Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 2

Tijdens de eerste speelronde werden er maar weinig overwinningen behaald en zat onze redactie er met de voorspellingen in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule dan ook behoorlijk naast. Niks zo moeilijk te voorspellen als amateurvoetbal blijkt maar weer…  Ook deze week staan er weer een paar mooie affiches op het programma met natuurlijk TAVV – Aarlanderveen als ‘wedstrijd van de week’. Welke ploegen zullen zich gaan herstellen van de slechte competitiestart en wie zakken er nog verder weg in het moeras? We blikken weer vooruit, doen een voorspelling maar zullen het volgende week pas écht zeker weten.

TAVV – Aarlanderveen
Een domper en een grote verrassing. Dat kun je de nederlaag van TAVV bij FC Oegstgeest wel noemen. Vriend en vijand had op een overwinning van de equipe van Dennis Tijssen gerekend, zeker na het goede spel in de voorbereiding. In Ter Aar staan ze in elk geval weer met beide benen op de grond en dat komt goed uit met de derby tegen Aarlanderveen in het vooruitzicht.
Ook de groen-witten van Sander van Dijk zijn nog puntloos, maar bij hen was het nog lastig in te schatten waar ze precies zouden staan. De tweede helft tegen Blauw-Zwart biedt in elk geval voldoende perspectief om met vertrouwen vooruit te kijken.
Het kan aan de Aardamseweg wel eens een spannend potje worden, zeker omdat TAVV zo’n rampzalige competitiestart als vorig seizoen wil voorkomen en het eigenlijk aan hun stand verplichting is om de zege over de streep te trekken. Aarlanderveen beschikt echter over voldoende kwaliteit om punten af te snoepen en misschien wel te winnen. Toch zetten we in op een nipte zege voor de thuisploeg.
Poule tip: 2-1

Nieuwkoop – VVSB
De thuisploeg startte de competitie met een nipte 0-1 nederlaag, daar waar de bezoekers overtuigend Gouda met 3-0 opzijzette. VVSB is doorgaans een aanvallende ploeg waar Nieuwkoop in het verleden altijd moeite mee had. Tot afgelopen seizoen. Toenmalig koploper VVSB beet zich stuk op de taaie Nieuwkoop-defensie en toen men door de krachten heen was wisselde Manfred van den Bosch aanvallend. In de derde minuut van de blessuretijd bleek dit de juiste keuze toen Boy Vork het vonnis over de lijstaanvoerder voltrok. Waarschijnlijk zal Van den Bosch weer gokken op zijn gesloten defensie en hopen dat zijn ploeg in de omschakeling of in de slotfase kan toeslaan.
Poule tip: 1-1 

Siveo ’60 – Zevenhoven
Zevenhoven overtuigde tegen Bodegraven allerminst, desondanks kreeg het genoeg kansen om met ruime cijfers te winnen. Gewonnen werd er wel, met ruime cijfers dus niet. Niemand die daar in Zevenhoven overigens om maalde, de eerste driepunter was binnen en gelijk hebben ze.
Ook de tegenstander van aankomende zaterdag (Siveo ’60 uit Zegveld) won zijn eerste competitiewedstrijd. In een waar spektakelstuk versloeg het Kamerik met 4-6 na een 3-3 ruststand. De zes gele en twee rode kaarten zal trainer Koost van Zoest echter meer zorgen baren.
Beide ploegen willen graag een goed vervolg geven aan de foutloze competitiestart. Bij Zevenhoven keren de routiniers Jordy Zwart en Lennart van Zon terug van een vriendenweekend en wij denken dat ervaring wel eens de doorslag kan geven aankomende zaterdag. Echter zal men wel scherper voor de dag moeten komen en het vizier op scherp moeten hebben, anders kan het zomaar anders aflopen…
Poule tip: 1-2

