Totale offday Sportief zorgt voor pak slaag in Polsbroek

Polsbroek | Sportief is op bezoek bij SPV ‘81 tegen een verrassende en zeer pijnlijke nederlaag aangelopen. Na een ruststand van 2-0 eindigde het duel in maar liefst 5-0 en was de oorwassing compleet.

Sportief opende het duel nog furieus, na amper een minuut spelen was het een perfect aangesneden vrije trap van Daan Koot die Tosca Wens binnen leek te koppen maar zijn inzet ging naast, nog geen minuut later was het wederom Wens die de bal van dichtbij binnen leek te schieten maar zijn inzet werd geblokt. Na vijf minuten spelen was het Koot die Justin Verkerk wegstuurde maar oog in oog met doelman Jorrin van kleef kwam laatstgenoemde als de winnaar uit de strijd. Het leek een opmars naar een grote score voor Sportief, maar niets was minder waar want in de zesde minuut was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. De eerste de beste keer dat men de middenlijn passeerde was het direct doeltreffend en nam het dus verrassend de leiding. In een voor de supporters saaie eerste helft waar Sportief veelal de bal had maar geen kansen kon creëren en SPV dat op de counter loerde. Zo’n uitbraak lukte eigenlijk maar éénmaal en wederom was het direct raak. Drie minuten voor rust werd een voorzet vanaf de rechterkant beheerst in de verre hoek geschoven, waardoor de ploegen met een 2-0 ruststand de thee opzochten.

“Dit was een collectief falen”

Tosca Wens was aangeslagen na de verrassende oorwassing

Het eerste kwartier van de tweede helft is er voor Jan Wouters en zijn mannen één om heel snel te vergeten. Voorin werd er geen bal vast gehouden, het middenveld werd compleet overlopen en de verdediging had meerdere malen het nakijken. Het was nog aan doelman van der Laan te danken dat hij ‘slechts’ drie keer moest buigen. Zo stond er na een uur spelen dus een 5-0 tussenstand op het scorebord. De thuisploeg vond het wel best en liet de touwtjes iets vieren, maar kreeg alsnog wel enkele mogelijkheden. Sportief zette hier niks tegenover en kwam niet verder dan een schot van Wens die prachtig gekeerd werd door Van Kleef. In de allerlaatste minuut was Koot nog dichtbij de eretreffer, maar wederom was het de SPV-goalie die redding bracht. Voor de mannen van Wouters restte vervolgens niets anders dan de wonden likken. Volgende week krijgt men de kans om op gepaste wijze te reageren en revanche te nemen wanneer het thuis Moerkappele ontvangt.

Aanvoerder Tosca Wens was na afloop aangeslagen en hard in zijn oordeel: “De eerste minuten denk je nog dat je hier een leuke score en overwinning kunt neerzetten, maar na zes minuten komen hun op 1-0 en zijn we het vervolgens echt compleet kwijt. Dit was een collectief falen en dat kunnen we alleen onszelf maar aanrekenen.”