Vijf zeges op rij voor waterpoloërs van De Plas

Oosterhout | Vijf wedstrijden geleden stonden de Nieuwkoopse waterpoloërs op de één na voorlaatste plaats in de 3e klasse bond. De afgelopen maand wisten de Nieuwkopers al viermaal te winnen van ploegen die we terugvonden op de onderste helft van de ranglijst, afgelopen zaterdag werd hier een passend vervolg aan gegeven door in Oosterhout ook de nummer twee van de ranglijst aan de zegereeks toe te voegen.

Toen in de eerste minuut van de wedstrijd de keeper van De Plas, Coenraad van Baren, een strafworp veroorzaakte en een goal om de oren kreeg, wist hij nog niet dat hij deze wedstrijd uiteindelijk zou uitgroeien tot man of the match.

Dat de eerste periode gelijk op ging werd de keeper van De Plas toegerekend; zeker drie kansrijke schoten van de topscoorder van De Warande werd door Van Baren gestopt. De Plas maakte ook zelf zijn doelpunten en de eerste part werd met 2-2 afgesloten.
De tweede periode gaf hetzelfde beeld, de scherpschutters van De Warande kwamen niet langs de ijzersterke Plas-keeper en de moed zonk hen langzaam maar zeker in de schoenen. De Plas bleef goed bij en zodoende was de tussenstand bij ingang van de derde periode 5-5. De aanvallers van De Plas gaf dit enorme stimulans om goede aanvallen op te zetten. Dit resulteerde in drie goals op rij voor De Nieuwkopers.

De laatste periode werd met een 6-7 in het voordeel van De Plas ingegaan. De Nieuwkopers kregen het gevoel dat zij een stuk meer conditie hadden dan de Oosterhouters en voelden dat er wat te halen viel. De Plas wist tot driemaal toe uit te lopen naar een marge van twee punten (7-9, 8-10 en 9-10 maar iedere keer wist De Waranda de aansluiting weer te vinden. De laatste minuut werd nog zeer spannend toen er 10-11 op het scorebord stond. De verdediging van De Plas maakte echter geen fouten meer en wist deze stand vast te houden.

Doelpunten namens De Plas werden gemaakt door Greig Bannatyne (3) , Thijs Valstar (3), Emil Hoogstad, John van Wijk, Peter Vork, Lars van der Voorn en Fred Verlooij.