0172SPORT, NSV46-Meerburg

NSV’46 sleept overwinning uit het vuur tegen Meerburg

Noorden | Op uiterst moeizame wijze heeft NSV’46 toch de volle buit gepakt in de thuiswedstrijd tegen Meerburg. De eerste helft was de thuisploeg verreweg de bovenliggende partij en leek het weinig te vrezen te hebben van de opponent, hoe anders was dat in het tweede bedrijf toen men Meerburg op gelijke hoogte zag komen en het alle zeilen moest bij zetten om erger te voorkomen…

De Noordense ploeg startte goed aan het duel en was zoals gezegd de bovenliggende partij. Meerburg had grote moeite de bal van voet tot voet te laten gaan en koos veelal voor ballen naar de voorwaartsen. Dit had geen enkel effect want de sterk spelende Kevin Fransen wist al deze pogingen eenvoudig te neutraliseren. Waar de eindpass eerder een aantal keer onzorgvuldig was om tot uitgespeelde kansen te komen, was het Robin Stark die met een verdekt laag schot bijna de openingstreffer noteerde na twaalf minuten. Robin van Koert was na iets meer dan twintig minuten dichtbij, maar zijn kopbal na een voorzet van Robbie Geerlof was te slap om de doelverdediger van Meerburg te verrassen. Acht minuten later gaf hij de bal wél de juiste vaart en richting mee en kopte hij bij de eerste paal zijn ploeg alsnog op fraaie wijze naar de verdiende 1-0 voorsprong. Nu kwam de afgemeten voorzet van de voet van Nick Geerlof nadat broertje Robbie zich knap vrij draaide op het middenveld.
Drie minuten eerder kwam de ploeg van Robert Swart nog goed weg toen een dieptebal spits Max van Steen achter de laatste linie bereikte, hij had echter niet de rust en maaide het leer wild over de goal van Bas Kalshoven. Het zou voor de rust het enige wapenfeit van de ploeg uit Zoeterwoude zijn.
NSV’46 ging na de voorsprong op zoek naar de verdubbeling en kreeg in zes minuten voor de thee war het naar zocht en op dat moment ook recht op had. Het was Kamiel Disseldorp die een rebound binnengleed nadat Van Koert nog op de doelman schoot. Fel protest op vermeend hands in een voorstadium van Disseldorp wilde de goed leidende scheidsrechter niks van weten. Zo leek NSV’46 met een 2-0 voorsprong te gaan rusten, maar een strafschop na een overtreding van Nick Geerlof was de aanleiding voor de 2-1 ruststand én vernieuwde hoop voor de ploeg uit Zoeterwoude.

“De eerste helft spelen we ze aardig van de mat denk ik”

Een opgeluchte Robbin Verhaar was over de tweede helft minder tevreden

Na rust was het Meerburg dat het spel dicteerde. De thuisploeg liep steeds verder achteruit en waardoor de voorwaartsen op een eiland kwamen te staan en zelden meer iets konden creëren. Na iets meer dan een uur kwam men nog goed weg toen een verkeerde breedtepass een grote kans opleverde, maar het was wachten op de gelijkmaker. Die viel na defensieve wanorde na een noodgedwongen wissel van Perry Lok. Waar het inbrengen van de niet geheel fitte Stefan van Tol een logische keuze leek (zeker omdat hij zeven minuten later alsnog inviel) werd het elftal omgegooid en dit leverde bij de eerste de beste pass door het centrum de 2-2 op. Meerburg rook bloed en trapte het gaspedaal verder in en probeerde vooral middels vroege voorzetten en spelhervattingen gevaarlijk te worden. Juist op het moment dat het er slecht uit begon te zien voor de thuisploeg zorgde één uitbraak in de tweeëntachtigste minuut ervoor dat het kwartje alsnog de kant van NSV’46 opviel. Een goede actie en dito voorzet van Florencio Fayente werd door een verdediger klunzig met de hand tot corner verwerkt, waarna de arbiter niks anders kon doen dan te fluiten en naar de stip wijzen. Robin van Koert wist wel raad met de elfmetertrap en zorgde voor grote opluchting en de drie punten voor de thuisploeg, want in het restant hield Kalshoven met de hulp van zijn verdedigers en het nodige kunst en vliegwerk, zijn doel schoon.

Robbin Verhaar was na afloop opgelucht en als vanzelfsprekend blij met de drie punten. “De eerste helft spelen we ze aardig van de mat denk ik en geven op één moment na niks weg. We voetballen een hoop kansen bij elkaar, waar we te weinig uit scoren. Zonde dat je net voor rust hun weer in de wedstrijd brengt met die niet zo slim weggegeven penalty… Daardoor geef je Meerburg het idee dat er nog wat te halen valt en gingen zij meer de aanval zoeken. We liepen te veel achteruit waardoor hun de overhand kregen. Gelukkig kregen wij ook nog een strafschop waardoor er wel een terechte uitslag op het bord staat als je het mij vraagt.”