Rohda ’76 – Nicolaas Boys
Rohda kende een uitstekende voorbereiding, maar ging op bezoek bij Woerden direct onderuit (4-3). Dat is overigens geen schande, want Woerden kan – naast Zevenhoven – wel eens de grootste uitdager van SCH worden. Toch mogen we ook Rohda niet onderschatten. De ploeg van Arjen Linstra lijkt er opnieuw sterker op te zijn geworden en hoopt mee te doen om een plaats in de nacompetitie.
Dat hopen ze ook bij Nicolaas Boys, maar voor de Nieuwveners is het nog lastig inschatten waar zij nu echt staan. In de derby tegen ‘de koeten’ was het spel bij vlagen niet om aan te gluren, desondanks hielden ze bijna de drie punten op zak. Een strafschop vlak voor tijd zorgde voor een terechte puntendeling. De jonge ploeg van Mo Bougrine zal andermaal voor de drie punten gaan, maar opnieuw verwachten we een wedstrijd die in evenwicht zal zijn. Nicolaas Boys moet wat ons betreft nog even wachten op de eerste driepunter, maar met de wedstrijd van volgende week zaterdag in het achterhoofd (thuis tegen Zevenhoven) hoopt men dit wellicht toch nu al te bewerkstelligen…
Poule tip: 2-2

NSV’46 – Kamerik
De thuisploeg kwam afgelopen weekend redelijk goed voor de dag en was in de derby tegen Nicolaas Boys zeker de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Kamerik legt net als de Nieuwveners doorgaans een hoop energie in zijn wedstrijden om tot een goed resultaat te komen en in het verleden had NSV’46 hier nog wel eens moeite mee hierin mee te gaan. Kamerik zal gokken op de counter wat betekend dat de ploeg van Robert Swart het spel zal moeten gaan maken. Vorig seizoen kwam men probleemloos op een 0-2 voorsprong, maar moest men na een rode kaart voor Lars de Jong plots alle zeilen bijzetten. Kamerik ging opportuun spelen en dwong de gelijkmaker af, maar – de nu helaas nog geschorste – Mitchel Pijpers besliste het duel in blessuretijd alsnog in Noordens voordeel. Wanneer men geconcentreerd blijft en zich niet laat verleiden tot het pakken van kaarten die de wedstrijd kunnen beïnvloeden zal het kwaliteitsverschil de doorslag gaan geven in Noorden.
Poule tip: 3-1

Sportief – Woerden
De ploeg van trainer Cor stoof kreeg een harde mentale tik afgelopen weekend. Sportief leek er goed op te staan maar kreeg een aardige oorwassing te verwerken op bezoek bij Zwammerdam. Erger nog dan de 6-1 nederlaag was het feit dat Sportief bij vlagen door de ondergrens zakte en geen enkele doelpoging wist te realiseren in de tweede helft. Tegenstander Woerden startte met een knappe 4-3 overwinning op Rohda ’76 en wil ook meedoen in de bovenste regionen. Zij verslikte zich de laatste keer dat men op bezoek ging nog in de groen-witte brigade dus zij zullen er alles aan doen dit niet weer te laten gebeuren. Sportief zal zich moeten herstellen om het moraal weer op te krikken en niet direct alweer af te stevenen naar de krochten van de ranglijst.
Poule tip: 1-2

HBC – Altior
Over de tegenstander van Altior dit weekend weten we niet zo veel. De ploeg uit Heemstede bereikte de volgende ronde van de beker dus kende een goede voorbereiding. Vorige week speelde het met 1-1 gelijk op bezoek bij het Goudse Donk, een ploeg waar Altior eerder in een oefenwedstrijd met maar liefst 0-4 van wist te winnen. Altior zelf zal gebrand zijn om zondag revanche te nemen op het puntverlies van afgelopen weekend. Daar is inmiddels genoeg over gezegd en het is aan de ploeg van Arjan van der Laan hier volwassen op te gaan reageren. Als men zich vasthoudt aan het vertoonde spel van de tweede helft tegen Esto voorzien wij een overwinning op HBC.
Poule tip: 1-2

De “Jumbo wedstrijd van de week” is TAVV – Aarlanderveen, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Lyndon de Bruijn en Jorn Poelwijk, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (veldopkomst van Aarlanderveen en TAVV tijdens de finale van 0172SPORT-CUP)

Voorbeschouwen met Lyndon de Bruijn en Jorn Poelwijk op TAVV – Aarlanderveen

Gedisciplineerd Nicolaas Boys boekt knappe en verdiende zege