Nicolaas Boys vergeet zichzelf te belonen

Nieuwveen | Zoals wel vaker dit seizoen speelde Nicolaas Boys best aardig en kregen ze kansen zat. Toch bleef het 0-0 tegen het stugge Floreant uit Boskoop.

‘De boys’ namen gelijk vanaf de aftrap het initiatief. De eerst kans was na vijf minuten spel voor Fitz MacLean, maar hij schoot over het doel. De Nieuwveners lieten de bal rond gaan, maar ze hadden overduidelijk moeite met het hobbelige eerste veld. Vaak wilden de spelers de bal aannemen, maar sprong de bal via een pol de andere kant op. Zo kwamen veel passes niet aan en zag de wedstrijd er van de kant heel rommelig uit. Toch bleef Nicolaas Boys vol op de aanval spelen, beperkte Floreant zich tot verdedigen en hoopte men toe te slaan via de counter. Nicolaas Boys kreeg nog een paar kleine mogelijkheden de eerste helft, maar vlak voor rust was toch de beste kans op de 1-0. Een vrije trap recht voor het doel, op zo’n 25 meter, werd door Fabio Dos Santos prima ingeschoten, maar Floreant keeper Dorus Donkers dook de bal uit de linker kruising. Nog geen minuut later was het Mike van der Aar die een voorzet op rechts gaf waar Sven Hoogervorst de zestienmeter kwam binnenlopen. Zijn schot werd door keeper Donkers met de voeten onschadelijk gemaakt.

“Ik denk dat Floreant in zijn handen mag knijpen dat ze hier met een punt van het complex afliepen”

Joey van den Haak | Middenvelder Nicolaas Boys

De tweede helft kwam Floreant iets meer voetballend uit de kleedkamer, wat gelijk resulteerde in een grote kans. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd bij de tweede paal neergelegd op de behendige spits Rens Blok. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander, haalde gelijk uit, maar zijn schot ging over. Nicolaas Boys raakte niet van slag door deze kans en ging op zoek naar de 1-0. In de 55e minuut gaf Dos Santos de bal prima voor, MacLean maaide over de bal heen, maar daarachter stond Sven Hoogervorst klaar. Zijn schot werd echter gekeerd door de uitblinkende Donkers. Na ruim een uur spelen viel, na weken geblesseerd te zijn geweest, Joey van den Haak in en zijn voorzet enkele minuten later werd door MacLean ingeschoten, maar Donkers redde opnieuw. Even later stond de paal de 1-0 in de weg voor Nicolaas Boys. Na een mooie steekpass van Dos Santos op Rocco Uyttewaal, die haalde gelijk uit, maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Floreant kon eigenlijk alleen maar tegenhouden, toch kregen zij nog een goede kans. Tien minuten voor tijd moest keeper Xander Hardsteen gestrekt naar de hoek en redde hij goed op de spaarzame kans van de bezoekers. Nicolaas Boys stond verdedigend prima en gaf op die twee kansen na niets weg. Het publiek zat de wachten op de 1-0 en vlak voor tijd leek deze toch te gaan vallen toen Renzo Wijfjes een mooie crossbal gaf op Sven Hoogervorst, maar die zag zijn vrije schietkans langzaam en hobbelend voor het doel zag langs gaan. Enkele minuten later floot de uitstekende jonge scheidsrechter Geysendorpher voor het einde.

Een teleurstellend resultaat voor Nicolaas Boys waar men een overwinning verdiende, zo vond ook de teruggekeerde Van den Haak. “Dit soort wedstrijden moeten we over de streep trekken, maar helaas gebeurde dat niet. Ik denk dat Floreant in zijj handen mag knijpen dat ze hier met een punt van het complex afliepen. Het is enorm balen dat we die goal niet maken. We geven echt niks weg, creëren een hoop kansen, maar maken deze niet af…”