Voorbeschouwing op de andere wedstrijden in speelronde 2

Met vijf overwinningen, twee gelijke spelen en slechts één nederlaag kenden ‘onze’ acht clubs over het algemeen gezien een behoorlijke start van de competitie. Vandaag blikken we vooruit op de tweede speelronde en opnieuw denken we dat het grootste deel van de wedstrijden in een overwinning zal eindigen.

Alphia – TAVV
Voor beide ploegen staan de wedstrijd in het teken van eerherstel. Alphia ziet zichzelf als gevaarlijke outsider voor de titel, maar verloor tijdens de seizoensouverture met 1-0 van het jonge Nieuwkoop. Ook TAVV pakte niet de volle buit en speelde teleurstellend met 3-3 gelijk tegen FC Oegstgeest. De vorig seizoen zo betrouwbare verdediging was in zijn geheel afwezig en mede daardoor oogde de defensie minder stabiel. Lars van der Pijl (liesblessure) en Yannick Otto (zat een schorsing uit) keren echter weer terug bij de ploeg van Dennis Tijssen en moeten zijn ploeg weer wat meer houvast geven. Zowel Alphia als TAVV weten dat het eigenlijk moet winnen om niet meteen in de achtervolging te moeten dit seizoen. We denken dat kwaliteit de doorslag geeft en zetten in op een nipte overwinning voor de blauw-witten.
Poule tip: 1-2

DWO – Nieuwkoop
Nieuwkoop was wel dé verrassing van afgelopen weekend. De jonge ploeg van Manfred van den Bosch was op De Dulen met 1-0 te sterk voor Alphia en dit was een meer dan terechte overwinning. Nieuwkoop speelde frivool, gaf haast niks weg en kwam in balbezit erg sterk over. DWO is ook met de volle buit gestart en deed dit op bezoek in Nieuw-Vennep bij VVC fc. De Zoetermeerder – door geen kenner getipt als verrassing – boekten een mooie 0-3 overwinning. Met het vertoonde spel denken we echter dat het Nieuwkoop zal zijn dat de aansluiting zal houden en zich – voor nu – bovenin zal gaan melden na twee speelronden.
Poule tip: 1-2

VVSB – Aarlanderveen
Aarlanderveen verraste vriend en vijand door na een zeer zwakke voorbereiding een klinkende overwinning te boeken op subtopper Be Fair. Ook VVSB kende bij CVC Reeuwijk een geweldige seizoensopening door de titelkandidaat met 3-4 te verslaan. Beide ploegen beginnen dan ook vol vertrouwen aan het onderlinge onderonsje.
Op 16 februari jl. stonden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar op het Polderpark in Aarlanderveen. VVSB won toen verrassend met 1-3 en daarmee zorgde het ervoor dat Aarlanderveen de achtervolging op TAVV moest staken. Aarlanderveen heeft dus wat goed te maken en als je naar de kwaliteiten in de selectie kijkt moet dit ook haalbaar zijn. We verwachten een open en aantrekkelijke wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen. De paars-gelen trekken op eigen veld echter net aan het kortste eind.
Poule tip: 1-2

Alphense Boys – Zevenhoven
Zevenhoven maakte in de voorbereiding veel indruk, maar in de eerste wedstrijd tegen Zwammerdam was het zeker niet de bovenliggende partij. Door een vrije trap van Marco Pellegrom bleven de drie punten wel aan de Stationsweg en daarmee deed het wat het moest doen: winnen. Tegen Alphense Boys – vorig seizoen nog strijdend voor een plaats in de nacompetitie – zal het beter moeten en het lijkt voor de ploeg van Chris Snatersen ook de uitgelezen kans om voetballend te laten zien wat het kan. Mede door het opstarten van een Onder-23 team heeft de zaterdag van Alphense Boys een aardig jasje uitgedaan en dat was aan de uitslagen in de voorbereiding al te merken. Ook tegen Linschoten, normaliter een middenmoter, ging het op de pijnbank: 3-1. We verwachten dan ook een ruime overwinning voor Zevenhoven, maar hopelijk kunnen ze ook voetballend laten zien dat ze tot de grootste uitdager van SCH ’44 worden gezien.
Poule tip: 0-3

NSV’46 – SCH ’44
Tegenstander SCH’44 was afgelopen seizoen ongenaakbaar en is dan ook dé titelkandidaat in de vierde klasse B. De Harmelaren zette dit afgelopen weekend direct kracht bij WDS tijdens de seizoensouverture te trakteren op een 7-1 nederlaag. De mannen uit Noorden begonnen ook met een driepunter, zij het niet geheel overtuigend. Pas in de blessuretijd velde Mitchel Pijpers het vonnis over Kamerik, 2-3. Nu ontvangt de equipe van Robert Swart dus de titelfavoriet. Vorig seizoen werd het in Noorden 1-3 en sprak aanvoerder Stefan van Tol over een ‘kansloze nederlaag’, hoewel het verschil in doelpunten nog wel meeviel. Swart zal zijn mannen moeten overtuigen dat er altijd kans is op een stuntje en een meesterplan moeten uitrollen om dit te realiseren. Dit moet men doen zonder spits Lars de Jong die na zijn rode kaart tegen Kamerik een schorsing uitzit. Wij denken dat de bezoekers er helaas toch met de volle buit vandoor zullen gaan…
Poule tip: 0-3 

Woerden – Sportief
Afgelopen seizoen werd deze wedstrijd als één van de weinige wedstrijden wél tweemaal gespeeld. Op het eigen Govert van Tilburg park werd sc Woerden verrast en met maar liefst 3-0 geklopt. De Woerdenaren zinden op revanche voor deze gevoelige tik en lieten thuis zien dat de uitnederlaag een vergissing bleek. Het kende geen genade en Sportief droop met een 7-1 nederlaag gedesillusioneerd weer af. Woerden kende vorig weekend een geweldige start door de stadsderby tegen VEP met 0-1 te winnen. Sportief had meer gehoopt van de eerste wedstrijd en ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Rohda’76. De mannen van Cor Stoof hebben wat goed te maken om zo niet al direct grote achterstand op te lopen in de strijd tegen degradatie. Helaas denken wij dat een nieuwe stunt tegen Woerden er niet in zit.
Poule tip: 3-1

WVC – Nicolaas Boys
Vorig seizoen was het lang wachten op de eerste overwinning, nu was het direct raak in speelronde 1. SEP keek na zeventig minuten al tegen een 4-0 achterstand aan en daar was niks op af te dingen. Toch kreeg het vermoeide Nicolaas Boys in de slotfase nog twee treffers om de orde. Mo Bougrine weet dat zijn ploeg nog niet negentig minuten lang het gewenste spelletje kan spelen, maar lijkt zijn ploeg verder wel aardig op de rit te hebben en hoopt met de Nieuwveners een gooi te kunnen doen naar een periodetitel. In de tweede wedstrijd treed men aan tegen WVC, twee weken terug troffen beide ploegen elkaar al in de beker. Toen had Nicolaas Boys de wedstrijd lange tijd onder controle, totdat de ploeg uit Oude Wetering opportunistischer ging spelen. De zwart-groene brigade hield echter stand, maar ze zijn gewaarschuwd voor WVC dat ook wat goed te maken heeft na een zeperd in de eerste speelronde (4-0 nederlaag bij Stompwijk’92).
Poule tip: 1-2

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Altior – DOSR, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar

Tom van der Weijden blikt vooruit op Altior – DOSR

Dit weekend (26 en 27 september) in “Aanvallen & Verdedigen”