0172SPORT, Bodegraven-Sportief

Voorbeschouwing inhaalwedstrijd Bodegraven – Sportief

Van de redactie | Twee weken terug, op 30 oktober, stond deze kraker eigenlijk op het programma, maar vanwege de hevige regenval werd het duel toen afgelast. Sindsdien heeft Bodegraven het puntentotaal weten te verdubbel na de overwinning van afgelopen weekend op hekkensluiter Alphense Boys. Hierdoor heet de thuisploeg nu drie punten meer dan Sportief en staat het op een – voor nu – veilige negende plaats. Is dit ook reden om onze voorspelling aan te passen? Nee… We gaan er nog steeds vanuit dat Sportief zijn tweede overwinning van het seizoen zal gaan boeken.

Bodegraven – Sportief
Beide ploegen wisten te winnen van hekkensluiter Alphense Boys en Bodegraven wist daarnaast nog een zeer knappe 2-0 thuisoverwinning te boeken tegen het lastige Linschoten. De thuisploeg kan soms voetballend aardig voor de dag komen, maar voetbalt vaak ook tegen zichzelf wanneer er een tegenslag verwerkt dient te worden. Het is er Sportief dus alles aan gelegen de roodhemden snel een tegenslag tot te dienen in de vorm van een doelpunt. Vol de druk op de tegenstander dus en je niet laten intimideren door de soms heetgebakerde Bodegravers. Sportief creëert immers iedere wedstrijd wel een handje vol kansen. Tegen een mindere tegenstander zal dit doelpunten moeten gaan opleveren.
Maar ook Bodegraven zelf zal denken dat dit een goede kans is drie punten aan het totaal toe te voegen. Met negen punten zou men immers weer een plekje stijgen en dorpsgenoot Rohda’76 passeren. Sportief kan bij winst theoretisch gezien drie plekken stijgen en de negende plaats op de ranglijst van Bodegraven overnemen. Hier moet men zich écht van bewust zijn wil het nog iets maken van het tot nu toe teleurstellende seizoen. Deze week moet er een resultaat geboekt worden!
Tijdens de laatste ontmoeting in Bodegraven wisten de mannen van Cor Stoof met 0-2 te zegevieren. Wij gaan uit van een herhaling van zetten.

Poule tip: 0-2

Je voorspelling die je twee weken geleden in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule hebt ingevuld zijn blijven staan. Je kunt deze overigens natuurlijk nog wel aanpassen mocht je dit willen. 

Foto: archief Gerard Haak

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

De bus parkeren

Voorbeschouwing bekerwedstrijd TAVV – Overmaas