0172SPORT-Zevenhoven-NSV'46, Sjoerd Zuijdervliet, Raoul van der Zwet

Voorbeschouwen met Sjoerd Zuijdervliet en Raoul van der Zwet op Zevenhoven – NSV’46

Zevenhoven | Aanstaande zaterdag is alweer de laatste derby van het seizoen en die gaat tussen Zevenhoven en NSV’46. Eind november won Zevenhoven met 1-2 en op deze overwinning viel niets af te dingen. Ditmaal begint Zevenhoven als favoriet aan het thuisduel en ze moeten ook winnen om koploper te blijven. NSV’46 heeft de punten hard nodig, niet alleen om in de race te blijven voor het laatste nacompetitieticket maar ook afstand te nemen van de gevarenzone. We blikken vooruit op dit duel met Zevenhoven-aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet, die in de laatste twee wedstrijden weer speelminuten maakte, en NSV’46-middenvelder Raoul van der Zwet. Laatstgenoemde was bij Robert Swart nauwelijks in beeld, maar sinds dat Roland Leliveld aan het roer staat een onbetwiste basisspeler.

Sjoerd, om met jou te beginnen, je raakte vlak voor de winterstop in nota bene de uitwedstrijd tegen NSV’46 geblesseerd. Waaraan ben je precies geblesseerd geraakt en hoe gaat het nu met je?
“Helaas raakte ik in de voor ons prima wedstrijd geblesseerd aan mijn knie. Na een tijd onduidelijkheid bleek het een scheur in mijn meniscus te zijn en ben ik samen met de fysio aan de slag geweest. Het gaat nu steeds iets beter maar helaas nog niet 100%, daarom heeft de orthopeed besloten om een MRI-scan te doen. Hier krijg ik vrijdag de uitslag van. Wel heb ik in de afgelopen weken weer wat minuten kunnen maken bij zowel het tweede als eerste en dat voelde ook heel fijn. Maar ik merk dat ik nog niet volle bak kan. Hoe de rest van het seizoen er voor mij uit zal zien ligt dus aan de uitslag van de MRI.”

We hopen op het beste voor je. Maar sinds dat jij uit het elftal verdwenen bent heeft het team wel vrijwel alles gewonnen… Toeval?
“Natuurlijk is dat toeval! Maar voordat ik uitviel hadden we al twee goede overwinningen geboekt tegen SJZ en NSV. Dit geeft natuurlijk al vertrouwen in de ploeg. Natuurlijk heb ik een geweldige vervanger in Jordy Zwart. Ik ben heel blij dat hij mijn plek kan overnemen tijdens mijn afwezigheid. Ik denk dat wij gewoon een heel fit team hebben. Naast mij zijn er vrijwel geen blessures. Voor een team is het fijn om vaste patronen te krijgen en dat gaat vaak beter als er wekelijks een vaste basis staat. Na de winterstop is er een prachtige reeks neergezet van negen overwinningen op rij. Na elke overwinning groeit het vertrouwen in de groep. Ik denk ook dat wij dit seizoen een hele goede mix hebben van jonge talenten en oudere ervaren spelers. Wij krijgen elke wedstrijd veel kansen en kunnen een wedstrijd, als we voorstaan, door wat ervaring ook over de streep trekken.”

Raoul, ook jij maakte een soort van comeback en keerde onlangs terug in de basiself. Lange tijd hing je toch een beetje tussen wal en schip in. Kunnen we stellen dat het vertrek van Robert Swart in jouw voordeel is geweest?
“Het was niet mijn favoriete periode, want ik wil het liefst minuten maken op zaterdag. Vorig seizoen heb ik veel op de bank gezeten en dit seizoen zat ik er inderdaad vaak tussenin waardoor ik weer vaker dan me lief was maar enkele minuten speelde. Om die reden heb ik in februari aangeven dat ik het seizoen in het tweede wilde afmaken. Daar speelde ik namelijk wel alles. Je kunt nu dus wel zeggen dat de trainerswissel in mijn voordeel heeft gewerkt ja. Roland Leliveld was mijn trainer bij het tweede en heeft me na het vertrek van Robert meegenomen naar het eerste. Hij ziet dan toch iets in me wat Robert niet zag en dat geeft een hoop vertrouwen.”

“Ik denk dat het wel tot ze is doorgedrongen dat om degradatie spelen ook niet fijn is”

Zuijdervliet over tegenstander NSV’46

En ook nog een belangrijke rol centraal op het middenveld, hoe gaat het daar tot nu toe voor je gevoel?
“Dat gaat goed en daar speel ik ook het liefst. NSV is druk bezet op het middenveld en om die reden heb ik nog niet vaak in het centrum gestaan bij het eerste, maar dat is wel mijn favoriete positie.”

Met NSV’46 in zijn algemeenheid gaat het dit seizoen op z’n zachts gezegd niet voortvarend, waar ligt dit aan volgens jou?
“Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik heb in de periode voor de trainerswissel niet veel meer met het eerste meegedaan. Wat me wel is opgevallen is dat er wel wat aan de conditie gedaan mocht worden. Roland is daar ook meteen mee aan de slag gegaan.”

