Gedisciplineerd Nicolaas Boys boekt knappe en verdiende zege

Bodegraven | In 1987 speelden beide ploegen voor het laatst een officiële wedstrijd tegen elkaar. Toen was Rohda ’76 met 3-0 te sterk voor Nicolaas Boys. Ditmaal stonden dezelfde cijfers op het scorebord, echter trokken nu de Nieuwveners aan het langste eind.

Nicolaas Boys begon sterk aan de wedstrijd in Bodegraven. In de beginfase had ‘zwart en groen’ het betere van het spel, kansen werden er echter nog niet gecreëerd. Toch kwam men na een kwartier aan de leiding door een schitterend doelpunt. Vanaf de hoek van de zestienmeter kwam Peter Burgmeijer in balbezit, trok naar binnen en schoot de bal prachtig via de onderkant van de lat in de verre bovenhoek. Na de openingstreffer hield Nicolaas Boys de controle over de wedstrijd en kreeg men een aantal kansen om de score te verdubbelen. De thuisploeg kwam nauwelijks in het stuk voor, toch stond het bij rust nog altijd maar 0-1.

‘Nicolaas Boys kan dit seizoen wel eens een positieve verrassing worden’

Arjen Linstra | Trainer Rohda ’76

In de tweede helft tapte Rohda uit een ander vaatje en was er veel meer inzet en beleving bij de gastheren. De ploeg van voormalig Aarlanderveen trainer Arjen Linstra nam naarmate het tweede bedrijf vorderde steeds meer het initiatief over, echter gaf een gedisciplineerd en goed georganiseerd Nicolaas Boys geen kans weg. In de slotfase drong Rohda steeds meer aan, waarbij de Nieuwveners steeds meer ruimte kregen om toe te slaan via de omschakeling. Met nog tien minuten op de klok kwam er weer zo’n moment en besliste Fabio Rodrigues dos Santos de wedstrijd. Een lange bal van achteruit werd door de aanvaller op juiste waarde ingeschat en koelbloedig afgewerkt: 0-2. In de blessuretijd wist de ingevallen Tom van Nieuwburg er ook nog 0-3 van te maken en zodoende pakte Nicolaas Boys een dikverdiende overwinning en lijkt men klaar voor de wedstrijd van volgende week tegen buurman Zevenhoven.

Peter Burgmeijer, de maker van de 0-1, was blij met de overwinning. ‘In tegenstelling tot vorige week speelden we gewoon weer hoe we horen te spelen. Iedereen heeft gewoon lekker gevoetbald, we creëerden veel kansen maar hebben ze vooral in de eerste helft niet afgemaakt. Al met al was het een knappe en mooie overwinning van ons’. Rohda ’76 trainer Arjen Linstra moest bekennen dat zijn ploeg eigenlijk nauwelijks iets te vertellen had, maar was ook positief over de bezoekers. ‘Zij kunnen dit seizoen wel eens een positieve verrassing worden. Het is een hele degelijke ploeg dat bijzonder gedisciplineerd speelt. Als ze dit volhouden dan ziet het er goed voor ze uit.’