Negental Aarlanderveen blijft overeind tegen Floreant

Aarlanderveen | Kersvers kampioen Aarlanderveen heeft zijn ongeslagen status weten te behouden in speelronde drieëntwintig. Makkelijk was dat allerminst, want tegenstander Floreant was nog in de race voor de derde periode. De Boskopers waren aanvallend echter te onmachtig om een vuist te kunnen maken, ondanks de numerieke meerderheid in het grootste deel van de tweede helft.

In de eerste twintig minuten wisten beide ploegen geen enkel schot tussen de palen te krijgen. De harde wind zorgde er mede voor dat het veldspel veel te wensen overliet. Een slap rollertje van Lekan Adekanye was het eerste wapenfeit. Maar vanuit het niets kreeg Aarlanderveen een strafschop door een individuele actie van Aziz El Bouazzati. Hij werd onreglementair gestuit waardoor de jonge, maar goed leidende arbiter naar de stip wees. Elias Karmeris bleef koelbloedig en schoof het leer buiten bereik van de doelman in het doel: 1-0.

Opeens begon Aarlanderveen beter te combineren, gesterkt door deze voorsprong. Maar ondanks het veldoverwicht van dat moment wist het geen kansen te creëren. Derhalve een ruststand dus van 1-0.

De eerste tien minuten na rust gebeurde er meer dan in de gehele eerste helft. Binnen een minuut stonden beide partijen weer gelijk na een vlotte Boskoopse aanval: 1-1. Drie minuten later herstelde El Bouazzati de verhoudingen na een prachtige combinatie door de bal tegendraads in te schieten: 2-1. Het duel werd grimmiger en de scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om alles in goede banen te leiden. Dat lukte maar gedeeltelijk. Een reactie van Sallem Chemllali nadat er een overtreding op hem werd begaan werd direct met rood bestraft en even later liepen de Aarlanderveense protesten dermate hoog op, dat er tweemaal geel (dus opnieuw rood) voor Fahri Margoum werd getoond. Hierdoor kwamen de groen-witten met negen man te staan met nog vijfentwintig minuten op de klok…

‘De rode kaarten zijn wel een smet op deze middag, dat is Aarlanderveen onwaardig’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Het vervolg laat zich raden. Floreant mocht veelvuldig het balbezit koesteren en Aarlanderveen zette een touringcar voor het eigen doel. Met een veredeld 5-2-1 systeem probeerde de thuisclub vooral terreinwinst te boeken, want van goed voetbal was geen sprake meer. Floreant ontbeerde het vernuft om de zeker ogende doelman Du Chatinier onder vuur te kunnen nemen. En als de bal daar eens kwam werd deze meters verder weg weggeschoten zonder een enkel idee erachter.

Het bleek echter wel te werken. Op de enerverende tien minuten na rust na was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Aarlanderveen deed dus wat het moest doen en Floreant leed gevoelig verlies in hun strijd richting nacompetitie. Met nog drie volle ronden te gaan richtten de Boskopers nu het vizier op Alphense Boys, dat nu op de derde plaats staat. Op twee punten daarachter staat dus Floreant. Voor Aarlanderveen maakt dit allemaal niets meer uit. Lachende derde is in dit geval FC Oegstgeest, dat zonder te spelen zich consolideert en een concurrent nagenoeg weg ziet vallen.

‘Ik was behoudens de eerste twintig minuten zeer tevreden over hoe wij de winst pakte in deze wedstrijd. Een diepe buiging voor de negen spelers en invallers voor hun beleving, inzet en hoe ze de wedstrijd uitstekend uitspeelde met negen tegen elf. De rode kaarten zijn wel een smet op deze middag, dat is Aarlanderveen onwaardig. Als wij straks in de derde klasse spelen kunnen we dit absoluut niet gebruiken. Ik moet scheidsrechter Dane ook een enorme pluim geven, want hij floot erg goed. Hij was denk de jongste op het veld maar er stond echt een persoonlijkheid op het veld die eigenlijk niet opviel en dan doe je het goed als scheidsrechter’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.