Sportief nadert koploper MMO na winst op Utrecht United

Utrecht | Afgelopen zaterdag speelde Sportief het inhaalduel tegen SV Utrecht United. Bij winst zou het koploper MMO tot op één punt naderen, er mocht dus geen misstap begaan worden. Johan Peper kon in zijn basiself niet beschikken over topscorer Stijn Molenaar, maar desondanks stelden zijn mannen niet teleur.

Op een zeiknat kunstgrasveld werd er voor het oog van nog geen handvol toeschouwers afgetrapt. Sportief startte niet goed aan het duel en moesten veelal achter de technisch vaardige spelers van de ploeg uit Kanaleneiland aanhollen. De slechte start resulteerde in een vroege achterstand na een mooie uitgespeelde aanval. Sportief rechtte de rug en kwam nog voor rust langszij. De gelijkmaker kwam op naam van Roy Baltus die met een slap en meer dan houdbaar afstandsschot de keeper toch klopte. De voorsprong kwam op naam van Jorg van der Laan. Daniel van Leeuwen behield na een voorzet van Daan Koot het overzicht en legde af op de verdediger die hier wel raad mee wist.
Na rust zat Sportief al snel op rozen. Eerst zorgde Roy Fransen met een intikker vanuit een hoekschop voor de 1-3, waarna Justin Verkerk middels een knappe individuele actie voor de 1-4 tekende. De thuisploeg kwam nog terug tot 2-4, waarbij de Sportief-verdediging en middenveld verzuimden in te grijpen. Toen Verkerk met zijn tweede treffer de 2-5 noteerde werd het steeds minder gezellig op het veld. De Domstedelingen hielden zich steeds minder met voetbal bezig en steeds meer met de enkels van de mannen van Peper. Dit resulteerde uiteindelijk in meer dan een handvol gele kaarten, enkele opstootjes en een rode prent na schelden met de bekende ziekte… Alle kaarten kwamen op naam van de thuisploeg dat zo geen mooi visitekaartje afgaf.
In het slot van de wedstrijd werd nog tweemaal gescoord. Utrecht United deed dit vanaf de stip na een makkelijk verkregen strafschop, Tosca Wens bepaalde de einduitslag op 3-6 toen hij vanaf een meter of tien raak schoot.

“MMO kan geen misstap meer maken, maar wij ook niet”

Sportief heeft komende week tegen Kamerik wat goed te maken aldus Jorg van der Laan

Doelpuntenmaker Van der Laan was tevreden na afloop maar echt genoten had hij niet tijdens het inhaalduel. “Wat een troosteloze ambiance hier. Het was qua weer natuurlijk bar en boos en ook de tegenstander liet zich van zijn slechtste kant zien op een gegeven moment… De scheidsrechter liet het ook deels escaleren door niet altijd in te grijpen. Meermaals werden er bedreigingen geuit en met allerlei ziektes gescholden. Maar goed we pakken de volle buit en daar gaat het om als je hierheen gaat. We hebben MMO nu weer in het vizier die kunnen geen misstap meer maken. Wij ook niet, komende week wacht Kamerik waar we vorig seizoen tweemaal van verloren. We hebben wat goed te maken in ieder geval. Wanneer wij compleet zijn denk ik dat het goed moet komen.”

Opstelling Sportief:
Bjorn van der Laan; Florian Nieuwkoop (46. Julian Tamse), Bart van Middelkoop, Jorg van der Laan, Quinten Langelaan; Tosca Wens ©, Roy Fransen, Daan Koot, Roy Baltus (80. Bob van de Haak); Justin Verkerk Daniel van Leeuwen (65. Stijn Molenaar)

Archieffoto: Gerard Haak

H.O.V. Automobielen Cycling Team definitief doorgebroken bij de amateurs cyclocross

Voorbeschouwing op speelronde 12