In wedstrijd met 2 gezichten moet Nicolaas Boys genoegen nemen met gelijkspel

Leiden | Op sportcomplex de Kikkerpolder van UVS liep Nicolaas Boys in de eerste helft in het mes van LSVV’70. Met een 2-0 achterstand bij rust en weinig kansen in de eerste helft voor Nicolaas Boys leek het er niet op dat er nog een resultaat in zat. Maar de Nieuwveners rechtten de rug en pakten toch nog een punt.

Op een koude zaterdagmiddag trapten LSVV’70 en Nicolaas Boys al om 13.00 af voor hun een-na-laatste wedstrijd voor de winterstop. LSVV liet Nicolaas Boys het spel maken en gokte vanuit een gesloten verdediging op de counter. Doordat de Nieuwveners niet in staat waren om tot goede kansen te komen en daarnaast ook nog eens veel duels verloren zag gaan, hielden de Leidse studenten makkelijk stand. Vermoedelijk betreffen het overigens allemaal “eeuwige studenten” gezien de toch wat hoge gemiddelde leeftijd in het veld. De ploeg speelde ook zeer volwassen en was in de eerste helft met name gevaarlijk in de corners. Beide goals vielen hier dan ook uit.

Zelf creëerde Nicolaas Boys vrijwel niks en het duurde dan ook tot de veertigste minuut voordat er een goed schot werd viel te melden van Nieuwveense kant. Rocco Uijttewaal was dichtbij de aansluitingstreffer met een goed schot van afstand. Deze belande helaas op het dak van het doel. Op slag van rust zag Luke van Veen zijn vrije trap worden gekeerd door de keeper. Dit waren de enige noemenswaardige doelpogingen van de Nieuwveners en hiermee ging het dus ook geheel terecht met een achterstand rusten.

“De eerste helft was zeer slecht van onze kant en kwamen we ook terecht op achterstand uit corners, iets waar we vooraf nog voor gewaarschuwd waren als één van hun sterkste punten…”

Luke van Veen | Verdediger Nicolaas Boys

Mo Bourgine wilde wat anders zien in de tweede helft en voerde twee wissels door. Met Milan Hoogervorst en Per Burmanje in de aanval, waren de Nieuwveners een stuk dreigender voorin en kon het in de tweede helft een stuk vaker door defensie van LSVV heen spelen. Vlak na rust was het wel eerst nog LSVV die bijna de wedstrijd in het slot gooiden met de 3-0. Gelukkig hield Xander Hardsteen met een prachtige redding op een kopbal Nicolaas Boys in de wedstrijd. In de zevenenvijftigste minuut vond Nicolaas Boys de aansluitingstreffer via Peter Burgmeijer. Een afgeslagen corner werd door Van Veen op de pantoffel genomen. Burgmeijer verlengde deze prachtig met de hak en scoorde hiermee de 2-1.

Tien minuten later was het nogmaals raak voor Nicolaas Boys. Na een mooie lange bal van Joey van den Haak hield Milan Hoogervorst de bal knap bij zich en gaf goed voor. Daar vond hij Burmanje welke de bal keurig in de verre hoek schoot. Daarna creëerde Nicolaas Boys nog een heel aantal kansen om de overwinning alsnog mee naar Nieuwveen te nemen. Onder andere Sven Hoogervorst en Burgmeijer wisten deze kansen niet te benutten. Ook kwam LSVV er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar Hardsteen hield zijn doel schoon in de tweede helft waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.

Ook Van Veen zag een groot verschil met beide helften en kon gezien de 2-0 achterstand wel leven met een gelijkspel: “De eerste helft was zeer slecht van onze kant en we kwamen ook terecht op achterstand door twee corners, waar we vooraf nog voor waren gewaarschuwd als één van hun sterke punten. In de rust hebben we het een en ander omgezet. Dit gecombineerd met meer strijd en onze sterkere conditie kwamen we terug tot 2-2. Daarna leek de 2-3 er nog in te zitten maar dit was misschien wel teveel van het goede na zo een eerste helft. Komende zaterdag onze laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SJC. Hopelijk kunnen we ons nog een keer opladen en eindigen we in de top-3 voor de winterstop.”