Sjoerd, zaterdag pakte jullie ietwat gelukkig een punt tegen SJZ. Hoe kijk jij terug op die wedstrijd?
“Het leek een beetje op de nacompetitiewedstrijd van vorig seizoen. In de eerste vijf minuten kregen wij goede kansen om op voorsprong te komen die we helaas niet maakten. En doordat wij toch veel naar voren voetballen kregen zij de ruimte met snelle voorhoedespelers in de counter, die ze er vervolgens wel inschoten. Ik vond de eerste helft niet goed van onze kant, de tweede helft kregen wij meer grip op de wedstrijd met een paar grote kansen over en weer. Het was voor mij leuk om nog even in te mogen vallen in de spits, maar het was een moeilijke pot om er lekker in te komen. Dan is het toch lekker dat Maurits drie vrije trappen erin schiet. Ik denk dat iedereen erg blij was met een punt en dat er ook niet meer inzat na de 3-1.”

Dan naar de derby tegen NSV’46. Opnieuw een belangrijke in de strijd om het kampioenschap. Wat zijn jullie verwachtingen voor de wedstrijd van zaterdag?
“Onze verwachtingen zijn hetzelfde als iedere zaterdag, namelijk volle bak voor de overwinning gaan. Derby’s zijn altijd wedstrijden op zich. Als ik de Noordenaren moet geloven wordt dit een zwaardere pot dan de vorige keer, toen vertelden ze mij na de wedstrijd dat ze bijna het hele elftal miste… Ik denk dat het een spannende pot wordt waarin wij er alles aan zullen doen om met een overtuigende overwinning de kantine in te duiken.”

Hoe zie jij dit Raoul? Krijgen ze het inderdaad zwaarder dan thuis toen zij duidelijk de sterkere van de twee waren?
“Ze waren inderdaad sterker die dag, maar ik kijk liever naar de komende wedstrijd. Wij zijn vastberaden een beter resultaat neer te zetten dan tijdens de vorige ontmoeting en ik weet dan ook zeker dat ze het niet makkelijk gaan krijgen zaterdag.”

Sinds die derby gaat het hen voor de wind en jullie allerminst. Gaat dit nog meespelen of heeft dat bij een derby geen invloed?
“Nee, ik denk dat het niet uitmaakt of wij laatste staan en Zevenhoven eerste, of juist andersom. We willen altijd winnen en vooral een wedstrijd tegen de buren.”

Gaan jullie de nacompetitie ontlopen?
“Jazeker, daar heb ik alle vertrouwen in.”

“Zaterdag gaan we ze in ieder geval niet helpen, wij moeten winnen en hebben niks aan een gelijkspel”

Van der Zwet over de titelaspiraties van Zevenhoven

Sjoerd, het viel al een paar keer. NSV’46 draait niet al te lekker momenteel, is dit een voordeel voor jullie of denk je net als Raoul dat dit zaterdag niet uitmaakt? En hoe komt het dat zij momenteel zo’n matig seizoen draaien?
“Ik denk dat NSV de laatste twee weken wel weer wat vertrouwen heeft gekregen na een overwinning en een prima gelijkspel. Ik denk niet dat wij per se een voordeel hebben daarin. NSV heeft een aantal moeilijke weken gehad door een paar pijnlijke nederlagen. Als je eenmaal in zo’n negatieve spiraal zit is het lastig om hieruit te komen, zeker als je bijna niet meer om de bovenste plaatsen mee kan doen. Ik denk dat het wel tot ze is doorgedrongen dat om degradatie spelen ook niet fijn is.”

Mochten jullie de wedstrijd van NSV’46 winnen dan komt het kampioenschap wel heel dichtbij, of kijk je hier anders naar?
“We bekijken het echt per wedstrijd. BSC blijft ook maar winnen, dus we kunnen nergens meer punten laten liggen. NSV is natuurlijk nog wel een van de zwaarste tegenstanders die we krijgen, dus drie punten zouden wel weer een klein stapje richting het kampioenschap zijn. We zijn er helaas nog lang niet. Als wij de aankomende wedstrijden spelen zoals wij de afgelopen weken deden, dan kan het niet anders dan dat wij een heel mooi einde van het seizoen tegemoet gaan.”

Raoul, over dat mogelijke kampioenschap gesproken. Wij mogen denk wel aannemen dat je volgend seizoen weer deze derby wilt spelen en dus hoopt dat Zevenhoven naast het kampioenschap grijpt?
“Voor beide clubs is het denk ik leuker om weer twee wedstrijden tegen elkaar te voetballen volgend seizoen. Meer zal ik hier maar niet over zeggen. Zaterdag gaan we ze niet helpen in ieder geval. Wij moeten winnen en hebben niks aan een gelijkspel. We gaan er vol voor om de drie punten mee te nemen naar Noorden.”

Durven jullie je nog aan een voorspelling voor zaterdag te wagen?
Sjoerd: “Ik geloof de ploeg er weer helemaal klaar voor is en dat wij met 3-1 winnen.”
Raoul: “Hoe we het gaan doen dat zien we nog wel, maar ik zou 1-2 invullen.”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze derby de Jumbo Wedstrijd van de Week en speel je in onze poule dus mee voor dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

Waterlanders Dames 1 promoveert naar de 3e divisie

Voorbeschouwing op speelronde 22