0172SPORT, KDO-Altior

Matig Altior voor tweede keer onderuit tegen KDO

De Kwakel | Net als in het thuisduel moest Altior ook nu weer zijn meerdere erkennen in KDO. De thuisploeg, die nog strijden voor de tweede periodetitel, kwam vlak voor rust op een voorsprong en dit bleek de ommekeer na een gelijkwaardige eerste helft. De tweede helft namen de Kwakelaars verder afstand en waren zij in alle facetten de betere ploeg.

Het was mede door de slechte conditie van de grasmat geen al te beste wedstrijd dat het publiek voorgeschoteld kreeg. Net voor de thee was een overtreding van centrale verdediger Sebastiaan van Veen de aanleiding voor arbiter Badal om naar de stip te wijzen. Keeper Jeroen Sassen zat in de goede hoek, maar kon de 1-0 ruststand net niet voorkomen.
‘Het was niet best maar geven we die penalty niet weg gaan we met 0-0 de rust in en speel je denk ik een hele andere wedstrijd. De tweede helft was KDO ook gewoon beter en feller. Wij hebben te weinig duels gespeeld iets wat wel gevraagd werd aangezien we eigenlijk weer helemaal niet gevoetbald hebben en er alleen maar lange ballen getrapt werden. Dit lag mede aan het veld want iedere bal stuitte op. Desalniettemin een meer dan terechte overwinning voor KDO. Aankomende zondag zal het zowel aanvallend als verdedigend nauwkeuriger moeten dan vanavond’, blikte Tom van der Weijden terug op de ontmoeting in De Kwakel.

Na rust liep KDO relatief simpel weg naar een 3-0 voorsprong. Ook de bezoekers mochten vanaf elf meter aanleggen toen Tim Heikoop binnen de lijnen aan zijn shirt werd getrokken. Ed van der Weijden ontfermde zich bij afwezigheid van aanvoerder Thijs Noordsij over dit kunstje en zette de 3-1 op het scorebord. De overwinning van KDO kwam echter nimmer in gevaar, zeker niet toen de thuisploeg in de slotfase ook nog de 4-1 wisten te maken.

Jeroen Sassen; Sven de Regt (Stijn van der Meer), Tom van Vliet, Sebastiaan van Veen, Bram Hartveld; Eray Bozkurt (reber Taha), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Luuk den Haan (Rick Keijzer) Ed van der Weijden

Foto’s: Kees Verhaar – bekijk hier meer foto’s van dit duel