Voorbeschouwing op speelronde 18

Van de redactie | Afgelopen weekend had Super Saturday moeten zijn, maar helaas gooiden de weergoden roet in het eten en zagen we Aarlanderveen – Nieuwkoop worden afgelast. Het zal Zevenhoven een worst zijn, zij pakten op bezoek bij Nicolaas Boys de winst én de periodetitel, en beleefden alsnog een Super Saturday natuurlijk. Koploper Sportief is in 5A vrij en verder zien we deze week een aantal interessante potjes, waarbij vooral de ontmoeting van Altior en KDO in het oog springt. Niet alleen is dit een soort van derby, de belangen zijn ook uiterst groot. Altior wil zich graag handhaven in de tweede klasse en directe degradatie dus voorkomen, maar dan moet het de zaakjes wel beter op orde hebben als toen het op bezoek ging in De Kwakel…

FC Oudewater – TAVV
TAVV heeft eindelijk afscheid genomen van de rode lantaarn en hoopt dit weekend nog weer een plaats te kunnen stijgen. Legmeervogels heeft immers maar twee punten meer en het vertrouwen in Ter Aar is toegenomen. Hoe anders is dat bij FC Oudewater. In de laatste vier wedstrijden stond het steeds met lege handen en daardoor is men afgegleden naar de zevende plaats en moet men zelf oppassen om niet bij de onderste zes te eindigen. Toch behoort ook nacompetitievoetbal voor promotie tot de mogelijkheden, aangezien de verschillen in de tweede klasse D klein zijn. Thuis ging TAVV nog met 1-2 onderuit, maar we denken dat de verhoudingen nu wel eens anders zouden kunnen liggen. Toch houden we het op een bescheiden gelijkspel.
Poule tip: 1-1

SCW – Aarlanderveen
Eerder dit seizoen won Aarlanderveen met slechts 3-2 van SCW. De ploeg uit Rijsenhout lijkt dit seizoen veroordeeld te worden tot het spelen van nacompetitie om derdeklasser te blijven, maar doordat Stompwijk ’92 met een opmars bezig is zou het zelfs nog rechtstreeks kunnen degraderen. Aarlanderveen kwam vorige week dus niet in actie door de afgelasting tegen Nieuwkoop. Op paaszaterdag (8 april) zal deze wedstrijd ingehaald worden, maar daarvoor wil het eerst af zien te rekenen met drie mindere goden (SCW, Sporting Leiden en Van Nispen). Negen punten behoren dan ook zeker tot de mogelijkheden en net als in de thuiswedstrijd komt het volgens onze glazen bol ook ditmaal drie keer tot scoren. Echter houdt Sven Koelewijn deze keer wel ‘de nul’.
Poule tip: 0-3

Nieuwkoop – Van Nispen
Nieuwkoop is sinds afgelopen weekend koploper af. De wedstrijd tegen medekoploper Aarlanderveen werd afgelast en dus zagen beide ploegen Blauw-Zwart, dat won van Koudekerk, langszij komen. Wanneer het inhaalduel gewonnen wordt kan men alsnog de koppositie heroveren maar dan moet er in de tussentijd geen averij opgelopen worden. Averij oplopen zal komend weekend niet meevallen, of Nieuwkoop moet het wel heel bont maken. Op De Dulen ontvangen zij namelijk Van Nispen dat met slecht één schamel puntje stijf onderaan staat. Het kreeg al bijna zeventig tegengoals te verwerken en treft nu de meest productieve ploeg… Op voorhand hebben we al medelijden met de doelman van Van Nispen want wij voorspellen een grote thuisoverwinning voor de mannen van Boris van Es.
Poule tip: 5-0

Roodenburg – Nicolaas Boys
Nicolaas Boys gaat op bezoek bij Roodenburg en dat is traditioneel niet een uitwedstrijd waar naar uit wordt gekeken. De Leidse formatie staat bekend als een ploeg die het liefst negentig minuten lang intimideert. Thuis won Nicolaas Boys met 4-3 en dat gebeurde ook nog een na een 0-3(!) achterstand. Voor de Nieuwveners wordt het tijd om weer eens drie punten te pakken, want door twee nederlagen op rij is het op basis van puntverlies nu de nummer vijf op de ranglijst en ook Teylingen hijgt in de nek. Er moet dan ook gewonnen worden, maar ook Roodenburg – waar Nicolaas Boys trainer Mo Bougrine volgend seizoen overigens de scepter zwaait – heeft de punten hard nodig om bij de onderste vijf weg te blijven. Op basis van kwaliteit moet dit ook geen probleem zijn, echter staat het momenteel wel in de gevarenzone en dat mag wel enigszins verrassend worden genoemd. We denken dat er niet meer dan een punt in zit voor “zwart en groen”, maar hopen uiteraard wel op de drie punten.
Poule tip: 1-1

