Voorbeschouwing zaterdag 23 september (Speelronde 1)

Van de redactie | De bal gaat eindelijk weer rollen! Natuurlijk, de afgelopen weken rolde het speeltuig al veelvuldig, maar dit weekend rolt ‘ie weer voor het ‘echie’… En dus mogen ook jullie – onze lezers en liefhebbers van het amateurvoetbal – weer jullie voorspellingen doen in onze voetbalpoule. Dit seizoen is Bakker de Kruijf de nieuwe naamgever en wordt er iedere week gestreden voor een heerlijke taart + waardebon van de beste bakkerszaak die onze regio rijk is! Ook zal de eindwinnaar er weer vandoor gaan met de voetbalreis naar Engeland aangeboden door JRM Reizen, de reisspecialist voor mooie voetbalreizen en stedentrips! Zo genoeg sluikreclame, wij gaan ons richten op de voorbeschouwingen. Iedereen veel succes met het voorspellen en veel plezier langs de lijn!

Nieuwkoop – RCL
Nieuwkoop zal even hebben moeten wennen de afgelopen weken. In ene weet het weer wat verliezen is na een seizoen waarin alles gewonnen werd wat er te winnen viel. Het bekeravontuur zit er dit seizoen al vroeg op na drie verliespartijen. Zal dit het vertrouwen hebben aangetast van de eerder onoverwinnelijke oranjehemden? De 0172SPORT-CUP werd eerder wel voor de tweede maal aan de prijzenkast toegevoegd en ook in oefenpotjes tegen onder meer ARC en FC Lisse maakte men indruk. Paniek zal er dus zeker niet zijn, hiervoor zit het allemaal te goed in elkaar bij de ploeg van Boris van Es. Nieuwkoop start met een thuiswedstrijd en ontvangt RCL. Afgelopen seizoen speelde de ploeg uit Leiderdorp geen rol van betekenis in de tweede klasse en viel vooral het grote aantal tegentreffers op. Het bleef weg uit de degradatiezone maar had na nummer laatst RVC’33 de meeste tegengoals. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen wist ook het al gedegradeerde TAVV in Leiderdorp nog uit te halen en met 1-4 het seizoen winnend af te sluiten. Wij denken dan ook dat RCL geen probleem zal gaan vormen voor Nieuwkoop.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

TAVV – Aarlanderveen
In speelronde 1 staat er direct een burenruzie op het programma. Het gedegradeerde TAVV krijgt Aarlanderveen op bezoek en op papier mag men dan ook spreken van een loodzware competitiestart. Aarlanderveen deed afgelopen seizoen lang mee om het kampioenschap, maar moest aan het einde zijn meerdere erkennen in Nieuwkoop. In de eerste nacompetitieronde tegen Legmeervogels ging het direct fout en ging men met grote cijfers onderuit. Het seizoen voor de ploeg van Sander van Dijk leek te lang te duren, maar ondertussen heeft men zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen herpakt en klaargestoomd voor de competitiestart. De poulefase van de beker kwam men door met ‘7 uit 3’, dus wat dat betreft lijken ze er klaar voor.
TAVV heeft afgelopen seizoen een grote metamorfose ondergaan. Met Ludo Pistorius kwam er een nieuwe trainer en in zijn kielzog werden er een aantal oudgedienden van stal gehaald en kwamen er ook nog een aantal spelers over uit het Alphense, waarbij de gebroeders Verberg zich al meerdere malen hebben laten zien tijdens de voorbereiding. Toch denken wij dat TAVV met lege handen blijft staan en de overwinning naar Aarlanderveen gaat.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

RVC ’33 – Zevenhoven
Promovendus Zevenhoven gaat in zijn eerste competitiewedstrijd op bezoek bij degradant RVC ’33. Zevenhoven kende een behoorlijk goede voorbereiding. In de beker ging het weliswaar met 2-1 onderuit tegen Slikkerveer, waardoor het de volgende ronde misliep. Maar de andere twee bekerwedstrijden tegen Forum Sport 2 en Wilhelmus werden wel gewonnen. Ook de oefenwedstrijden tegen Alphen, UVV en Floreant werden winnend afgesloten, waarbij laatstgenoemde zelfs met ruime cijfers (6-1) werd verslagen. In de strijd om de 0172SPORT-Cup verloor Zevenhoven de finale tegen Nieuwkoop, nadat het Siveo ’60, TAVV en Altior in de poulefase uitschakelde. Dus ondanks dat Zevenhoven een aantal sterkhouders is verloren, lijkt men klaar voor de competitiestart.
Tegenstander RVC ’33 miste vrijwel het gehele afgelopen seizoen een handvol basisspelers en dit kwam ze duur te staan. Rechtstreekse degradatie was het gevolg voor de ploeg die voor het eerst op de zaterdag uitkwam. Op basis van de bekerresultaten – waarin het eenmaal won, eenmaal gelijkspeelde en eenmaal verloor – is nog moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen liggen. Beide ploegen zouden zomaar aan elkaar gewaagd kunnen zijn en we houden het dan ook op een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Altior – Soccer Boys
Altior maakt komende zaterdag zijn officiële debuut op zaterdag en Soccer Boys is hierin de tegenstander. De Langeraarders degradeerden afgelopen weliswaar naar de derde klasse maar dit betekent niet dat men nu favoriet zal zijn voor het zilverwerk. De zaterdag derde klasse zal vermoedelijk van eenzelfde niveau zijn dan de zondagse tweede klasse. De Langeraarders zullen, mede door de nog altijd geldende verzwaarde degradatieregeling, direct goed aan het seizoen moeten starten om uit de onderste regionen weg te blijven. Tijdens de 0172SPORT-CUP liet Altior zien vooral in aanvallend opzicht goed te kunnen voetballen. Belangrijk in dit aanvalsspel is de terugkeer van Ed van der Weijden. Hij zal dit seizoen vermoedelijk weer voor de doelpunten gaan zorgen, al dan niet op aangeven van broer Tom. Wanneer de Van der Weijden-tandem weer afgestoft wordt en draait zoals twee seizoenen geleden dan zullen de Bleiswijkers thuis vermoedelijk over de knie worden gelegd. De achilleshiel bevindt zich achterin waar ook nog eens doelman Jeroen Sassen is achtergebleven op de zondag… Aan zijn vervanger Koen den Elzen de zware taak hem te doen vergeten. Desondanks hebben wij vertrouwen in een goede start voor de mannen van Arjan van der Laan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

