Robin van Koert, 0172SPORT, JRM Reizen

Meestervoorspeller Robin van Koert maakt zich op voor zijn trip naar Londen

Noorden | Afgelopen seizoen ging NSV’46-spits Robin van Koert er in onze voetbalpoule met de hoofdprijs vandoor: de geheel verzorgde reis voor twee personen naar een wedstrijd in de Engelse Premier League mogelijk gemaakt door onze vrienden van JRM Reizen! Inmiddels is de reis geboekt en staat het nieuwe seizoen en dus ook een nieuwe poule-seizoen voor de deur, tijd dus om even terug- en vooruit te blikken met de Meestervoorspeller van afgelopen editie.

Je cluppie NSV’46 heeft zich dit seizoen aardig weten te versterken en zeker voorin lijkt er een spitsenoverschot. Je kan er dus met gemak even tussenuit voor een voetbalreisje, je trainer Dennis Tijssen heeft genoeg te kiezen…
“Ja en ik ben natuurlijk daarna gewoon weer verzekerd van mijn plekkie. Nee zonder dollen, dit kan wel eens een mooi seizoen worden. Even weg tijdens het seizoen wil ik dus niet. We hebben dit seizoen inderdaad een brede selectie dus iedereen moet vechten voor een basisplaats. Ik heb mijn tripje dus wel gepland tijdens een vrij weekend…”

De trip is dus al geboekt?
“Jazeker! Op 22 oktober vlieg ik naar Londen.”

Was je er snel uit waar je heen wilde?
“Rob van JRM Reizen had contact met me gezocht en ik had op 22 oktober wel twee mooie potjes op het programma zien staan. Eén in Londen en de Merseyside derby. Uiteindelijk is het Chelsea – Arsenal geworden, geen heel verkeerd potje lijkt me. Die Rob is wel een mooie vent trouwens, daar zit je zo een klein uur mee aan de telefoon over voetbal te lullen.”

Ik liep net hier je broer Michael nog tegen het lijf. Hij wist nog van niks, maar ging er toch wel stiekem vanuit dat je hem meeneemt…
“Nou die krijg ik alleen op B.A. Baracus-wijze het vliegtuig in dus die viel al snel af. Ook vader Rien moest ik teleurstellen, ik ga romantisch Londen verkennen met mijn vriendin.”

Even terug naar de winst in de – toen nog – Jumbo Poule. Je pakte ‘m echt op de valreep… Had je die nog verwacht?
“Ja bizar, die had ik zeker niet meer zien aankomen. Marieke Janmaat stond de hele tijd bovenaan dus ik had de hoop al opgegeven. Na de laatste speelronde kreeg ik via de app een felicitatie van Roland Leliveld. Ik ging snel naar jullie site en pas toen zag ik dat ik gewonnen had. Uiteindelijk had ik één slechts bonusvraag meer goed dan Marieke, maar dit bleek net genoeg. Vrij zuur voor haar, ik weet hoe het voelt namelijk. Vorig seizoen stond ikzelf lang bovenaan en ging Peter van der Zwet er door middel van meer goed ingevulde bonusvragen op de slotdag nog voorbij…”

“Met NSV’46 gaan we voor het kampioenschap, dit moet je ook durven uitspreken vind ik”

Robin van Koert heeft veel vertrouwen in komend seizoen

We zitten hier dus met recht tegenover een echte Meestervoorspeller… Heb je voor de overige deelnemers nog tips komend seizoen?
“Nou Sportief deed het afgelopen seizoen goed maar beschouw ik nu als zinkend schip. Die ga ik niet veel op winst zetten in ieder geval. Verder kun je Nicolaas Boys standaard op een gelijkspel zetten, behalve tegen ons dan. Dit seizoen pakken wij ze twee keer. Wij gaan het sowieso goed doen, dus als laatste tip kun je bij NSV’46 veelvuldig een winstpartij noteren.”

Nog tips voor de bonusvragen?
“Zelf vul ik ons in als meest scorende ploeg. Oh en daardoor wij leveren ook de topscorer denk ik.”

Die titel wil je zelf neem ik aan?
“Het zou raar zijn om te zeggen dat ik dat niet wil nee. Uiteraard ga ik voor jullie Gouden Schoen.”

Maar even zonder de grootspraak: NSV’46 wordt – net als afgelopen tegenvallende seizoen overigens – door velen getipt als kanshebber voor de titel in de vierde klasse. Ook jij geeft aan er veel vertrouwen in te hebben, leg uit…
“Het voelt gewoon goed ja. We hebben ons aardig versterkt en in Dennis Tijssen hebben we, denk ik, de juiste trainer voor de groep staan om hier wat moois van te maken. Dus ja we gaan zeker voor het kampioenschap. Daarnaast vind ik dat we dit ook gewoon moeten durven uitspreken…”

Tot slot: Bakker de Kruijf is de nieuwe naamgever en sponsor van de weekprijs, hoe vind je dat?
“Ik zag het voorbijkomen ja, een leuke prijs en het is weer eens wat anders. Ik heb tweemaal, toevallig ook nog eens twee weken op rij, de Jumbo bon gewonnen maar ik houd ook wel van een taartje. Ik ga dit seizoen voor drie taartjes en uiteraard hoop ik ook einde seizoen ook weer Rob van JRM Reizen aan de lijn te hebben…”

Drie taartjes? En die komen op zaterdag tijdens de bespreking op tafel?
“Ja die neem ik mee ja. Als de rest van ons team nou ook even meedoet en als ze dan ook nog een beetje naar mij luisteren hebben we zo’n beetje iedere bespreking taart.”

We gaan het in de gaten houden of je teamgenoten zich ook inschrijven Robin. Alvast veel plezier op 22 oktober en succes dit seizoen!

Ook meedoen aan de Bakker de Kruijf poule? Schrijf je dan snel in via deze link. Meedoen kan altijd maar de competitie start op zaterdag 23 september, tot dan heb je de kans je bonusvragen in te vullen. En die kunnen zoals je hierboven hebt kunnen lezen wel eens heel belangrijk zijn…

H.O.V. Automobielen Cyclocross weekend in Nieuwveen

Voorbeschouwing zaterdag 23 september (Speelronde 1)