TAVV incasseert nieuwe dreun thuis tegen ESTO

Ter Aar | TAVV hoopte in de thuiswedstrijd tegen ESTO zijn eerste driepunter van het seizoen te pakken, maar na negentig minuten voetbal kwam het van een koude kermis thuis. Ondanks dat men het betere van het spel had ging de Bodegraafse formatie er met de drie punten vandoor.

Bij rust keek de ploeg van Dennis Tijssen tegen een 0-1 achterstand aan. Vlak voor rust kreeg men door een domme overtreding van Kevin van Broekhoven een vrije trap op de rand van de zestienmeter tegen. De bal leek een eenvoudige prooi voor Rodney Pater te kunnen worden, echter ging hij ongelukkig de fout in doordat hij geen zicht had op de bal.

Voor deze openingstreffer had TAVV zelf al een aantal mogelijkheden gehad. Vooral Donny van der Neut had een grote kans om de eerste Ter Aarse treffer van het seizoen te maken, zijn inzet belandde alleen op de lat.

“We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen”

Sebas van der Voorn | Middenvelder TAVV

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en had TAVV opnieuw het betere van het spel. Grote kansen bleven echter uit, totdat Eric van der Hout een kwartier voor tijd voor de verdiende gelijkmaker leek te zorgen. Het vlagsignaal werd onterecht overgenomen door scheidsrechter Huizinga, waardoor TAVV in de achtervolging moest blijven.

In de allerlaatste minuut leek men alsnog loon naar werken te krijgen. Middenvelder Sebas van der Voorn kreeg de ideale mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zijn kopbal uit een prachtige voorzet van Kevin van Wijk ging echter naast. “Ongelofelijk, het was echt moeilijker om hem naast te koppen dan erin…”, aldus de middenvelder van TAVV, die ondanks de nederlaag wel genoeg perspectief ziet. “We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Maar met het vertoonde spel en het niveau van deze tegenstanders blijf ik er alle vertrouwen in houden. Ik vond ons op elke plek van het veld de betere. We hebben negentig minuten lang gedomineerd en bij vlagen mooi voetbal laten zien. Er had dan ook maar één ploeg de drie punten verdiend en dat waren wij.”