Tien van Aarlanderveen laten overwinning uit handen glippen

Aarlanderveen | Aarlanderveen heeft zijn laatste bekerwedstrijd op bezoek bij Bergambacht met 1-1 gelijk gespeeld. Hierdoor zit het bekeravontuur voor ‘De Trots van de Polder’ erop, aangezien Capelle 2 met zeven punten uit drie wedstrijden poulewinnaar is geworden en daarmee twee punten meer als de ploeg van Sander van Dijk heeft behaald.

De eerste dertig minuten waren prima van Aarlanderveen. Het speelde verzorgd aan de bal en dat deed men in een redelijk hoog tempo. Ook creëerden het genoeg kansen waardoor ze terecht op een 0-1 voorsprong kwamen. Na een goede combinatie tussen Lars Overbeek en Davey Grimmelius kon Overbeek de bal in de verre hoek binnen schieten.

Na een half uur spelen kreeg verdediger Bram Egberts ongelukkig zijn tweede gele kaart, hierdoor verloor Aarlanderveen het grote overwicht. Desondanks was het met tien man de betere en ploeg en speelde het een aantal keer goed onder de druk uit. Tot de allerlaatste minuut gaven ze ook nauwelijks een kans weg. Toch wist Bergambacht in de blessuretijd vanuit een corner voor de gelijkmaker te zorgen doordat een speler van de thuisploeg volledig vrijstaand kon inkoppen. ‘Dat was dus heel erg zuur, ondanks dat we al niet meer door gingen hoopten we toch nog de overwinning vast te houden’, aldus Aarlanderveen oefenmeester Van Dijk.

Aanstaande zaterdag begint Aarlanderveen in de competitie met een thuiswedstrijd tegen Koudekerk.