Verrassende eerste zege Altior bij Foreholte

Voorhout | In de eerste vier wedstrijden van dit seizoen wisten de mannen van trainer Manfred van de Bosch slecht één puntje bij elkaar te schrapen. Foreholte was voorafgaand aan de wedstrijd de nummer twee van de ranglijst, maar Altior was verassend genoeg de betere ploeg deze middag en pakte de eerste driepunter van het seizoen.

Altior speelde een prima eerste helft, zette succesvol druk op de backs van de thuisploeg en realiseerde al vroeg in de wedstrijd een aantal kansen en de openingstreffer kon eigenlijk niet uitblijven. Op aangeven van Tom van der Weijden was het opmerkelijk genoeg Rick Keijzer – echt niet langer dan 1.70 meter – die de bal achter de doelman van Foreholte wist te koppen. Verdedigend stond het goed bij de bezoekers, in de eerste helft werd slechts één kans weggeven en zelf had het deze middag het geluk waar het vorige week nog aan ontbrak. Uit een corner van Altior werd de bal in eigen doel gekopt en zodoende mochten de bezoekers gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

‘Dit is is een bevestiging dat we op de goede weg zijn’

Manfred van den Bosch | Trainer Altior

Uiteraard ging de thuisploeg in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het prima spelende centrale duo Davey Smits en Daan van der Pijl hielden goed stand. Verder dan een aantal cornerballen en afstandsschoten kwam Foreholte niet en in de slotfase waren de beste kansen zelfs nog voor Altior. Een prima kopbal van Tom van der Weijden werd prachtig gepareerd en in de rebound leek Rick Keijzer voor de 0-3 te gaan zorgen, maar hij faalde uiteindelijk in de afronding.

Trainer Manfred van de Bosch was uiteraard zeer tevreden na afloop van zijn eerste gewonnen wedstrijd: ‘Ik had ervoor gekozen om allemaal koppeltjes te maken op het middenveld in plaats van overgeven van de tegenstander en dit pakte erg goed uit. In de eerste helft gaven we slechts 1 kans weg’. We speelde een prima eerste helft, de tweede helft waren we in balbezit niet goed maar verdedigend stond het vandaag als een huis.’