Voorbeschouwing op speelronde 12

Van de redactie | We gaan eindelijk weer beginnen! Afgelopen weekend keerde Sportief al succesvol terug uit de winterstop. In Kanaleneiland wisten zij namelijk de lastige wedstrijd tegen Utrecht United te winnen. Deze week treffen zij in een rechtstreeks duel om de tweede plaats Kamerik en kan men dus weer aan de bak. Ook alle overige ploegen keren terug in de weide. Voor Nieuwkoop staat direct de topper tegen koploper Lugdunum op het programma. Bij winst doet de ploeg van Boris van Es als één van de favorieten mee voor de titel en pakt men misschien ook wel de koppositie. Maar ook Aarlanderveen heeft zijn blik nog op het erezilver natuurlijk. Zij ontmoeten het laaggeklasseerde Stompwijk, dat niet al te veen problemen op moet leveren. En dan NSV’46, Zevenhoven en Nicolaas Boys. Zal eerstgenoemde zich herstellen na een dramatische reeks en blijven de andere twee in het kielzog van koploper BSC’68? Kortom allemaal mooie potjes! Vul snel je poule in!

TAVV – RCL
Ruim een maand geleden ging TAVV in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 0-2 onderuit tegen Alphia. Hierdoor ging men als rode lantaarndrager de winterstop in en het gat naar de veilige achtste plaats is inmiddels gegroeid tot elf punten. In de resterende dertien competitiewedstrijden lijkt het dan ook een onmogelijke missie om zich veilig te spelen. En dat is misschien maar goed ook, want inmiddels heeft aanvoerder Lars van der Pijl al afscheid genomen en ook Sebas van der Voorn heeft te kennen gegeven volgend seizoen met zijn trainer mee te gaan naar NSV’46. Daarnaast gaan een aantal andere spelers gaan volgens de welbekende wandelgangen hun geluk elders beproeven. Voor de nieuwe trainer Ludo Pistorius zal het wellicht niet slecht uitkomen als TAVV een poule lager gaat spelen. Toch wil men de komende periode het vege lijf nog proberen te redden. Men begint met een thuiswedstrijd tegen RCL, de nummer vijf van de ranglijst. We denken dat er niet meer in zit dan een gelijkspel en daarmee zijn we in onze ogen al positief ingesteld…
Poule tip: 1-1

Stopwijk’92 – Aarlanderveen
Voor Aarlanderveen kwam de winterstop op een goed moment. Na het binnenhalen van de eerste periode werden de drie wedstrijden uit de tweede periode niet gewonnen. Het leverde nog wel twee punten op, maar inmiddels is men op de ranglijst wel gezakt naar plaats vier. Overigens is er nog geen man overboord, want het gat met koploper Lugdunum bedraagt slechts twee punten en daarbij weet men ook nog dat de topper tussen Lugdunum en Nieuwkoop plaatsvindt.
Aarlanderveen reist in de eerste wedstrijd na de winterstop af naar Leidschendam waar het aantreedt tegen Stompwijk’92. Stompwijk wist dit seizoen pas drie punten te pakken en dat was ook nog eens een overwinning tijdens de seizoensopening op 24 september jl. tegen het nu nog puntloze Van Nispen. Voor Stompwijk ligt dan ook een enkele reis naar de vierde klasse klaar en voor Aarlanderveen is het een ideale tegenstander om de tweede seizoenshelft tegen te beginnen. In onze ogen wordt het een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Sander van Dijk.
Poule tip: 0-4

Lugdunum – Nieuwkoop
Dit is niet voor niks de wedstrijd van de week. Nieuwkoop dat voor de winterstop in grootse vorm verkeerde gaat direct op bezoek bij koploper Lugdunum. De Leidenaren staan twee punten voor op de oranjehemden, dus bij een vervolg van de zegereeks kan de ploeg van Boris van Es de koppositie grijpen. Wel moet ook DWO dan punten laten liggen. Zegeviert de thuisploeg en brengen zij Nieuwkoop de tweede nederlaag toe, dan zal men op de ranglijst wel eens een paar posities kunnen zakken. Er is Nieuwkoop dus veel aan gelegen de zegereeks voort te zetten. Wij zien de succesploeg van Van Es inmiddels als titelkandidaat nummer één. Voor deze topper denken wij dat de scoringsdrift de doorslag gaat geven en men daardoor met drie punten in de tas de sleutelstad zal verlaten.
Poule tip: 1-3 

