Voorbeschouwing op speelronde 6

Van de redactie | We zijn pas vijf speelronden onderweg en het is in meerdere poules al ongekend spannend. Zo zijn Zevenhoven en NSV’46 verwikkeld in de strijd om de eerste periodetitel, waarbij eerstgenoemde over de beste papieren beschikt. TAVV en Altior kennen deze weelde niet, sterker nog zij bevinden zich al vroeg in de degradatiezorgen. De Ter Aarders hebben dit weekende de uitgelezen mogelijkheid om de eerste overwinning van het seizoen te pakken, voor de Langeraarders zal dit knap lastig worden gezien zij een top-4 ploeg treffen. En hoeveel goals gaan Nieuwkoop en Sportief deze week produceren? Het wordt in ieder geval weer knap lastig om dit alles juist te voorspellen. Toch wagen wij net als iedere week aan de hand van onze voorbeschouwingen weer een poging…

Kagia – TAVV
Beide ploegen hebben na vijf wedstrijden pas één punt bemachtigd en staan daarmee stijf onderaan, want er is momenteel al een gaatje met ASC dat op de twaalfde plaats staat met vier punten meer. Met de verzwaarde degredatieregeling in het achterhoofd is het voor beide ploegen ook echt noodzakelijk om de drie punten te pakken, maar eigenlijk roepen we dit al weken over TAVV. Het veldspel van de Ter Aarders is naar behoren, maar een gebrek aan scorend vermogen en het maken van individuele fouten breekt de ploeg vooralsnog op. Aanvoerder Lars van der Pijl gaf afgelopen weekend al aan dat hij nog vertrouwen heeft in handhaving en wie zijn wij om hem tegen te spreken. Maar ook het Kagia van Hein Leliveld zal ongetwijfeld beseffen dat niets minder dan drie punten in deze wedstrijd noodzaak is. We hebben deze degradatiekraker dan ook gebombardeerd tot ‘Jumbo Wedstrijd van de Week’. Toch houden wij het daarin bij een gelijkspel en daar schieten beide ploegen eigenlijk niets mee op…
Poule tip: 1-1

Sporting Leiden – Aarlanderveen
Aarlanderveen heeft een goede flow te pakken, maar gaat dit weekend op bezoek bij Sporting Leiden. Dit is al jarenlang voor menig ploeg een lastige tegenstander, zo ook voor ‘De Trots van de Polder’. Met de volgende wedstrijd tegen hekkensluiter Van Nispen in het achterhoofd kan Aarlanderveen echter hele goede zaken doen. Het einde van de eerste periode komt dichterbij en als we stiekem zes punten bijschrijven over de komende twee wedstrijden, kan het er wel eens heel goed uit gaan zien voor de ploeg van Sander van Dijk. Wel moet men DWO nog voor zich dulden op de ranglijst, maar deze gaan dit weekend bij Koudekerk op bezoek wat ook zeker geen “makkie” genoemd kan worden. Afijn, er moet eerst zelf gewonnen worden bij Sporting Leiden en wij denken dat dit wel gaat lukken, scoren doet men immers altijd.
Poule tip: 1-2

Nieuwkoop – VVSB
De afgelopen jaren is VVSB meermaals een lastige luis in de pels gebleken voor de Nieuwkopers. Kijkend naar de stand ontlopen beide ploegen elkaar nagenoeg niks. Beide vergaarden acht punten, echter heeft Nieuwkoop – mede door de negenklapper van afgelopen weekend – een beter doelsaldo. De puzzelstukjes lijken steeds beter in elkaar te vallen bij de mannen van Boris van Es met veel doelpunten én doelpogingen tot gevolg. Het vertrouwen zal dus hoog zijn in het Nieuwkoop-kamp en men zal dan ook heel graag de huidige vorm aan het thuispubliek willen tonen. Ook al voelde de late gelijkmaker tegen Aarlanderveen als winnende treffer, op het eigen sportpark werd dit seizoen nog niet gewonnen… Tijd dus om hier verandering in te brengen. Wij hebben in ieder geval vertrouwen in een goede afloop en voorspellen veel doelpunten.
Poule tip: 3-2 

Woubrugge – Nicolaas Boys
Wat een heerlijke comeback had Nicolaas Boys afgelopen weekend. Van een 0-3 achterstand terugkomen tot 3-3 en er in de slotminuut zelfs met een 4-3 overwinning vandoor gaan. Dit zijn natuurlijk de wedstrijden die je nooit meer vergeet en daarmee bewijzen de Nieuwveners dat ze ook over veerkracht beschikken. Met zeven punten uit vijf wedstrijden is Nicolaas Boys een echte middenmoter, er werd pas twee keer verloren en dat was uitgerekend in de derby’s. Maar verder heeft het eigenlijk alleen nog maar knappe resultaten geboekt. Dit weekend gaat men op bezoek bij rode lantaarndrager Woubrugge. Zij wisten afgelopen weekend pas voor het eerst te scoren, maar dit doelpunt was wel meteen een punt waard. Overigens werd het 1-1 gelijkspel behaald tegen Kickers ’69, wat dus ook geen hoogvlieger genoemd mag worden. Op papier moet Nicolaas Boys deze klus wel zien te klaren en wij denken dat dit ook gaat lukken. Zeker nu men in Fitz MacLean een goalgetter gevonden lijkt te hebben.
Poule tip: 0-2

