Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 19

Van de redactie | Deze week geen derby’s, maar wel een paar zeer interessante potjes. Zeker wanneer we naar de stand in onze poule kijken. Deze week zullen er naar alle waarschijnlijkheid gaten gaan vallen want er zitten een aantal zeer lastig te voorspellen potjes bij. De wedstrijd van de week is Woerden – Nicolaas Boys. De heenwedstrijd wist de ploeg van Mo Bougrine koploper Woerden op een – tot op heden enige – verliespartij te trakteren. Kunnen ze weer verrassen? En wat doet Sportief? Herstellen zij zich en pakken ze de veilige tiende plaats terug? Dan zal het wel VEP moeten verslaan, iets wat in de heenwedstrijd bij lange na niet lukte. En dan is TAVV ook nog het vernoemen waard. Zij ontvangen het sterke CVC Reeuwijk. In Reeuwijk werd er door beide ploegen niet gescoord iets dat de Ter Aarders niet vaak overkomt. Loopt het tegen een nederlaag op kan men zomaar twee plekken zakken, waar het bij winst hele goede zaken kan doen. Vul snel je poule in en dan kun je daarna komend weekend ergens een plekje langs de lijn opzoeken. Keuze genoeg!

TAVV – CVC Reeuwijk
Na de 2-0 overwinning op FC Oegstgeest speelt TAVV opnieuw een thuiswedstrijd en dat doen ze ditmaal als nummer drie van de ranglijst. Het is tegenstander CVC Reeuwijk gepasseerd, dat uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten pakte en daarin ook nog de periode aan zijn neus voorbij zag gaan. CVC zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, en moeten oppassen dat ze niet in een vrije val terechtkomen en aan het einde van de rit overal naast grijpen. Bij TAVV hebben ze momenteel weinig redenen tot klagen. Nadat het verrassend de tweede periode pakte zette het de lijn van de afgelopen weken door met een driepunter als gevolg tegen FC Oegstgeest. Inmiddels is de ploeg van Dennis Tijssen al zestien wedstrijden ongeslagen, want alleen de eerste twee competitiewedstrijden werden verloren. Zaterdag gaan we uit van een nieuwe overwinning.
Poule tip: 2-1

Aarlanderveen – Lugdunum
Eerder dit seizoen was Aarlanderveen met 2-4 te sterk voor Lugdunum en op basis van de ranglijst is Aarlanderveen ook aan zijn stand verplicht om de thuiswedstrijd te winnen. Toch pakt de ploeg van Sander van Dijk meer punten buitenshuis dan op eigen veld. Lugdunum staat momenteel elfde, maar heeft de laatste twee wedstrijden wel winnen afgesloten waardoor ze nog alle kansen hebben om zich te handhaven. Iets wat een aantal weken terug niet helemaal meer in de lijn der verwachting lag. Toch moet Lugdunum dit weekend een pas op de plaats maken en denken wij dat Aarlanderveen een maatje te groot is. Hierdoor blijft Aarlanderveen meedoen in de strijd om het laatste nacompetitieticket.
Poule tip: 3-1

FC Oegstgeest – Nieuwkoop
Het gat tussen nummer zeven Oegstgeest en nummer acht Nieuwkoop bedraagt vijf punten. Nummer negen heeft weer vijf punten minder dan de oranjehemden. We kunnen dus constateren dat de ploeg van Manfred van den Bosch zich in niemandsland bevindt. Willen ze de aansluiting weer enigszins vinden zullen er weer een paar wedstrijden gewonnen moeten worden, anders gaat het seizoen dat dramatisch van start ging als een nachtkaars uit. Thuis wist Nieuwkoop met 2-0 te winnen wat de weg omhoog betekende. Er liggen dus kansen. Maar dan zal het beter moeten als tegen Gouda. Wij denken dat de ploegen die beide nergens meer voor spelen de punten zullen verdelen.
Poule tip: 1-1 

Zevenhoven – Kamerik
Hopelijk hebben de spelers van Zevenhoven deze week kunnen herstellen van de dubbele krachtmeting in het Paasweekend. Na drie gelijke spelen op rij moet er weer eens gewonnen worden en met Kamerik treft men dan misschien wel de ideale tegenstander. De blauw-witten vechten ondertussen voor hun laatste kans om ook volgend seizoen in de vierde klasse actief te blijven, de achterstand op de veilige tiende plaats is in elk geval al opgelopen tot tien punten en zoveel punten heeft Kamerik er over het hele seizoen nog niet gehaald. Oftewel, handhaving lijkt een kansloze missie te worden. Zevenhoven hoopt bij een overwinning de vierde plaats te verstevigen en met twee andere onderlinge confrontaties in de top-7 moet dit wel te doen zijn voor de manschappen van Chris Snatersen.
Poule tip: 3-0

