0172SPORT, voorbeschouwingen

Voorbeschouwing op speelronde 14

Van de redactie | Twee speelronden geleden hervatte “onze” ploegen de competitie al, maar eigenlijk start dit weekend pas de tweede seizoenshelft. Speelronde veertien staat namelijk voor de deur. De ploegen maken zich dus vanaf nu op voor tegenstanders die men al eerder trof. Dit weekend zijn dat de ploegen vanuit de eerste speelronde. Zo gaat bijvoorbeeld Nieuwkoop als trotse koploper op bezoek bij RKDES, de enige tegenstander die hen tot nu toe wist te verslaan dit seizoen. De wedstrijd van de week komt echter uit de andere poule. Zevenhoven deelt de koppositie met BSC’68 en deze ploegen mogen in Zevenhoven gaan uitmaken wie het alleenrecht op de koppositie heeft. Tijdens de eerste ronde werd het 2-3 voor de ploeg van Danny ter Hoeve. Het is misschien ook tijd om de balans op te maken wat betreft onze poule. Wij als redactie doen ook iedere week trouw onze voorspelling, maar we kunnen wel stellen dat we vorig seizoen over een betere glazen bol beschikte. Vooralsnog moeten we het doen met een plek in de middenmoot met 65 punten achterstand op koploper Marieke Janmaat. Maar…het seizoen is pas net op de helft!

Legmeervogels – TAVV
In speelronde 1 stonden beide ploegen tegen elkaar op Sportpark Aardam West. Toen was Legmeervogels met 0-3 te sterk voor de ploeg van Dennis Tijssen. Legmeervogels werd tot één van de favorieten voor de titel beschouwd, maar halverwege de competitie moeten we concluderen dat rechtstreekse handhaving vooralsnog het maximaal haalbare lijkt voor de Uithoornse formatie. Slechts viermaal werd er dit seizoen gewonnen, overigens was de laatste overwinning vorige week op bezoek bij RCL en hiervan won TAVV een week eerder ook al. TAVV is nog altijd hekkensluiter en had lange tijd concurrentie van het het Kagia van Hein Leliveld om de onderste plaats. Kagia heeft echter het licht gezien, waardoor DoCoS nu de eerste ploeg is die TAVV op de ranglijst tegenkomt. De verschillen tussen de onderste zes ploegen zijn in ieder geval nog te overzien en TAVV hoopt het gat met Legmeervogels naar drie punten te kunnen verkleinen. We zijn in een goede bui en denken dan ook dat dit wel eens tot de mogelijkheden kan behoren.
Poule tip: 1-2

Koudekerk – Aarlanderveen
Met zes uit twee is Aarlanderveen foutloos begonnen aan de tweede seizoenshelft. Maar zoals Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk al aangaf gaat er nu een zware periode komen. In de komende vier wedstrijden treft men Koudekerk, Lugdunum, RKDES en Nieuwkoop en al deze ploegen hopen minimaal periodekampioen te kunnen worden. Thuis was Aarlanderveen met 4-2 te sterk voor Koudekerk, maar de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots is een ploeg om rekening mee te houden. Het beschikt over een goede defensie en een sterke voorhoede. Toch komt Aarlanderveen vaak tegen voetballende ploegen beter uit de verf. Wij denken dan ook dat ze er met de drie punten vandoor gaan in een doelpuntrijke wedstrijd en daardoor blijven ze nog minimaal een week medekoploper. Of laat buurman Nieuwkoop de punten liggen in Kudelstaart?
Poule tip: 2-3

RKDES – Nieuwkoop
Slechts één ploeg was Nieuwkoop dit seizoen de baas: RKDES, de tegenstander van dit weekend. Eind september stonden de ploegen voor het eerst tegenover elkaar en ondanks een goede voorbereiding gingen de Nieuwkopers toen op eigen veld met 0-2 onderuit. Sindsdien verloren de mannen van Boris van Es geen enkel duel meer, ook niet in het bekertoernooi. De ploeg uit Kudelstaart morste sindsdien meermaals punten tegen ploegen die in de onderste regionen verkeren, maar liet onder meer tegen DWO en Lugdunum zien dat het een team blijft dat hoge ogen kan gooien. Nieuwkoop zal zinnen op revanche en zal ook zijn koppositie willen verdedigen en zo mogelijk verstevigen. De flow waarin men zit zal lastig te doorbreken zijn. Nieuwkoop scoort ook eigenlijk altijd, slechts in één van de voorgaande dertien wedstrijden kwam men niet tot scoren… Het laat zich raden welk duel dat betrof als u bovenstaande goed heeft gelezen. Dat zal geen tweede keer gaan gebeuren. Wij zetten zelf dan ook in op een knappe uitoverwinning.
Poule tip: 1-3

