Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 23

Van de redactie | Meestal viert enig chauvinisme hoogtij bij onze voorspellingen, wanneer we nu kijken zien we dat er volgens ons drie ploegen na speelronde 23 met lege handen zullen staan. NSV’46 en Nieuwkoop spelen zelf nergens meer voor en krijgen beide een titelkandidaat op bezoek. Sportief heeft de hoop op handhaving opgegeven en treft het sterke SCH’44. We hopen er naast te zitten uiteraard en we zijn daarnaast gelukkig positiever gestemd over “onze” overige vijf clubs. Daarvan houden er maar liefst vier de nul en boeken een ruime overwinning. Maar of onze glazen bol goed staat afgesteld… We gaan het zien! En wees vrij om zelf wat positiever te poulen natuurlijk!

TAVV – FC VVC
Uit bij VVC kwam TAVV van een koude kermis thuis. Negentig minuten lang was men op zoek naar een treffer, echter hield de ploeg uit Nieuw-Vennep knap stand. Mede door de uitslagen in de weken daarvoor was dit voor iedereen een grote verrassing. Toch zette de ploeg van Dennis Tijssen daarna snel de knop op, boekte het weer de ene zege na de andere en pakte men zelfs het periodekampioenschap. Inmiddels is men al sinds speelronde 2 ongeslagen en deze ongeslagen status wil men graag in het restant van de competitie behouden. TAVV rest maar één doel, vier keer winnen. En wellicht zit er zelfs dan nog meer in dan alleen de nacompetitie, alhoewel zeven punten achterstand teveel van het goede lijkt… Komende zaterdag begint het in elk geval met een grote zege op VVC, of laat men zich weer verrassen?
Poule tip: 6-0

Aarlanderveen – Be Fair
Met zes punten in vier dagen heeft Aarlanderveen goede zaken gedaan in de strijd om de laatste periode. Toch moet het ook in de komende weken nog de nodige punten blijven pakken om zich daadwerkelijk voor de nacompetitie te plaatsen. De thuiswedstrijd tegen Be Fair, dat de nacompetitie voor degradatie bijna niet meer kan ontlopen, moet eigenlijk wel gewonnen worden. Zeker doordat men het hierna nog opneemt tegen VVSB, FC Oegstgeest en Alphia. Op papier zijn dit drie lastige wedstrijden, maar de bespelers van het Polderpark hebben dit seizoen wel vaker, zowel in positieve als in negatieve zin, menigeen weten te verrassen. Ook heeft men het thuis over het algemeen lastiger dan uit, waarbij de ondergrond ook een rol speelt. Toch gaan wij voor een overwinning voor de thuisploeg.
Poule tip: 2-0

Nieuwkoop – Alphia
Alphia zal zich deze week nog eens goed achter de oren gekrabd hebben waarschijnlijk. Het kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 tegen TAVV terwijl koploper FC Oudewater verrassend punten verspeelde tegen Blauw-Zwart. Winst had Alphia de koppositie opgeleverd. Nieuwkoop ontvangt dus een getergde tegenstander op Sportpark De Dulen. We moeten ver terug om de heenwedstijd erbij te pakken. Het heenduel was namelijk de seizoensouverture. Eind september werd het destijds 1-0 voor Alphia. Wij vullen voor deze wedstijd eenzelfde score in, we draaien het alleen om.
Poule tip: 0-1

NSV’46 – Zwammerdam
De titelrace is nog niet beslist en dus doet Zwammerdam nog altijd mee. Het moet zelf blijven winnen en hopen op twee misstappen van koploper SC Woerden. Om deze reden is dit de Jumbo-wedstrijd van de week. NSV’46 krijgt dus een meer dan gemotiveerde tegenstander op bezoek. De motivatie zal bij de Noordenaren opgewekt moeten worden, zij spelen immers nergens meer voor maar zullen het trouwe publiek een mooie wedstrijd voor willen schotelen. In Zwammerdam wisten de Noordenaren “Damme” op een 1-1 gelijkspel te houden en had het eigenlijk meer verdiend. Gezien de vorm van de thuisploeg en de belangen die er voor de bezoekers op het spel staan vullen wij dit keer echter een tweetje in…
Poule tip: 1-3

