Altior besluit het seizoen na nederlaag tegen HBC knap als zesde

Langeraar | Altior werkte zijn laatste competitiewedstrijd op Tweede Pinksterdag op eigen veld af tegen kampioen HBC. Op eigen veld kwamen de Langeraarders te kort om de ploeg uit Heemstede te verrassen.

Na wat kleine kansen over en weer viel de vijftiende minuut de eerste grote kans voor Altior te noteren. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant werd door Ed van der Weijden echter vóór het HBC-doel langs gekopt. Vervolgens was de beurt aan HBC. De bezoekers troffen wél doel nadat na een aanval over links die eindigde in een bekeken schuiver buiten het bereik van Jeroen Sassen. Vervolgens ontspon er zich een leuk duel waarin HBC technisch beter was en Altior vooral veel strijdlust aan de dag legde. Drie minuten voor rust was Luuk den Haan dichtbij de gelijkmaker maar zijn schuiver langs de HBC-keeper eindigde tegen de paal.

Na rust toonde Sassen zoals vaker dit seizoen zijn kwaliteiten door in de dertien minuten na de thee eerst met de voet de tegenstander het scoren te beletten en vlak daarna een bal stijlvol uit de lucht te plukken. Met nog een kwartier te spelen kreeg Altior twee kansen. De eerste was voor Eray Bozkurt maar hij werd in het strafschopgebied te ver naar rechts gedwongen waardoor hij met zijn “verkeerde” been nog slechts een slap rolletje kon produceren. Kort daarna schoot captain Thijs Noorsij hard op doel, maar de bal verdween voorlangs. Niet veel later zwaaide de aanvoerder af en kreeg hij zijn bijbehorende publiekswissel.
Het slotakkoord kwam van de bezoekers die vanuit een vrije trap de marge wisten te verdubbelen en zo met een 0-2 eindstand Langeraar verlieten.

Noordsij reageerde kort op de wedstrijd: ‘HBC toonde vandaag andermaal aan dat zij de terechte kampioen zijn. Op iedere positie staat bij hen een prima voetballer.’ Over zijn afscheid als Altior-speler had hij het volgende te melden: ‘Ik heb helaas vandaag mijn laatste wedstrijd als Altior-captain gespeeld. Mijn werk en studie zijn helaas niet meer te combineren met het voetbal. Ik stop helemaal, het is dus niet zo dat ik ergens anders op de zaterdag ga voetballen.’
Met het vertrek van Noordsij verliest Altior naast zijn aanvoerder ook een meer dan prima voetballer die altijd vooropging in de strijd en met strafschoppen een zekerheidje voor doelpunten was. Naast Noordsij nam ook topscorer Ed van der Weijden afscheid. Hij pakt zijn vliegersopleiding weer op, de opleiding die hij eerder moest staken waardoor hij na de winter tijdelijk terugkeerde in de selectie. Dit deed hij niet onverdienstelijk want hij wist maar liefst vijftien treffers te noteren. Mede hierdoor behaalde Altior een keurige zesde plaats. Hopelijk valt het vertrek van de twee sterkhouders enigszins op te vangen voor Arjan van der Laan komend seizoen…

Jeroen Sassen; Sven de Regt (Stijn van der Meer), Sebastiaan van Veen, Tom van Vliet (Rody Blommestijn), Stan Janssen; Eray Bozkurt, Sam van der Meer, Reber Taha (Sem van den Berg), Thijs Noordsij © (Jesse van Zanten); Ed van der Weijden, Luuk den Haan (Rick Keijzer)

Bron en foto: Nic van Smoorenburg