NSV’46 – sv Warmunda
NSV’46 zag het bezoek aan Hazerswoudse Boys afgelopen zaterdag halverwege gestaakt worden en zal er niet lang wakker van hebben gelegen dat er de vervangende arbiter niet over de juiste papieren beschikte. Bij rust keek men namelijk tegen een 1-0 achterstand aan en door het ongeldig verklaren van de wedstrijd begint men 8 april ‘gewoon’ weer op 0-0. Wel mag men bij zichzelf te rade gaan dat het zichzelf aldaar toch een soort van in de problemen had gewerkt en anders nog maar een helft te gaan had de schade te herstellen. De tweede periode is afgesloten, dus nieuwe ronde nieuwe kansen. Zelf de derde pakken óf zo hoog mogelijk eindigen en hopen dat je één van de drie titels in de schoot geworpen krijgt is nu het credo. Ondertussen moet er ook nog altijd achterom worden gekeken. Zo ook naar Warmunda dat wel negende staat, maar nog altijd ‘slechts’ vijf puntjes minder heeft. Uit werd er op een soort zandvlakte een 1-3 overwinning behaald. Met een fitte selectie en op het eigen kunstgras mag een bezoek van Warmunda gaan problemen opleveren…
Poule tip: 3-0

Zevenhoven – SJC
Zevenhoven heeft zich door het veroveren van de tweede periode verzekerd van een plaats in de nacompetitie, maar met nog negen wedstrijden te gaan wil het vooral de koppositie in handen houden. Daarvoor moet het bij de start van de derde periode zien af te rekenen met SJC. Op papier moet dit te doen zijn, aangezien SJC alleen Kickers ’69 onder zich heeft op de ranglijst en ‘uit’ wist Zevenhoven met grote cijfers (0-6) te winnen. Ditmaal speelt men dus ‘thuis’, echter wordt de wedstrijd afgewerkt in Noordwijk aangezien de wedstrijden qua locatie waren omgedraaid. Voor de ploeg van Danny ter Hoeve telt maar één ding en dat is winnen. Daarbij hoopt men ook nog eens dat BSC ’68 puntverlies lijdt, maar vooralsnog blijft de Benthuizer Sport Club in de achtervolging. In onze ogen gaat Zevenhoven zijn zevende overwinning op rij boeken.
Poule tip: 3-1

Altior – KDO sv
Altior verkeerd al het gehele seizoen in de gevarenzone en datzelfde geldt voor tegenstander KDO. De Kwakelaars hebben één puntje meer dan de Langeraarders en zetten over het algemeen vergelijkbare uitslagen neer tegen de overige ploegen. In De Kwakel was KDO veruit de bovenliggende partij en had Altior het zeer lastig met de handige aanvallers van KDO. Met name op de inzakkende en als ‘valse 9’-spelende Youri Stange voelde zich als een kind in een snoepwinkel tegen de statische verdedigers in het oranje. Ook de buitenspelers die profiteerde van de ruimtes hadden een topmiddag en uiteindelijk mocht Altior blij zijn dat doelman Jeroen Sassen nog een strafschop pakte en de thuisploeg ‘maar’ twee keer scoorden. Van der Laan zal de boel ongetwijfeld geanalyseerd hebben en voor de terugwedstrijd een plan hebben gesmeed. Dit wordt hoe dan ook aan- of afhaken voor de Langeraarders. Bij winst zijn de nacompetitieplaatsen weer in zicht, verliest men wordt er een Houdini-act gevraagd wil men directe degradatie ontlopen. Niet allen vanwege het derby-gevoel de Jumbo wedstrijd van de week dus, ook vanwege de belangen. Wij houden het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

De wedstrijd van de week is de degradatiekraker in de zondag tweede klasse B tussen Altior en KDO. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Altior verliest nipt van titelkandidaat ZSGOWMS

Nicolaas Boys wint ruim van toekomstige club Mo Bougrine