior-doelman Koen den Elzen op voorsprong. Altior nam het heft in handen en gesterkt door de wind die men de eerste helft in de rug had ging het naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten na de 0-1 was het alweer gelijk toen Tim Heikoop in de diepte werd aangespeeld, het strafschopgebied in dribbelde en met een strak schot in de rechterbenedenhoek RKDES-keeper Tijn Kraak wist te passeren.

“Je merkt dat we met de week groeien”

Tim Heikoop denkt dat Altior binnenkort een tweede driepunter gaat noteren

Na de rust was het Altior dat in eerste instantie de betere kansen kreeg, maar steeds lag of stond Kraak een Langeraarse voorsprong in de weg. Met enkele knappe reddingen hield hij zijn ploeg in de race. Na iets minder dan een uur spelen moest hij toch capituleren. Een voorzet vanaf de rechterkant bereikte Ed van der Weijden die de 2-1 tegen de touwen kopte.
Hierna waren het de bezoekers die aandrongen en de achterstand wilde wegwerken.
Tien minuten voor tijd kon men juichen toen aanvoerder Lorenzo Zorn iets te veel ruimte kreeg van de Altior-verdediging en op prachtige wijze met buitenkant rechts voor de gelijkmaker zorgde.
Het bleef een open duel en beide ploegen kregen in de laatste minuten dan ook nog de kans op de overwinning maar keepers Den Elzen en Kraak bewezen hun waarde voor hun ploeg. Hierdoor eindigde deze enerverende wedstrijd in een gelijkspel.

Tim Heikoop kon leven met het vierde gelijke spel maar hoopt toch dat de ploeg binnenkort weer eens een driepunter kan noteren. “Als we zo blijven voetballen als vandaag en de laatste weken komt een winstpartij vanzelf. Je merkt dat we echt met de week groeien en dat is mooi om te zien. Vandaag had er ook zeker meer in gezeten. Ik denk dat we vrijwel de gehele wedstrijd de betere waren en daarbij ook de betere kansen kregen. Uiteindelijk verliezen we twee punten doordat die bal van afstand er mooi in vloog. Maar volgens mij raakt hij ‘m gewoon compleet verkeerd.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A.

Koen den Elzen; Stan Janssen (70. Pim Lek), Tom van Vliet, Mika Valentijn (75. Sebastiaan van Veen), Thijs Koopman; Rick Keijzer (61. Reber Taha), Sam van der Meer (61. Sem van den Berg), Tom van der Weijden, Tim Heikoop; Luuk den Haan (80. Tim Zwirs), Ed van der Weijden

Bron: Aad Otto | Archieffoto: Kees Verhaar