Sportief – VEP
Het is andermaal vijf voor twaalf in Woerdense Verlaat. De concurrentie wist te winnen waar het zelf – zij het nipt – verloor van Zwammerdam. Zoals vaker zat er meer in voor de ploeg van Cor Stoof, maar het is het steeds net niet. Vooral tegen de betere ploegen komt Sportief goed voor de dag en is het steeds dichtbij een succesje. Dat moet men ook eens laten zien tegen de middenmoot wil het niet nóg verder in de problemen geraken. VEP is zo’n middenmoter. De Woerdenaren zullen vol vertrouwen afreizen naar Sportpark Govert van Tilburg daar het in de heenwedstrijd eenvoudig en ruim wist te winnen. Aan Sportief de taak de ‘Ontembare Zebra’s’ te verrassen en laten zien dat ze niet ontembaar zijn… Linschoten één van de concurrenten zal waarschijnlijk niet winnen tegen SCH’44 dus er ligt een goede kans weer naar de veilige tiende plaats te klimmen. Dan is winst wel het devies…
Poule tip: 2-1

Woerden – Nicolaas Boys
Koploper Woerden verloor dit seizoen pas één keer en dat was uitgerekend tegen Nicolaas Boys. Op een doordeweekse dinsdagavond wonnen de Nieuwveners in de mist dik verdiend. Toch zou een nieuwe driepunter knap zijn van “zwart en groen”. Na de winterstop is er zand in de motor gekomen en is men afgezakt naar de zevende plaats. Toch heeft Nicolaas Boys nog altijd kans om de nacompetitie te halen, wel moet het dan eigenlijk verrassen bij Woerden aangezien de achterstand anders te groot wordt. Woerden leek ongenaakbaar op weg naar het kampioenschap, maar afgelopen zaterdag leed het duur puntverlies bij NSV’46. Hierdoor heeft het nog maar drie punten voorsprong op Zwammerdam en ook SCH ’44 heeft de Woerdenaren nog in het vizier. Wellicht gaat de druk nu toch toenemen voor de huidige koploper in de vierde klasse B.
Poule tip: 1-1

Alphense Boys – NSV’46
Na een weekend waarin de Noordenaren verraste door Woerden op een gelijkspel te houden en ook tegen buurman Zevenhoven een punt wisten te pakken staat dit weekend rode lantaarndrager Alphense Boys op het programma. De uiterst defensieve speelstijl die Robert Swart hanteerde tegen Woerden – en waar hij toen dat enig succes opleverde ook Zevenhoven mee bestreed – kan gelukkig overboord. Het is tijd om het trouwe publiek weer eens te vermaken. Ook de spelers smachten weer naar een lekker potje voetbal, in plaats van de boel dichtspijkeren en leunen. De tegenstander van dit weekend zal wel moeten leunen want zelfs tegen het nietige Linschoten kreeg men er vorige week negen om de oren. We verwachten dan ook dat NSV’46 zal uithalen en een ruime overwinning zal boeken.
Poule tip: 0-5

DONK – Altior
De opmars van Altior werd gestuit door Foreholte, maar afgelopen weekend pakte men de draad weer op en bond het ook DIOS aan de zegekar. Hierdoor is Altior nu gedeeld vierde en staat het op gelijke hoogte met DIOS. Dit weekend gaat het op bezoek bij DONK, dat de competitie naar alle waarschijnlijkheid als runner-up achter toekomstig kampioen HBC zal gaan afsluiten. In de voorbereiding op het seizoen troffen de ploegen elkaar en wist Altior verrassend ruim te winnen van de Gouwenaren. Voor het “echie” ging het op eigen veld iets minder en ging de ploeg uit de kaasstad er met de volle buit vandoor. Toen speelde men wel tegen een wisselvallig en incompleet Altior. We verwachten dan ook weer weerstand nu en misschien levert dit wel een puntje op. Wij noteren in ieder geval een gelijkspelletje.
Poule tip: 2-2

Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archieffoto Kees Verhaar

Start2Tri cursus van Triathlon Club Alphen

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Speeltuin Zeist – Deel 2