Voorbeschouwing op speelronde 3

Van de redactie | Vorige week repten we nog dat je wel een hele goede galzen bol nodig hebt om de wedstrijden van dat weekeinde te voorspellen. Ruud van der Zwet bleek er over één te beschikken. De Noordenaar voorspelde namelijk vier van de zeven duels goed… Wij als redactie voorspelden driemaal de juiste winnaar en pakten de volle buit bij het gelijkspel van Altior maar heel veel punten leverde het allemaal niet op. Reden genoeg om het deze week met een nieuwe glazen bol te proberen. Dit relikwie – rechtstreeks van aliexpress – zag een hoop mooie potjes. Zo verslaat Aarlanderveen een week voor de ontmoeting met Nieuwkoop het nog onverslaanbare RKDES en gaat ook Nieuwkoop vertrouwen tanken op bezoek bij SCW. NSV’46, Zevenhoven en Sportief gaan verder met winnen en ook Altior gaat de onkraakbare verdediging van ROAC slechten. Dit modelletje biedt in ieder geval hoop voor ‘onze’ clubs…

TAVV – ESTO
Met één punt uit twee wedstrijden is TAVV niet bepaald goed aan de competitie begonnen. De thuisnederlaag tegen Legmeervogels was ingecalculeerd, maar uit bij EMM’21 hoopte men stiekem wel op een overwinning. Echter trad men aan met een gehavend elftal en dan wordt het al snel minder bij TAVV. Toch is TAVV op een niveau hoger toch nog beter aan de competitie begonnen dan afgelopen seizoen, want toen was het op dit moment nog puntloos en we weten hoe dit afliep…
In de derde competitiewedstrijd krijgt men de koploper op bezoek. ESTO wist zijn eerste twee competitiewedstrijden als zaterdagclub direct te winnen en staat samen met DONK en RVC ’33 bovenaan. Toevalligerwijs zijn ook dit twee clubs die de horizontale overstap hebben gemaakt. In onze ogen blijft een overwinning voor TAVV vooralsnog uit, maar het kan wel een tweede punt aan zijn seizoenstotaal toevoegen en daarnaast wordt er voor het eerst worden gescoord in deze competitie.
Poule tip: 1-1

Aarlanderveen – RKDES
Ook Aarlanderveen krijgt de koploper op bezoek, want RKDES wist niet alleen Nieuwkoop te verslaan, maar won afgelopen weekend ook overtuigend van SCW (5-1). In Kudelstaart barst men dan ook van het zelfvertrouwen en gaat men er stiekem al vanuit om de derde zege op rij te boeken. Maar ook Aarlanderveen is behoorlijk uit de startblokken gekomen. De overtuigende thuisoverwinning tegen Koudekerk kreeg een vervolg tegen Lugdunum waar een verdiend punt werd gepakt. Het enige zorgenpunt voor Sander van Dijk is dat zijn ploeg wel heel makkelijk de doelpunten tegen krijgt en daar zal hij ongetwijfeld op hameren deze week. En zeker als je weet dat RKDES vanuit een gesloten formatie vooral vanuit de omschakeling wil toeslaan, iets wat Nieuwkoop in de openingswedstrijd aan den lijve ondervond… Toch denken wij dat Aarlanderveen een nipte overwinning zal boeken.
Poule tip: 2-1

SCW – Nieuwkoop
Wat is er met Nieuwkoop aan de hand? De ploeg oogstte in de voorbereiding lof met het aanvallende spel, maar in de eerste twee competitiewedstrijden bleek er al snel zand in de motor te zitten. Deze week gaan de oranjehemden op bezoek bij SCW uit Rijsenhout dat met twee nederlagen de voorlaatste plaats op de ranglijst inneemt. Men incasseerde al acht tegentreffers, dit biedt perspectief voor de ploeg van Boris van Es om het blazoen wat op te poetsen en vertrouwen te tanken voor komende week wanneer de derby tegen Aarlanderveen op het programma staat… En vertrouwen tank je alleen maar met een overwinning en met veel doelpunten. De opdracht is dus duidelijk…
Poule tip: 0-4 

Nicolaas Boys – Teylingen
Nicolaas Boys zit voorlopig in de hoek waar de klappen vallen. Uit de eerste twee wedstrijden haalde men één schamel puntje en daarmee staat het vooralsnog in de gevarenzone. De resultaten zullen Mo Bougrine nog geen eens de ergste zorgen baren, maar wel dat hij het momenteel moet doen met veel afwezigen. Hierdoor heeft hij al een aantal spelers uit de JO19 de kans gegeven om zich te laten zien, echter is het wel van belang dat zij door de meer ervaren spelers aan de hand worden meegenomen. Aankomend weekend lijken een aantal van hen weer beschikbaar en tegen Teylingen komt dat ook wel goed uit. Vorig seizoen deden de bollenstreek bewoners lang mee om het kampioenschap, maar kwam men uiteindelijk net tekort. Dit seizoen zijn ze de competitiewedstrijd foutloos begonnen. Eerst werd Meerburg met 1-2 verslagen en afgelopen weekend moest Kickers ’69 het met grote cijfers afleggen (7-0). Voor aankomend weekend denken wij dat een punt het maximale is voor de Nieuwveners.
Poule tip: 1-1

