Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 5

Van de redactie | We kunnen terugblikken op een succesvol weekend voor ‘onze’ clubs. Nieuwkoop pakte zijn eerste overwinning, Nicolaas Boys overklaste het op papier lastige Siveo en Altior en Aarlanderveen wonnen op vreemde bodem. Ook NSV’46 won maar dit ging ten koste van Sportief. TAVV krabbelde op en hield een punt over aan de ontmoeting met koploper FC Oudewater. Zevenhoven stelde wel teleur en verloor thuis van Zwammerdam. Maar juist de ploeg van Chris Snatersen speelt dit weekend een derby en dat is de mooiste kans om je te herstellen. Dit zal dan wel ten koste moeten gaan van NSV’46, de ploeg die er momenteel prima opstaat. Wat zijn nog meer potjes om naar uit te kijken? Aarlanderveen gaat op bezoek bij koploper CVC Reeuwijk en zal er zodoende achter gaan komen of ze mee gaan doen om de titel. Sportief heeft het tot nu toe moeilijk maar ontvangt Alphense Boys, wij denken dat ze eindelijk verlost zullen gaan worden van de hatelijke nul. Maar wat denk jij? Trek vooral je eigen plan wanneer je de poule invult, hoewel onze redactie momenteel een prima 19e plaats kan overleggen…

TAVV – Sporting Leiden
Na twee nederlagen heeft TAVV langzaam de weg naar boven ingezet. Tegen Sporting Leiden hoopt men definitief afstand te nemen van de onderste regionen en aansluiting te vinden bij de subtop. De ploeg van Dennis Tijssen wisselt goede en slechte momenten met elkaar af, en ook voorin – ondanks de kwaliteiten die ze daar hebben lopen – mag het wel eens dreigender zijn. We zijn benieuwd of Robin van Koert opnieuw van de bank moet beginnen, want voorlopig lijkt hij de ideale invaller te zijn waarbij hij direct het verschil maakt.
Sporting Leiden begon de competitie met een 0-3 overwinning bij laagvlieger FC VVC, maar moet nu al drie wedstrijden op de volle buit wachten. Met tegenstanders als FC Oegstgeest, FC Oudewater en Aarlanderveen heeft het ook geen makkelijk programma gehad, maar wel had het in deze wedstrijden op meer gehoopt.
TAVV gaat in onze ogen zijn tweede competitiezege van het seizoen boeken, gemakkelijk zal het echter niet worden.
Poule tip: 2-1

Aarlanderveen – CVC Reeuwijk
Twee ploegen die vol vertrouwen aan de aftrap zullen verschijnen. Aarlanderveen heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen en de bezoekers uit Reeuwijk zijn zelfs nog zonder puntverlies. Sterker nog, naar eigen zeggen speelde CVC Reeuwijk afgelopen zaterdag een van de beste wedstrijden in jaren en daardoor liep het met speels gemak over Blauw-Zwart heen (6-0). En Blauw-Zwart was juist de tegenstander waar Aarlanderveen tijdens de seizoensouverture van verloor.
Inmiddels kunnen we wel concluderen dat Aarlanderveen steeds beter op elkaar ingespeeld is geraakt en dat men ook een heel stuk fitter is. Het kan op het Polderpark dan ook wel eens een interessante wedstrijd worden tussen twee goed voetballende ploegen. We durven dan ook geen winnaar aan te wijzen en houden het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Blauw-Zwart – Nieuwkoop
De ploeg uit Wassenaar verraste in speelronde 1 Aarlanderveen nog, maar dit blijkt tot nu toe wel het enigste grote wapenfeit te zijn geweest. Er ruim verloren van CVC, nipt van TAVV en er werd nog een puntje gepakt tegen Lugdunum. Blauw-Zwart kende dus wel een zwaar programma, maar het gelijkspel tegen Lugdunum moet Nieuwkoop vertrouwen geven. Want laat dat nu net de ploeg zijn waartegen de oranjehemden hun eerste driepunter scoorden afgelopen weekend. Het werd weliswaar een nipte zege, maar wanneer het vizier voorin scherper afgesteld zou staan had de zege overtuigender kunnen zijn. De tegenstander scoort makkelijker (acht keer tot dusverre) dan Nieuwkoop, maar kan – gezien de cijfers – in vergelijking met de ploeg van Manfred van den Bosch ook niet leunen op een sterke defensie. Al veertien keer moest men een tegendoelpunt slikken, Thomas Boekestein kreeg er slechts vier tegen. Dit meegenomen hopen we op een nipte overwinning voor de Nieuwkopers, maar de huidige vorm van de aanvallers houdt ons tegen dit in te vullen…
Poule tip: 1-1