SJZ – Nicolaas Boys
Tijdens de seizoensouverture miste Nicolaas Boys nog veel spelers en was men eigenlijk wel tevreden met een 2-2 gelijkspel tegen SJZ. Maar inmiddels blijken de verhoudingen toch wat anders te liggen. Nicolaas Boys is vooralsnog de enige achtervolger van de twee koplopers en die spelen deze middag uitgerekend tegen elkaar. De Nieuwveners kunnen dan ook uitstekende zaken doen, zeker met de derby tegen NSV’46 in het vooruitzicht. Maar op het kunstgras bij SJZ gaat het zeker niet makkelijk worden. Op eigen veld is SJZ namelijk sinds 1 oktober ongeslagen, toen ging het onderuit tegen laagvlieger SJC. Sindsdien werden de punten vooral op eigen veld gepakt, Nicolaas Boys is dus gewaarschuwd. In onze ogen gaat de ploeg van Mo Bougrine een nieuwe overwinning aan de zegereeks toevoegen en daarmee lijken ze klaar te zijn voor de topper tegen “de koeten”.
Poule tip: 1-2

NSV’46 – S.V. Kickers ’69
De ploeg van Robert Swart moet even pas op de plaats maken wanneer het om de titelaspiraties gaat. Afgelopen weekend werd er van koploper BSC verloren en de achterstand op de Benthuizenaren en buurman Zevenhoven bedraagt nu maar liefst zeven punten. Ook Nicolaas Boys staat hier nog tussen. Het loopt niet bij de Noordenaren. Het spel is rommelig en vanwege de vele personele problemen – of het nu gaat om blessures of wintersportende selectiespelers – ontbreekt het de ploeg aan automatismen. Gelukkig krijgt men nu de gelegenheid alle sores weer eens van zich af te spelen. Rode lantaarndrager Kickers komt op bezoek en daar heeft men in Noorden goede herinneringen aan. Uit werd de grootste overwinning van het seizoen geboekt en werd er met 1-7 gewonnen. Gezien de statistieken van de Leimuidenaren lijkt de ploeg van Robert Swart ook dit keer weinig te hoeven vrezen van de opponent.
Poule tip: 4-0

Zevenhoven – BSC ’68
De nummer één tegen de nummer twee. Zevenhoven en BSC ’68 zijn dit seizoen al lange tijd stuivertje aan het wisselen aan kop van de ranglijst. In de allereerste wedstrijd van het seizoen was Zevenhoven met 2-3 te sterk voor de ploeg uit Benthuizen en ondanks de uitslag werd toen al gezegd dat BSC om de titel zou meespelen. Bij Zevenhoven staat 4 februari al een aantal weken in de agenda rood omcirkeld. Danny ter Hoeve wil met zijn ploeg kampioen worden en weet dat dit een belangrijke wedstrijd is. En gelukkig heeft zijn ploeg de eerste twee hobbels naar deze wedstrijd probleemloos overwonnen. Zevenhoven hoopt op eigen veld een tik uit te delen aan BSC en het gat te vergroten naar drie punten. Het beloofd een spannende wedstrijd aan de Stationsweg te worden, waarbij de twaalfde man wel eens van doorslaggevend belang kan zijn.
Poule tip: 2-1

THB – Sportief
Tijdens de seizoenouverture haalde Sportief op eigen veld met 13-3 genadeloos uit tegen de tegenstander van dit weekend. De ploeg van Johan Peper zette zichzelf op die manier direct op de kaart als titelkandidaat nummer 1. Toch moest men na een uitglijder tegen Rijnstreek lange tijd MMO voor zich dulden, maar sinds twee weken voeren de groen-witten de ranglijst weer aan. Het enige puntje van aandacht zijn het forse aantal tegendoelpunten van de koploper. De laatste twee wedstrijden hield men echter “de nul” en lijkt het erop dat het lek in de dijk gevonden is. THB vinden we na de slechte start terug in de middenmoot en speelt geen rol van betekenis. De wedstrijd in Haarlem mag gezien de stand en de eerdere ontmoeting geen enkel probleem op gaan leveren, wij voorspellen dan ook een ruime overwinning voor de koploper.
Poule tip: 0-6

Altior – Sporting Martinus
Altior startte het seizoen met een gelijkspel tegen de komende tegenstander. Niemand kon toen vermoeden dat het gat tussen beide ploegen nu zo groot zou zijn. Sporting Martinus is de lijstaanvoerder, Altior bungelt helemaal onderaan de ranglijst. Hoewel laatstgenoemde afgelopen weekend gelijkspeelde en de koploper won zal het gevoel compleet anders zijn. Altior speelde namelijk een meer dan prima pot tegen Hooglanderveen, maar moest een zeer late gelijkmaker slikken. Sporting Martinus won ternauwernood van DIOS dat slechts één plaatsje hoger staat dan de Langeraarders. Bij Altior ontbreekt vandaag aanvoerder Tom van der Weijden, de absolute smaakmaker en aanjager van de ploeg. Hij zet de meeste aanvallen op en is eigenlijk altijd als aangever of afmaker bij de doelpunten van zijn ploeg betrokken. Door twee gele kaarten afgelopen week zal hij vanaf de tribune moeten toekijken hoe zijn ploeg het er zonder hem van afbrengt tegen de titelkandidaat. Het had al een lastig karwei geweest, maar zonder Van der Weijden denken wij niet dat de mannen van Arjan van der Laan in staat zijn te verrassen.
Poule tip: 0-2

De wedstrijd van de week is de topper in de vierde klasse tussen koploper Zevenhoven en medekoploper BSC ’68. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Sportief vergroot marge op MMO na eenvoudige zege op Vogelenzang

0172SPORT, Bodegraven-Sportief

Sportief ziet Bodegraven eerste elftal terugtrekken