Voorbeschouwing SJZ – Zevenhoven

Van de redactie | Gisteravond won Zwammerdam de inhaalwedstrijd tegen Alphense Boys (6-0), hierdoor bleef men Zevenhoven in de eindrangschikking voor en is de ploeg van Chris Snatersen als nummer vier veroordeeld tot het spelen van een extra nacompetitieronde. En deze wedstrijd staat al voor vanavond op het programma, waarin het op bezoek gaat bij SJZ uit Zoeterwoude.

Negen wedstrijd terug stond Zevenhoven op ‘pole position’ om het tweede nacompetitieticket te grijpen tegen Rohda ’76. Een overwinning volstond, echter werd er teleurstellend gelijk gespeeld waardoor Woerden de periode pakte. Daarna bleef men wel in de race om als hoogst geklasseerde op de ranglijst een periode over te nemen, maar leek datzelfde Rohda opnieuw roet in het eten te gooien. Buurman Nicolaas Boys hielp in de laatste speelronde een handje mee en hield Rohda in de blessuretijd van de benodigde overwinning. En Zevenhoven boog in de slotminuten juist een 0-1 achterstand tegen Siveo ’60 om in een 2-1 overwinning, waardoor het nu dus alsnog nacompetitievoetbal speelt.

Zevenhoven moet echter vier rondes overleven om te promoveren en begint dus met een uitwedstrijd tegen SJZ. SJZ kende een moeizamer seizoen dan Zevenhoven en haalde in de vierde klasse A maar liefst tien punten minder. Slechts de helft van de wedstrijden werd winnend afgesloten, vijf keer eindigde een duel in remise en zeven keer werd er verloren. Op papier lijkt Zevenhoven zich dan ook te moeten kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de nacompetitie, waarin men dan drie dagen later een thuiswedstrijd tegen Be Fair uit Waddinxveen speelt.

Overigens is voor Zevenhoven te hopen dat het in Zoeterwoude beter afloopt dan een week eerder toen het eerste vrouwenelftal daar kampioen kon worden. Je raad het al, na een 0-1 ruststand gingen ze met 2-1 onderuit waardoor de titel naar SJZ lijkt te gaan.

Archieffoto Gerard Haak

Altior besluit het seizoen na nederlaag tegen HBC knap als zesde

Voorbeschouwing SC Monster – TAVV