NSV’46 – Zevenhoven
Een paar weken geleden dachten we dat Zevenhoven als favoriet aan deze derby zou beginnen, maar ondertussen lijken de rollen omgedraaid. Robert Swart lijkt na een moeizame voorbereiding zijn team op orde te hebben. Hierbij is hij ook teruggevallen op de bekende namen, waar hij in de oefencampagne veel jonge jongens de kans gaf. Overigens moeten er wel een kleine kanttekening plaatsvinden dat NSV’46 met tegenstanders als Kamerik, Alphense Boys en Sportief ook drie ploegen tegenover zich heeft gehad die zullen moeten strijden om degradatie naar de vijfde klasse te ontlopen. Ook zal Swart op het middenveld noodgedwongen wijzigingen moeten aanbrengen nu vaste kracht Kevin Fransen in de lappenmand zit na de zware hoofdblessure die hij opliep in de derby tegen Sportief.
Zevenhoven trof met Bodegraven ook een laagvlieger, maar speelde verder tegen ploegen die ook willen meedoen om een plaats in de nacompetitie. Desondanks is de competitiestart voor de Zevenhovenaren teleurstellend te noemen en lijkt Chris Snatersen nog zoekende te zijn naar zijn ideale formatie. Ook de afwezigheid van een aantal basisspelers heeft hem niet geholpen.
Een derby blijft natuurlijk een wedstrijd op zich en daarbij komen ook andere factoren kijken. De laatste drie edities werden allemaal door NSV’46 gewonnen, kan Zevenhoven hier eindelijk verandering in brengen?
Poule tip: 1-1

Sportief – Alphense Boys
Het verhaal van Sportief is bekend: Vooraf had men na een prima voorbereiding de hoop rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen, in de praktijk staat men na vier wedstrijden op nul punten en lijkt handhaving een lastig karwei te worden… Wel zijn we natuurlijk ook ‘pas’ vier wedstrijden onderweg en is er nog van alles mogelijk. Zoals aanvoerder Tosca Wens al aangaf na de nederlaag tegen NSV’46 zijn de komende wedstrijden zeer belangrijk. De komende vijf potjes rekend hij op tien punten, een ambitieus doel. Maar wanneer je naar het programma kijkt met zaterdag rode lantaarndrager Alphense Boys, Bodegraven en ook nog Kamerik zou je kunnen constateren dat Wens zijn doel wel eens bewaarheid zou kunnen gaan worden. Eerst dus Alphense Boys op het eigen Sportpark Govert van Tilburg. We gaan met Wens mee en rekenen dan ook op de eerste driepunter voor de mannen van Cor Stoof.
Poule tip: 4-1

Nicolaas Boys – Linschoten
Met acht punten uit vier wedstrijden is Nicolaas Boys uitstekend aan de competitie gestart. Zeker als je kijkt wie de tegenstanders zijn geweest in deze reeks. Met Linschoten treft het ditmaal een ploeg die op papier minder is dan de voorgaande vier ploegen, maar ligt daar niet het grootste gevaar? De Nieuwveners hebben een meer dan degelijke ploeg, maar heeft niet iemand die het verschil maakt. Het hechte collectief moet ook ditmaal weer goed voor de dag komen.
Linschoten pakte afgelopen zaterdag de eerste overwinning en heeft afstand genomen van de onderste vier degradatieplaatsen. Toch weet het dat men elke wedstrijd 100% moet geven, anders dreigt degradatie naar de vijfde klasse. Over het algemeen is Linschoten een stugge tegenstander voor menig ploeg, desondanks verwachten we dat Nicolaas Boys een nieuwe overwinning boekt en zijn positie in de top-5 verstevigt.
Poule tip: 3-1

Altior – Foreholte
Jeroen Sassen gaf het al aan, Altior moet scherp zijn om te winnen van Foreholte ondanks de huidige stand. De Voorhouters gingen er namelijk vaker dan zijn eigen ploeg met de winst vandoor. De laatste keer dat de ontmoeting op het programma stond werd het in Voorhout maar liefst 4-1 voor de club die komend seizoen ook het zondagvoetbal vaarwel zegt. Misschien heeft dit gegeven ermee te maken dat het momenteel allemaal niet zo loopt bij de rood-witten, maar dit kan ook vertekend zijn. Zij troffen immers tot nu toe driemaal een ploeg uit de top vijf en steeds was er een zeer nipte nederlaag te noteren. Altior moet dus bij de les zijn zondag. Vooral vanaf het eerste fluitsignaal want Foreholte klapt er doorgaans van meet af aan direct vol op. Wedstrijden tussen beide ploegen zijn vaak doelpuntrijk en dat verwachten we ook zondag weer.
Poule tip: 2-2

De “Jumbo wedstrijd van de week” is NSV’46 – Zevenhoven, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Cas van der Hoorn en Berry Peters, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment voorafgaand aan de wedstrijd tussen NSV’46 en Zevenhoven in het seizoen 2019-2020)

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Wisseltruc

Publiek de grote winnaar bij TAVV-Sporting Leiden