Goede generale Zevenhoven tegen Floreant

Zevenhoven | Volgende week mag de ploeg van Danny ter Hoeve de competitie starten bij BSC ’68. Afgelopen zaterdag liet Zevenhoven, met name in de eerste helft, zien klaar te zijn voor de seizoenstart. De geelhemden oogden fit en lieten bij vlagen goed voetbal zien wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 2-0 overwinning.

Het grote verschil met vorig seizoen is toch wel dat de ploeg frisser oogt. Ter Hoeve zal naar alle waarschijnlijkheid een hoge standaard eisen als het gaat om trainingsarbeid. Conditioneel lijkt het op orde binnen zijn team. Natuurlijk geeft dit nog geen garantie voor succes maar het zorgt wel voor veel beweging binnen het elftal waardoor makkelijker kansen worden gecreëerd. Zo ook zaterdag, waar met name de opgebloeide en actieve Nick Mooren de achterhoede van Floreant regelmatig de hielen liet zien. Het was dan ook geen toeval dat juist hij de openingstreffer voor zijn rekening nam. Koppend zorgde de spits voor een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust wist de thuisploeg de score te verdubbelen. De uitstekend spelende Falco de Lange toonde nog maar eens aan over een prima traptechniek te beschikken en schoof de bal na een lage voorzet hard achter de kansloze doelman van de bezoekers.

Het was jammer dat de tweede helft, waarin Floreant overigens ook een klasse beter speelde, weinig hoogtepunten kende. De ploeg van oud Zevenhoven-trainer Dennis van de Ing miste nog wel een opgelegde kans. De thuisploeg leek al bezig met volgende week, wisselde met regelmaat en zodoende bloedde de wedstrijd dood maar kwam de overwinning nimmer in gevaar. Een goede generale dus voor Zevenhoven, dat volgende week mag laten zien of men een prima voorbereiding kan omzetten in een goede competitiestart.