Altior verliest nipt van titelkandidaat ZSGOWMS

Amsterdam | Het is Altior niet gelukt Amsterdam met drie punten op zak te verlaten. Hoewel het prima weerstand bood tegen het op de derde plaats bivakkerende ZSGOWMS werd er nipt verloren in het sportieve duel dat onder leiding stond ex-betaald voetbal scheidsrechter Roelof Luinge.

De eerste tien minuten was het voor beide partijen zoeken naar de juiste combinaties. In het vervolg van de eerste helft had ZSGOWMS het initiatief. Middels snel en attractief voetbal werd de Altior-verdediging onder druk gezet en dit leidde tot een aantal goede kansen voor de thuisploeg. Gelukkig stond het vizier van de Amsterdamse spitsen nog niet op scherp en bleven doelpunten lang uit. Altior kon hier weinig tegenoverstellen en hoopte zonder kleerscheuren de rust te halen. Dit lukte niet want drie minuten voor rust was het dan toch raak. Rechterspits Gregory Nelson soleerde naar de achterlijn, gaf goed voor en van dichtbij wist de thuisploeg te scoren.
Altior deed nog voor rust van zich spreken maar een schot van Tim Heikoop ging helaas naast.

In de tweede helft was het wederom de thuisploeg dat sterk uit de startblokken schoot. Nadat eerst doelman Jeroen Sassen met zijn been redding kon brengen op een gevaarlijk schot, werd hij in de vijftigste minuut door de benen geklopt na een goedlopende aanval van de thuisploeg, 2-0.

Altior gaf zich echter niet gewonnen en trok het spel naar zich toe. Met nog twintig minuten op de klok kreeg het loon naar werken. Spits Luuk den Haan ontving met zijn rug naar de goal in het strafschopgebied de bal, controleerde goed, draaide bij zijn directe tegenstander weg en schoot de bal vervolgens prima binnen.
Met nog een kwartier te spelen bracht Arjan van der Laan een aantal verse krachten binnen de lijnen. Hoewel het in het restant de bovenliggende partij was kreeg het geen voet aan de grond bij de uitstekende Amsterdamse verdedigers. In blessuretijd kwam invaller Sven de Regt nog in kansrijke positie, maar helaas zag hij zijn inzet over het Amsterdamse doel verdwijnen.

Komend weekend staat de belangrijke ontmoeting met KDO op het programma. De Kwakelaars hebben één puntje meer dan de Langeraarders in de strijd tegen directe degradatie.

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Tom van Vliet, Pim Lek (Sebastiaan van Veen), Bram Hartveld; Reber Taha (Sven de Regt), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Rick Keijzer (Eray Bozkurt), Luuk den Haan (Sjoerd van der Meer)

Bron: Nico van Smoorenburg | Foto: Sven van Vliet