NSV’46 – SJZ
NSV’46 vervolgt zijn ongeslagen reeks met een thuiswedstrijd tegen SJZ. De ploeg uit Zoeterwoude vinden we terug in de middenmoot op de zesde stek. Waar men drie speelronden moest wachten op een overwinning, is SJZ de laatste twee wedstrijden wél succesvol met overwinningen op respectievelijk Warmunda en de studenten van LSVV ’70. De Noordenaren zijn zoals gezegd nog altijd ongeslagen en – samen met koploper Zevenhoven – de meest scorende ploeg van de afdeling. Wel moeten de mannen van Robert Swart nog wat constanter worden. Soms is het verval in wedstrijden nog te groot en moet men daardoor te veel energie verspelen om de overwinning niet in gevaar te laten komen. Tegen SJZ zal NSV’46 ‘gewoon’ moeten winnen om de druk er bij Zevenhoven op te houden. In het achterhoofd zal tevens meespelen dat de geelhemden een paar kilometer verderop het lastige Hazerswoudse Boys ontvangen, waar het zelf tijdens de vorige thuiswedstrijd punten tegen verspeelde. Bij een misstap aldaar zijn de Noordenaren – mits zij zelf leveren – weer de koploper en de favoriet voor de eerste periodetitel.
Poule tip: 2-0 

Zevenhoven – Hazerswoudse Boys
Zevenhoven kende een heerlijk weekend door SJC met overtuigende cijfers (6-0) van de mat te spelen. Mede door de uitslagen op de andere velden heeft de lijstaanvoerder nu alleen nog NSV’46 en Teylingen in de nek hijgen, de rest van de ploegen staat inmiddels op meer dan drie punten achterstand. En met de misstap tegen Kickers ’69 in het achterhoofd had de wereld er nog veel rooskleuriger uit kunnen zien… Ook dit weekend speelt men weer een thuiswedstrijd en ditmaal komt Hazerswoudse Boys op bezoek. De ploeg van Wilco Wapenaar heeft ambities, maar is vooralsnog terug te vinden in de middenmoot. Hazerswoudse Boys lijkt vooral moeite met scoren te hebben en dat gaat Zevenhoven dit seizoen juist gemakkelijk af, ondanks dat Danny ter Hoeve daar onlangs nog kritisch over was. In onze ogen boekt Zevenhoven de derde overwinning op rij, maar gemakkelijk zal het niet gaan.
Poule tip: 2-1

vv Zwanenburg – Sportief
Sportief gaat in Zwanenburg op bezoek bij de plaatselijke voetbalvereniging. De thuisploeg vinden we terug in de subtop en kan als wisselvallig worden bestempeld. Driemaal werd er gewonnen waarvan tweemaal zeer ruim, maar in beide verliespartijen incasseerde men tweemaal vijf tegengoals. De scoringsdrift van de rood-blauwen valt wel op en de achterhoede van de groen-witten zal dan ook op hun hoede moeten zijn in de tegenstoot. Want dat is het grote verschil met koploper MMO, Sportief krijgt te veel doelpunten tegen nog. Hoe dan ook zal Sportief als grote favoriet worden ontvangen in Zwanenburg en wij verwachten dan ook niet anders dat hier op de juiste wijze mee om wordt gegaan. De aanval met Stijn Molenaar, Daniel van Leeuwen en Daan Koot was gezamenlijk al goed voor negentien treffers, dat zal ook nu ongetwijfeld weer de doorslag gaan geven.
Poule tip: 1-4

Altior – RODA ’23 Rksv
Dat Altior het momenteel erg lastig heeft moge duidelijk zijn wanneer er een blik op de ranglijst wordt geworden. De Langeraarders bezetten momenteel de laatste plaats en de verliespartij in de streekderby tegen KDO zal deze week nog wel even hebben doorgedreund. Altior komt helaas kwaliteit te kort om een grote rol van betekenis te gaan spelen en de gedroomde plek in de middenmoot, dat lijfsbehoud oplevert waardoor men horizontaal kan overstappen, lijkt dan ook ver weg. Wat rest is vechten tegen degradatie. In dat kader is de ontmoeting van zondag gelijk weer een pittige. Met Roda ’23 komt namelijk de huidige nummer vier op bezoek. De Amstelveners staan op drie punten van koploper ZSGOWMS, waar afgelopen weekend gelijk tegen werd gespeeld. Arjan van der Laan zal iets moeten verzinnen de aanval van de bezoekers af te slaan want ook tegen KDO viel op hoeveel ruimte men weggeeft en hoe vaak men slordig is in de opbouw. Zekerheid inbouwen en zelf counteren zal dan ook het devies zijn waarschijnlijk. Toch vrezen wij dat Altior wederom niet aan de goede kant van de score zal staan…
Poule tip: 0-3

De wedstrijd van de week is Kagia – TAVV. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

Qatar 2022 versus Louis van Gaal

NSV'46, Robert Swart

Robert Swart en NSV’46 na dit seizoen uit elkaar