0172SPORT, NSV'46, Perry Lok, Kevin Fransen

Van Nispen maatje te groot voor strijdend NSV’46

De Zilk | De Noordenaren kwamen er tegen de koploper en aanstaande kampioen Van Nispen niet aan en keerden puntloos huiswaards. Desondanks zag Dennis van den Ing een hoop goede punten waarop voortborduurt kan worden.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en sloeg al na dertien minuten toe. Robin Verhaar verzuimde een bal weg te koppen en zijn laconieke actie bood een instormende Zilkenaar de kans de bal met het hoofd mee te nemen en achter Bas Kalshoven te schieten.
De equipe van Van den Ing nam hierna de wedstrijd over, dwong Van Nispen achteruit en creëerde een paar goede kansen. Zo zag Cas van der Hoorn zijn harde afstandsschot uit de kruising worden getikt en schoot Daan Koot een rebound over het doel na een geblokt schot van Menno van Zuylen. Hierna volgde misschien wel de mooiste aanval van de middag die na een steekbal van Jeffrey van Capel eindigde bij Lars de Jong. De witte spits lobde het speeltuig vervolgens over de uitkomende doelman heen maar deze werd op de doellijn gered door een verdediger die de gelijkmaker ternauwernood kon voorkomen. Uiteraard viel het doelpunt hierna aan de andere kant. Geklungel in de Noordense opbouw leverde de thuisploeg op slag van rust een vrije trap op die feilloos werd binnengewerkt. Voor de thee werd het zelfs nog erger toen vanuit een corner de 3-0 werd binnengekopt.

‘Het krachtverschil was vandaag duidelijk te groot’

Dennis van den Ing | Trainer NSV’46

De tweede helft koos Van den Ing er voor de schade te beperken en niet zoals tegen Alphia nog heel veel goals te incasseren. Daan Koot ging achter de verdediging spelen en Stefan van Tol verving de licht geblesseerde Kevin Fransen en ging zich ontfermen over de Zilkse aanvalsleider. Kalshoven moest in de drieënzestigste minuut nog eenmaal vissen maar daar bleef het bij. NSV’46 zette hier een paar kleine mogelijkheden tegenover maar kwam niet tot scoren.

Na afloop was Van den Ing realistisch: ‘Het krachtsverschil was vandaag duidelijk te groot en gaf uiteindelijk de doorslag. Mijn ploeg is negentig minuten blijven voetballen en wist het, zeker voor de tweede treffer, de koploper heel lastig te maken. Zonde dat je die tweede goal op zo’n manier cadeau doet maar verder heb ik vandaag goede dingen gezien waar we mee vooruit kunnen.’