Floreant – NSV’46
NSV’46 begint dit seizoen als één van de favorieten voor de titel in 4A. De ploeg van Dennis Tijssen lijkt klaar voor de seizoenstart getuige de drie overwinningen voor de beker en daarvoor nog drie groepswedstrijden zonder nederlaag in de 0172SPORT-CUP. Voor de beker ontmoette het wel twee vijfde klassers maar liet het wel zien hier ruim van te kunnen winnen met bij vlagen prima aanvallend veldspel. Wel is het nog even afwachten voor welke formatie Tijssen gaat kiezen. Er zullen harde noten gekraakt moeten worden en vermoedelijk een paar spelers, die voorheen verzekerd waren van een basisplaats, op de bank plaats moeten nemen. Een gevolg van de nogal brede selectie van de Noordenaren.
Zaterdag gaat men op bezoek bij Floreant, wat een weerzien betekend met trainer Dennis van den Ing. Ook Floreant wist alle drie zijn bekerpotjes winnend af te sluiten en zal dus ook met een goed gevoel aan de competitie starten. Hoewel, tussendoor werd er geoefend tegen Zevenhoven en toen werden de Boskopers aardig weggespeeld en kreeg het met 6-1 een dik pak op de broek. NSV’46 zal, vermoeden wij, zijn favorietenrol direct kracht bij zetten en Boskoop verlaten met de drie punten in de tas.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-4

Nicolaas Boys – Roodenburg
Vorig seizoen stond Mo Bougrine nog voor de groep bij Nicolaas Boys, ditmaal mag hij met Roodenburg direct bij zijn oude werkgever op bezoek. Eén van de voornaamste taken die Bougrine bij Roodenburg heeft gekregen is om er weer een team van te maken en ze positief op de kaart te zetten. En dat laatste is wel nodig ook, want daar kunnen aantal van ‘onze clubs’ na vorig seizoen aardig over meepraten. Voetballende kwaliteiten heeft men in Leiden echter genoeg, dus voor Bougrine ligt er een mooie uitdaging waarbij hij inzet op een plaats bij de eerste vijf.
In Nieuwveen hoopt men beter aan de competitie te starten dan afgelopen seizoen toen het direct in de achtervolging moest. De selectie is vrijwel gelijk gebleven, dus de teruggekeerde nieuwe trainer René Ras heeft kunnen voortborduren op het werk van zijn collega in de andere dug-out. Het plaatste zich dan ook niet voor niks voor de volgende ronde van de beker, ook al was dit op doelsaldo door een halve dozijn aan treffers tegen Sportief.
In onze ogen kan de seizoensouverture aan de W.P. Speelmanweg wel eens een spannend potje worden. Vorig seizoen won Nicolaas Boys met 4-3 na een 0-3 achterstand. Zover gaat het nu niet komen, maar beide doelmannen moeten – voorspellen wij – wel twee treffers incasseren.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

WDS – Sportief
Sportief is dit seizoen wederom actief in de vijfde klasse. Vorig seizoen leek het lange tijd op weg naar de titel én een snelle terugkeer naar het niveau waarop men graag actief is maar gooide MMO roet in het eten. De vijfde klasse is er vervolgens niet minder sterk op geworden met de toetreding van onder andere degradanten Bolnes, Stolwijk en WDS. Toevalligerwijs trapt de ploeg van nieuwbakken Sportief-trainer Jan Wouters direct af tegen laatstgenoemde. De jarige club uit Driebruggen zal ook zijn zinnen hebben gezet op een snelle terugkeer en zal tegen het uitgeklede Sportief thuis met een driepunter willen starten. De groen-witten moeten het dit seizoen stellen zonder topschutter Stijn Molenaar en kompaan Daniel van Leeuwen, samen vorig seizoen toch goed voor een kleine veertig doelpunten… Hoe gaat Wouters dit opvangen? En waar zal hij dit jaar de focus op leggen? Meer stabiliteit of net als vorig jaar vol op de aanval? We gaan het zien. Desondanks vermoeden wij een negatieve start voor de ploeg uit Woerdense Verlaat…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de derde klasse A tussen TAVV en Aarlanderveen.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Ed Nagtegaal

Robin van Koert, 0172SPORT, JRM Reizen

Meestervoorspeller Robin van Koert maakt zich op voor zijn trip naar Londen

Rood aangelopen Nieuwkoop boekt zwaarbevochten overwinning op RCL