Voorbeschouwing op de andere wedstrijden in speelronde 4

Slechts vijf van ‘onze’ clubs kwamen afgelopen weekend in actie en daarvan werd de wedstrijd Sportief – Alphense Boys ook nog eens na achtentwintig minuten gestaakt. Bij de wedstrijden van de zaterdagclubs volgde de honderd procent score met overwinningen van Nieuwkoop, NSV’46 en Zevenhoven. Op de zondag ging Altior onderuit bij Foreholte. TAVV verloor midweeks bij Alphia en is inmiddels begonnen aan de reeks met vier wedstrijden in twaalf dagen.

Be Fair – Nieuwkoop
Nieuwkoop is tot nu toe zeer goed uit de startblokken gekomen en het lijkt er op dat Manfred van den Bosch zijn ploeg in korte tijd naar zijn hand heeft weten te zetten. Afgelopen zaterdag was het niet hoogstaand maar werd er toch de volle buit gepakt tegen het lastige VVSB en eerder al werd ook Alphia op ‘De Dulen’ geklopt. Dit weekend wacht er weer een uitwedstrijd, en wel tegen Be Fair. De Waddinxveners draaien nog niet echt lekker maar – het moet gezegd – zij stonden wel al oog in oog met Aarlanderveen en CVC Reeuwijk, twee titelkandidaten waar men zijn meerdere in moest erkennen. Be Fair wist wel af te rekenen met VVC en zal er alles aan willen doen de aansluiting met de middenmoot te behouden. Zal onder Van den Bosch ook het grascomplex verdwenen zijn? Het is te hopen, daar de thuisploeg op echt gras speelt en niet de kunstvezel die de Nieuwkopers prefereren. Toch mikken wij op wederom een nipte winstpartij.
Poule tip: 1-2

DWO – Aarlanderveen
Beide ploegen kwamen afgelopen zaterdag niet in actie. DWO zou eigenlijk op bezoek gaan bij TAVV, maar door coronabesmettingen bij de thuisploeg werd de wedstrijd uitgesteld. In Aarlanderveen bleek de staat van de grasmat dusdanig slecht te zijn dat de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk werd afgelast. Voor Aarlanderveen kwam deze afgelasting niet slecht uit, aangezien het de competitie is begonnen met een overvolle ziekenboeg. Hierdoor had men weer een week langer de tijd om te herstellen van de fysieke ongemakken. DWO was waarschijnlijk minder gelukkig met de vrije zaterdag, aangezien het uitstekend aan de competitie begonnen was met twee overwinningen en nog geen enkele tegentreffer. Het is dan ook vrij aannemelijk dat DWO er aankomende zaterdag vol in zal vliegen tegen het toch wel gehavende Aarlanderveen. De ploeg van Gerald van der Klok zal ongetwijfeld opnieuw de ruimtes klein houden en willen toeslaan via de omschakeling. Zal het uitpakken als in de eerste competitiewedstrijd tegen Be Fair of komt het net als tegen VVSB tekort? We houden het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Gouda – TAVV
Gouda is met vier punten uit twee wedstrijden redelijk goed aan het seizoen begonnen. Daarbij moet wel gezegd worden dat ze twee tegenstanders hebben gehad die normaliter in het rechterrijtje zullen eindigen, alhoewel elk seizoen natuurlijk ook weer anders is. Hoe anders is het bij TAVV. Vorig seizoen hadden ze bij het stoppen van de competitie een straatlengte voorsprong en verloor het geen enkele keer. Nu heeft het na twee wedstrijden pas één punt en afgelopen dinsdag werd bij Alphia de eerste competitienederlaag in ruim een jaar geleden. Wel misten ze zeven potentiële basisspelers en hebben ze een aantal weken minder kunnen trainen door quarantaine verplichtingen. Uit bij Gouda is men echter aan zijn stand verplicht om de drie punten mee naar huis te nemen. Makkelijk zal het niet worden, maar het zal wel moeten om niet helemaal achter de feiten aan te lopen. Anders kan het wel eens een lang seizoen gaan worden in Ter Aar…
Poule tip: 1-2

NSV’46 – Bodegraven
Hoogstaand is het zeker nog niet bij de Noordenaren maar er beginnen vastigheden te ontstaan bij de ploeg van Robert Swart. En belangrijker nog; zijn elftal blijkt te beschikken over een goede dosis vechtlust, iets waar het voorgaande jaren nog wel eens aan ontbrak. Zo vocht het zich een weg naar de overwinning in Kamerik met een man minder en bleef het ook in het fysieke duel tegen Siveo’60 overeind en pakte het daar zelfs de tweede uitoverwinning. Nu moeten de Noordenaren laten zien dat zij het ook tegen de zwakkere broeders van deze vierde klasse kunnen klaren, wanneer men het spel zelf moet maken. Ten beginne zaterdag tegen vv Bodegraven. De bezoekers wachten nog op de eerste punten na drie wedstrijden maar gaven vorige week goed partij tegen Woerden. Toch mag dit geen horde zijn waar men in Noorden over struikelt. Wij gaan dan ook uit van een thuisoverwinning.
Poule tip: 3-1

Altior – Bloemendaal
Bij Altior is er werk aan de winkel voor trainer Arjan van der Laan. Tot nu toe behaalde men slechts één puntje en dat is niet genoeg voor een team dat zichzelf een plek in de top van de middenmoot toebedeeld heeft. Keeper Jeroen Sassen sprak deze week harde woorden en vond dat er iets moet veranderen. Wie de Langeraarders heeft zien voetballen weet dat dit in de laatste linie moet gebeuren, dat is duidelijk de achilleshiel. Er zit angst in de ploeg en dat moet eruit wil het aan voetballen toekomen. De tegenstander is Bloemendaal, een team dat in het afgelopen – niet afgemaakte seizoen – ruim bovenaan ‘eindigde’ in de derde klasse en zo promotie ‘afdwong’ naar de tweede klasse. Hierin gaat het nog niet geweldig, al laat men zien dat ze nog altijd makkelijk scoren. We gaan zien of Van der Laan de sleutel heeft gevonden dat leidt tot meer defensieve zekerheid en of zij de eerste driepunter kunnen bijschrijven. Wij vrezen op voorhand voor tegendoelpunten maar gaan ook uit van de creativiteit van de gebroeders Van der Weijden en zetten daardoor in op een doelpuntrijke remise.
Poule tip: 2-2 

RKDES – Nicolaas Boys
RKDES is na drie wedstrijden de trotse koploper in de zondag derde klasse A. Hiervoor heeft het geen eens de volle buit hoeven pakken, maar volstonden twee overwinningen en een gelijkspel. Nicolaas Boys heeft een wedstrijd minder gespeeld, doordat de thuiswedstrijd tegen ODB door een welbekende reden werd uitgesteld. Vorig seizoen kwamen beiden ploegen tweemaal tegen elkaar in actie. In Nieuwveen wonnen de bezoekers met 0-1, maar in Kudelstaart ging Nicolaas Boys er met de overwinning vandoor (0-3). Op papier lijken beide ploegen dan ook aan elkaar gewaagd. Het beloofd in elk geval een open en aantrekkelijke wedstrijd te worden tussen twee ploegen die beide willen voetballen. Wint de ervaring van RKDES of het jeugdige enthousiasme van Nicolaas Boys? Het antwoord op deze vraag krijgen we zondag rond de klok van 16:00 uur.
Poule tip: 1-1

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Zevenhoven – Sportief, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar

Samenvatting Alphia – TAVV

Profiteer van de 0172SPORT & Slaapactie!