SJC – NSV’46
NSV’46 is na twee speelronden de koploper van 4A en reist dus vol vertrouwen af naar Noordwijk voor de ontmoeting met SJC, dat het met vier punten ietsjes minder doet maar bij winst ‘gewoon’ de Noordenaren zal passeren. De thuisploeg krijgt doorgaans weinig tegendoelpunten te verwerken, maar scoort zelf ook niet aan de lopende band zo blijkt uit de vijf meest recente wedstrijden. Scorend vermogen heeft NSV’46 zeker en het heeft hier meestal niet al te veel kansen voor nodig. Wel vertoonde het veldspel enige scheurtjes de tweede helft tegen een incompleet Nicolaas Boys en vielen er grote gaten tussen de Noordense linies. Gevoetbald werd er toen amper meer en opvallend was dat er heel weinig spelers het overzicht konden bewaren en rust in het spel konden brengen. Dit zal beter moeten wil men om de titel meedoen. Nicolaas Boys is immers niet de sterkste van de afdeling en als zij de boel met een stukje agressie al kunnen ontregelen dan komt men tegen een andere titelkandidaat wél in de problemen… Desondanks gaan we er van uit dat de mannen van Robert Swart hun derde zege op rij gaan boeken.
Poule tip: 0-3 

S.V. Kickers ’69 – Zevenhoven
Nul doelpunten voor en veertien doelpunten tegen. Dit zijn vooralsnog de schrikbarende doelcijfers van Kickers ’69. Voorafgaand aan dit seizoen hield men er al rekening mee dat zijn één van de kanshebbers waren voor degradatie naar de vijfde klasse en deze belofte lijken zij nu al in te lossen. Waar ze bij Kickers in rouwstemming zijn is het hosanna in Zevenhoven. De voorbereiding was al veelbelovend en in de eerste twee competitiewedstrijden werden al twee concurrenten verslagen. Echter moet men nu dus aantreden tegen het op papier mindere Kickers en daar kan voor de ploeg van Danny ter Hoeve wel eens het gevaar liggen. Afgelopen seizoen speelde men thuis tegen Alphense Boys bijvoorbeeld ook gelijk… Ter Hoeve zit er echter kort bovenop en zal zijn manschappen ongetwijfeld scherp krijgen om de volgende driepunter binnen te halen. En wij gaan er ook vanuit dat dit relatief makkelijk zal gebeuren.
Poule tip: 0-4

Sportief – Football Factory
Sportief krijgt bezoek van Football Factory. Ook Sportief voert de ranglijst aan en ziet in de Leidse formatie een ideale tegenstander de koppositie te verstevigen. Wel zullen ze op hun hoede moeten zijn gezien de studenten nog niet verloren dit seizoen en afgelopen weekend verrasten door Bodegraven op een 2-2 gelijkspel te houden. Toch zal de zegereeks van de ploeg van Johan Peper vermoedelijk niet stoppen, daarvoor schatten we Football Factory toch een stuk lager in dan ‘The Green-White Army’ uit Woerdense Verlaat. Zij hebben immers één doel en dat is binnen een jaar terugkeren naar de vierde klasse.
Poule tip: 5-1 

ROAC – Altior
In Rijpwetering treffen twee ploegen elkaar die beide nog niet verloren maar ook nog niet de zoete smaak van een overwinning mochten ervaren dit seizoen. Zowel Altior als gastheer ROAC speelden dus tweemaal gelijk. Een goede reden dus voor de redactie om deze wedstrijd als ‘Jumbo Wedstrijd van de week’ te bestempelen. Waar de Langeraarders dit deden met een doelsaldo van drie voor en drie tegen, wisten de ‘Rippers’ nog niet te scoren en hielden zij respectievelijk ook Hooglanderveen en Sporting Martinus van het scoren af. Laatstgenoemde was in het met 2-2 gelijke spel de meerdere over Altior dus op papier lijkt ROAC de zaakjes prima op orde te hebben en een lastige horde te gaan worden. De ploeg van Arjan van der Laan is dit seizoen het gevaarlijkst vanuit de omschakeling daar het gokt op de snelheid voorin van Luuk den Haan en Rick Keijzer dat geen echte meevoetballende aanvallers zijn die als kapstok kunnen fungeren. Tegen een gesloten verdediging kan dit wel eens een probleem worden. Een écht aanspeelpunt ontbreekt, maar Eray Bozkurt heeft deze rol al eerder met verve vervuld. Met de aanvallende impulsen van Tim Heikoop en Tom van der Weijden daarachter durven wij in te zetten op een kleine uitoverwinning.
Poule tip: 1-2

De wedstrijd van de week is ROAC – Altior. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Invloeden van buitenaf

TAVV incasseert nieuwe dreun thuis tegen ESTO