Tiental Aarlanderveen deelt de punten met FC Oegstgeest

Aarlanderveen | Voor de tweede week op rij heeft Aarlanderveen puntverlies geleden. Waar men vorige week nog blij was met een punt, voelde het ditmaal als twee verloren punten.

Aarlanderveen begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Davey Grimmelius gaf de bal hoog voor de goal en Killian Bouwhuis kon de bal vervolgens bij de tweede paal binnenkoppen om alweer zijn negende competitietreffer te maken. Na deze vroege openingstreffer vergat Aarlanderveen direct het verschil te maken en werd het spel wat slordiger. Desondanks bleef men de betere ploeg zonder heel veel kansen te creëren. Na dertig minuten kantelde de wedstrijd doordat Bouwhuis zijn tweede gehele kaart kreeg en Aarlanderveen met tien man verder moest.

Begrijpelijkerwijs zakte de thuisploeg wat meer in, maar in de problemen kwam het nauwelijks. Vanuit het niets kwam Oegstgeest dan ook op gelijke hoogte. De tegentreffer viel uit een corner die geheel vrijstaand binnen gekopt kon worden: 1-1. Via de ingevallen Junior Sonowo kreeg Aarlanderveen nog één goede kans op de drie punten. Maar één-op-één kwam de Oegstgeest goalie als winnaar uit de strijd.

“Voetballend zijn we denk ik de betere ploeg geweest, maar de laatste zestig minuten hebben we met tien man gespeeld en dat was erg zwaar. Maar daarin hebben we wel karakter getoond. Helaas voelt het wel als twee verloren punten”, aldus Aarlanderveen trainer Sander van Dijk. Door dit gelijke spel heeft Aarlanderveen de koppositie moeten afstaan aan Lugdunum.

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts, Valentijn Oudijk, Steven van der Pijl, Ramon Aronius; Lars Overbeek, Alessio van der Straaten (72. Ruben Rossel), Thom Nouwens; Davey Grimmelius, Killian Bouwhuis, Moussa Kalisse (60. Junior Sonowo)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Leiden Amateurvoetbal

DONK in ijzige kou te sterk voor TAVV

In wedstrijd met 2 gezichten moet Nicolaas Boys genoegen nemen met gelijkspel