Sportief – SCH ’44
Sportief zal volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid uitkomen in de nieuw te vormen 5e klasse. De voor het seizoen door iedereen als titelfavoriet aangemerkte SCH’44 zal het lot over de groen-witten naar alle waarschijnlijkheid nog niet gaan beslechten. Daarvoor moet – naast een driepunter voor SCH ook Linschoten op bezoek bij koploper Woerden winnen. Het is echter uitstel van executie…
De bezoekers kennen een tegenvallend seizoen maar de laatste weken lijkt het lek boven. In Harmelen pakte Sportief nog verrassend een puntje. Gezien de uitzichtloze situatie verwachten we dit keer echter geen wonderen. Men heeft zich gezien de oorwassing in Kamerik al neergelegd bij degradatie…
Poule tip: 0-4

Bodegraven – Zevenhoven
Bodegraven degradeerde afgelopen dinsdagavond als derde ploeg naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Drie dagen eerder moesten ook Kamerik en Alphense Boys zich al gewonnen geven. In de resterende vier wedstrijden speelt Bodegraven alleen nog om de eer, maar het is de vraag om men deze wedstrijden nog wel serieus zal nemen. In de laatste wedstrijden had men handhaving eigenlijk al opgegeven, maar wellicht is er nu wel een last van de schouders gevallen. Zevenhoven en Bodegraven namen het eerder dit seizoen tijdens de seizoensouverture al tegen elkaar op, toen wonnen de Zevenhovenaren met 3-1. De ploeg van Chris Snatersen is er alles aan gelegen om net als vier dagen terug opnieuw een resultaat te behalen. Snatersen wil graag zijn laatste seizoen afsluiten met een prijs en hoopt dat zijn ploeg de nacompetitie weet te halen. Echter kan Rohda ’76 nog wel eens roet in het eten gaan gooien…
Poule tip: 0-4

Alphense Boys – Nicolaas Boys
Thuis won Nicolaas Boys met 3-0 van Alphense Boys en eigenlijk verwachten we op Sportpark De Bijlen een nog grotere overwinning voor de Nieuwveners. De thuisploeg speelt door de degradatie naar de vijfde klasse nergens meer om en Nicolaas Boys heeft een opwaartse lijn te pakken. De nacompetitie lijkt voor de ploeg van Mo Bougrine teveel van het goede, echter hoopt men het seizoen goed af te sluiten. De laatste weken weet men ook wat makkelijker het net te vinden en dat kan nog wel eens goed van pas komen op bezoek bij Alphense Boys. Ook denken we dat doelman Xander Hardsteen voor de achtste keer dit seizoen ‘de nul’ zal houden.
Poule tip: 0-5

Pancratius – Altior
Altior doet het dit seizoen uitstekend maar mede door het verlies bij KDO van donderdag is men wel afgezakt naar een voorlopig zevende plaats. Het staat echter allemaal zo dicht op elkaar dat een overwinning zondag in Badhoevedorp zomaar weer de vijfde stek kan opleveren. Dan moet het wel beter dan de afgelopen twee duels waarin de Langeraarders grote fases in de wedstrijd vergeten waar ze goed in zijn: voetballen. Wanneer de tegenstander de lange bal hanteert gaat Altior hier te vaak in mee en komt het dikwijls in de problemen. Pancratius staat op de vierde plaats en kan nog klimmen, een eenvoudig duel gaat het dus niet worden. Thuis stond na negentig minuten de brilstand op het bord een unicum gezien de scoredrift van de Badhoevedorpers. Alleen het inmiddels tot kampioen gekroonde HBC scoorde meer doelpunten. We gaan dan ook uit van een doelpuntrijke wedstrijd gezien het feit dat ook Altior er na de winter lustig op los scoort.
Poule tip: 2-2

Archieffoto Jaap Peters 

0172SPORT, KDO-Altior

Matig Altior voor tweede keer onderuit tegen KDO

TAVV pas na uur langs degradant VVC