Noordenaar Beau Snellink geeft met PR visitekaartje af in Heerenveen

Heerenveen | Het schaatsseizoen is inmiddels weer begonnen en voor Beau Snellink betekende dit een midweeks trainingskamp in Thialf met zijn ploeg RTC Midden. Hier werden zij optimaal voorbereid op de eerste wedstrijden van het seizoen door niemand minder dan Italiaanse Olympisch kampioen op de ploegenachtervolging Stefano Donagrandi. Dat dit zijn vruchten afwierp lijkt inmiddels een understatement.

Na een zware week trainen was het gevoel dit weekend voorafgaand aan de eerste wedstrijden niet optimaal bij Snellink. ‘Op zaterdag stond de 500 meter op het programma en ik had nogal zware benen. Bij de start was ik deze enigszins kwijt en reed ik alsnog naar een mooie tijd van 39.41’, blikte de achttienjarige terug. En hoewel dit een Nederlands PR betekende voor Snellink was hij niet tevreden en zinspeelde hij op een betere tweede dag waar voor hem de 3 kilometer wachtte, een afstand waar hij komend seizoen hoge ogen mee wil gaan gooien.

Er werd deze zondag hard gereden op het Friese ijs, zag ook Snellink. ‘Ik was al vroeg in de ijshal en zag dat er tijdens de eerste zeven kwartetten hard gereden werd. Zo dook Jordy van Workum, net als ik ook een A2 junior, onder het baanrecord dat al dertien jaar stond. Hij wist dit knap aan te scherpen tot 3:50,16 waar het vorige record op 3:51,5 stond.’ 
Snellink was later aan de beurt en voelde zich fysiek beter dan een dag eerder, een gevoel dat versterkt werd door het feit dat één van zijn favoriete onderdelen op het programma stond. De Noordenaar ging goed van start en hield de rondjes knap binnen de halve minuut. Hij sloot zijn optreden af met een rondje 30,3 dat resulteerde in een eindtijd van 3:52,09. Hiermee wist hij het clubrecord met maar liefst drie seconden aan te scherpen, maar misschien belangrijker nog: het betrof ook een persoonlijk record. Maar liefst acht seconden (!) wist hij zichzelf te verbeteren. Daarnaast betreft het momenteel de tweede tijd van Nederland bij de junioren A.

‘Een bewijs dat ik op de goede weg ben, dit kan een mooi seizoen worden’

Beau Snellink na zijn eerste wedstrijden van het seizoen

Al met al een prima weekend voor Snellink die met een goed gevoel terugkeek maar ook alvast weer vooruit blikte. ‘Een heerlijk eerste weekend en een bewijs dat ik op de goede weg ben. Dit kan een mooi seizoen worden. Ik heb me nu gekwalificeerd voor de Residentie Cup die gehouden wordt in de Uithof op 9 en 10 november. Daar hoop ik andermaal goed te presteren want mijn doel is de World Cups voor junioren. Tijdens de Residentie Cup wordt hiervoor de selectie bekend gemaakt, ik ben er klaar voor.’

We houden Snellink in de gaten en wensen hem alvast veel succes tijdens de Residentie Cup.

Veel deelnemers aan 7-loop ondanks slechte weer

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De eenzame teamspeler