Warmunda, sv – Nicolaas Boys
Nicolaas Boys hoopt de lijn van voor de winterstop door te trekken in de tweede seizoenshelft om zo aanspraak te blijven maken op de prijzen. Daarvoor begint het wel met een lastige uitwedstrijd tegen Warmunda. De grasmat in Warmond heeft meer weg van een knollentuin dan van een voetbalveld, dus van attractief voetbal zal aankomende zaterdag waarschijnlijk geen sprake zijn. Nicolaas Boys begint met een op papier relatief makkelijk programma voordat de derby tegen NSV’46 plaatsvindt, maar daarin schuilt voor de Nieuwveners vaak het gevaar. Tegen de hoger geplaatste tegenstanders komt men over het algemeen beter uit de verf dan tegen de mindere goden. Op basis van de ranglijst behoort Warmunda tot die laatste categorie, alhoewel de nummers drie t/m dertien slechts zeven punt van elkaar verschillen op de ranglijst. Makkelijk gaat het niet worden, maar een nipte overwinning wordt het dit weekend wel voor Nicolaas Boys.
Poule tip: 1-2

NSV’46 – Meerburg
Hoe komt NSV’46 uit de winterstop? Keert men terug als titelkandidaat of houdt de malaise van voor de winterstop aan? De ziekenboeg zal inmiddels leeggestroomd zijn waardoor Robert Swart weer een elftal zou moeten kunnen opstellen dat mee gaat doen om de titel. Een winstpartij is meer dan welkom, de laatste dateert immers van 12 november, in de vier wedstrijden voor de onderbreking werden er punten verspeelt waardoor de Noordenaren zijn afgezakt naar de vierde plaats met zes punten achterstand op koploper BSC’68. NSV’46 ontvangt dit weekend Meerburg, dat evenals de thuisploeg tot nu toe vier overwinningen noteerde. Gemakkelijk zal het nu niet worden, maar wil NSV’46 nog wat van het seizoen maken en niet nóg verder achteropraken zal men goed voor de dag moeten komen en de punten thuis moeten houden.
Poule tip: 2-1

Zevenhoven – Woubrugge
Op papier lijkt Woubrugge een ideale tegenstander voor Zevenhoven, maar als je naar de stand van de tweede periode kijkt kun je daar je vraagtekens bij zetten. Woubrugge haalde uit de eerste acht wedstrijden slechts twee punten en in de laatste drie wedstrijden voor de kerst won het drie keer op rij. Ongetwijfeld zal de komst van Dennis Boer vertrouwen hebben gegeven bij Woubrugge. Zevenhoven liet in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop juist dure punten liggen en dat gebeurde ook nog tweemaal op eigen veld. Ook heeft men tijdens de eerste seizoenshelft aangetoond dat het juist tegen de onderste ploegen het lastiger heeft dan tegen de topploegen. Vrijwel alle toppers werden gewonnen, maar tegen de kleintjes werd regelmatig puntverlies geleden, vooral doordat men verzuimde om de geboden kansen af te maken. Danny ter Hoeve kennende zal hij zijn manschappen hebben klaargestoomd voor de seizoenshervatting en we gaan dan toch uit van een overwinning tegen de koploper van de tweede periode.
Poule tip: 3-1

Kamerik – Sportief
Runner-up Sportief reist af naar Sportpark Mijzijde voor de ontmoeting met Kamerik, de nummer drie van de ranglijst. Er zal met de nodige spanning naar deze belangrijke wedstrijd toegeleefd worden aangezien men vorig seizoen tweemaal verloor van de blauw-witte formatie dat evenals de The Green-White Army degradeerde uit de vierde klasse. Sportief heeft wat recht te zetten dus, en dat is nodig ook anders ziet men de opponent langszij komen op de ranglijst. De ambitie van Sportief is binnen een jaar terugkeren naar de vierde klasse en het liefst middels het kampioenschap. Dit behoort gezien de selectie zeker tot de mogelijkheden. Kamerik heeft een verjongingskuur ondergaan ten opzichte van vorig seizoen, dus op ervaring zal de ploeg van Johan Peper de overwinning moeten kunnen binnenslepen. Maar ook kwalitatief schatten wij Sportief een stukje hoger in dan de Kamerikkers. Een overwinning dus…
Poule tip: 2-5

Altior – VVZA
Altior treft na de onderbreking in VVZA een andere laag geklasseerde ploeg. De ploeg uit Amersfoort heeft zelfs – samen met nummer laatst DIOS – de meest gepasseerde verdediging. Veel scheelt het niet met de Langeraarders, keeper Jeroen Sassen moest slechts tweemaal minder buigen. Wel scoort VVZA een stuk makkelijker. Waar de mannen van Arjan van der Laan slechts twaalfmaal konden juichen, deden de Amersfoorters dit meer dan tweemaal zoveel… VVZA zal gezien de statistieken als favoriet naar Langeraar afreizen, maar wij denken dat de ploegen elkaar in evenwicht zullen gaan houden. Altior komt op eigen veld namelijk vaak goed voor de dag en Van der Laan zal de voorbereiding hebben aangegrepen om te trainen op de zwaktes van de ploeg.
Poule tip: 1-1 

De wedstrijd van de week is de topper in de derde klasse tussen koploper en Nieuwkoop. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Sportief nadert koploper MMO na winst op Utrecht United

0172SPORT, NSV46-Meerburg

NSV’46 sleept overwinning uit het vuur tegen Meerburg