Veel deelnemers aan 7-loop ondanks slechte weer

Zevenhoven | Ondanks de slechte weersvoorspellingen vonden veel lopers toch de weg naar Zevenhoven om mee te doen aan de 34ste editie van de 7-loop. Alles was door de organisatie tot in de puntjes voorbereid en toen de eerste deelnemers zich meldden zag het sportterrein er prima uit en werd het gelukkig ook droger.

Het begon allemaal met de kinderloop. Er waren minder kinderen dan vorig jaar, maar de enthousiastelingen die er waren streden voor de mooie prijzen. De deelnemers aan de 400 meter en de 800 meter maakten de meters rondom het voetbalveld, zodat het toegestroomde publiek hen goed in de gaten kon houden. De deelnemers aan de 2,2 kilometer liepen heen en weer over het Vijfbruggenpad, een hele prestatie. Na afloop was er voor iedere deelnemer een medaille, een ijsje en een tasje met een verrassing. Voor de winnaars waren er mooie bekers, een cadeaubon en wat lekkers uit de bakkerij.

Daarna was het de beurt aan de volwassenen. Meer dan 100 lopers begonnen aan de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen. Het is ieder jaar weer een prachtig gezicht om deze lopers te zien vertrekken over de Stationsweg naar het Haasje. Vervolgens kwamen ze terug over het fietspad, zodat de toeschouwers ze nog één keer konden aanmoedigen voordat zij de polder introkken. Adrie van Lith deed vanaf de motor live verslag van het verloop van de wedstrijd zodat de supporters aan de finish de wedstrijd goed konden volgen.

Op de 10 kilometer won Floyd van Klink uit Nieuwkoop de eerste prijs. Van Klink doet al jaren mee aan de 7-loop en won al een aantal keer de 5 km, maar was nu dus voor het eerst succesvol op de 10 kilometer. Hij kreeg overigens goede concurrentie van Patrick van Buuren uit Amsterdam, die eerder dit jaar won in Ter Aar en Nieuwkoop. Bij de dames won Thecla de Jongh, ook al jaren een loopster die in de prijzen valt.

Bij de 10 EM was het een hele mooie en spannende strijd tussen Niels Kerdel uit Hellevoetsluis en regionale favoriet Brent Pieterse. Kerdel won uiteindelijk met een kleine voorsprong op Pieterse. Bij de dames won Mariska Visser uit Nieuwveen in een toptijd.

Bij de 5 kilometer stonden Sjoerd Heemskerk en Anne den Hartog op het hoogste podium. Voor de beste loper op de 10 km en de 10 EM (zowel bij de dames als bij de heren) was er een waardecheque voor nieuwe hardloopschoenen. Uiteraard werden de overige winnaars ook in het zonnetje gezet met bloemen en een ‘gevuld’ envelop.

In Zevenhoven is het traditie dat ook de beste Zevenhovenaren gehuldigd worden. Op de 5 km waren dit Angeliek van Helfteren en Wouter de Boer, op de 10 km Thecla de Jongh en het duo Jos v/d Pijl en Jos v/d Berg (zij kwamen gelijktijdig over de finish). Op de 10 EM kwam de eer toe aan Paola Nieuwenhuizen en Jefrey van Capel.

Wethouder Guus Elkhuizen reikte hierna de prijzen uit van het Nieuwkoop Circuit. De drie hardloop evenementen in de Gemeente Nieuwkoop vormen gezamenlijk een circuit. De drie wedstrijden zijn de Oranjeloop Ter Aar, de Halve Marathon in Nieuwkoop en de 7-loop in Zevenhoven. Om mee te dingen naar de prijzen moet een loper meedoen aan minimaal twee van de drie wedstrijden. De ranglijst van het circuit wordt opgemaakt op 3 afstanden: kort (5 km), middellang (10 km), lang (10EM of halve marathon). Op elke afstand worden prijzen uitgereikt aan de eerste drie mannen en aan de eerste drie vrouwen. Als slotstuk van de dag was er een loterij. Onder de aanwezige deelnemers werden twee mooie waardebonnen verloot.