Sportief vergroot marge op MMO na eenvoudige zege op Vogelenzang

Woerdense Verlaat | Sportief heeft afgelopen weekend uitstekende zakengedaan in de strijd om de titel in 5A. Zelf won het eenvoudig van een uitermate zwak Vogelenzang, MMO verslikte zich in Bernardus. De ploeg van Johan Peper heeft nu vier punten meer dan de grootste concurrent, wel speelden zij een wedstrijd minder.

Vogelenzang had ook naar de statistieken op de ranglijst gekeken en was allerminst van plan mee te werken aan een doelpuntenfestijn voor de thuisploeg. De bezoekers trokken zich massaal terug en bleven met zo’n beetje het gehele elftal achter de bal. Sportief had zodoende de bal en zocht naar een gaatje in de verdediging. Makkelijk ging dit niet hiervoor speelde Sportief te matig en in een te laag tempo. De eerste kans was voor Stijn Molenaar maar zijn kopbal ging rakelings over. Na een half uur brak Bob van den Haak, vanuit een scrimmage die ontstond na een hoekschop van Daan Koot, de ban en werkte de 1-0 tegen de touwen. Zowel Daniel van Leeuwen als Molenaar zagen wegens buitenspel nog ene doelpunt geannuleerd worden, Vogelenzang was welgeteld nul keer gevaarlijk geweest voor men aan de thee ging.

“Het was echt verschrikkelijk slecht wat wij lieten zien, maar gelukkig was de tegenstander nóg slechter!”

Doelpuntenmaker Daan Koot vatte het duel kort samen

Sportief bleek in slaap gesukkeld te zijn en zowaar was Vogelenzang in de eerste fase na rust de betere ploeg. De thuisploeg ontsnapte zelfs aan de gelijkmaker toen laatste man Justin Verkerk weggleed en zo een aanvaller een vrije doorgang bood. Van den Haak bracht de aanvaller in de achtervolging uit balans en de dienstdoende arbiter zag hier gelukkig geen overtreding in. Sportief was wakker geschud en deed weer van zich spreken. Na een balverovering van Roy Fransen werd Koot bereikt die op knappe wijze langs een paar tegenstanders slalomde en de beheerst de 2-0 binnenschoot.
Het verzet was definitief gebroken en vijf minuten voor tijd bepaalde Van Leeuwen op aangeven van Kris Baken de eindstand op 3-0.

Aanvoerder Tosca Wens was blij met de punten maar niet met het vertoonde spel. “We waren erg slordig aan de bal en veel te gehaast, zeker de eerste helft. Ik moet zeggen dat de conditie van ons veld ook niet meehielp om de bal goed rond te laten gaan. Zij creëren niks, maar zijn na rust toch éénmaal gevaarlijk toen Justin weggleed. Ik denk dat we daar heel goed wegkwamen dat de scheids niet ingreep want Bob hield wel degelijk die gozer vast.”