Teylingen revancheert zich en wint terecht van Nicolaas Boys

Sassenheim |  Nicolaas Boys kende een slechte generale voor de kraker tegen SV Zevenhoven van volgende week. In Sassenheim werd er terecht met 2-0 verloren van RKVV Teylingen. Dit terwijl er thuis nog 4-0 werd gewonnen. Door deze nederlaag verliest het nu de aansluiting met de top en moet er volgende week gewonnen worden om niet nog verder achterop te geraken.

Al snel bleek dat de Teylingen erop was gebrand om zich te revancheren voor de pijnlijke uitnederlaag bij Nicolaas Boys. De Nieuwveners kwam eigenlijk niet echt tot grote kansen en moest het doen met een aantal schoten van onder andere Fabio Dos Santos, Joost Verkerk, Jari Wijfjes en Rocco Uijttewaal. Deze werden echter allen gekraakt of miste de echte overtuiging. Teylingen was een stuk gevaarlijker en kreeg in de beginfase al een aantal grote kansen. Zo kregen ze drie mogelijkheden op rij in de elfde minuut waarbij Xander Hardsteen reddend moest optreden, Luke van Veen een bal van de lijn haalde bij de rebound en de derde kans vervolgens werd geblokt.

“Zevenhoven gaan we gewoon van het veld spelen. Iedereen is gebrand om te winnen dus dat gaan we gewoon doen”

Xander Hardsteen over de derby van volgende week

Mo Bougrine zag dat zijn positionele wijzigingen binnen de formatie met een positie op het middenveld voor Ravi Pijper en een backpositie voor Joost Verkerk niet het gewenste effect hadden en draaide dit weer terug. Nadat dit weer werd teruggedraaid en de heren weer op hun vaste positie stonden, ging het echter niet beter voor de Nieuwveners en bleef Teylingen de bovenliggende partij. Het is dat Hardsteen zijn ploeg goed in de wedstrijd hield met een aantal knappe reddingen gedurende eerste helft. Op slag van rust was het helaas alsnog raak voor Teylingen en kwam het in de veertigste minuut op een 1-0 voorsprong. Een lage steekpass door de defensie zorgde voor de nodige problemen en kon niet goed worden weggewerkt door de Nieuwveense defensie. In de kluts kwam de bal weer voor de voeten van één van de spelers van Teylingen en deze rondde knap af in de korte hoek. Niet veel later was het bijna weer raak voor Teylingen, gelukkig voor Nicolaas Boys kon deze bal knap van de lijn worden gehaald door Jordy van Eijk.

In de tweede helft probeerde Nicolaas Boys de achterstand nog om te buigen en kreeg het in de beginfase nog een klein kopkansje voor Milan Hoogervorst. Deze ging belande echter in het zijnet. Hierna is Nicolaas Boys eigenlijk niet meer in de buurt gekomen en bleef Teylingen wel gevaarlijk. Uiteindelijk kwam het in de 71e minuut na een mooi uitgespeelde aanval op 2-0 en hiermee was de wedstrijd beslist. Keeper Hardsteen behoede zijn team nog voor een grotere nederlaag in het restant van de wedstrijd.

Xander Hardsteen was niet blij met het resultaat en het vertoonde spel: “De wedstrijd was niet best. We wilden graag, maar het zat er gewoon niet in. Soms heb je gewoon van die wedstrijden dat het gewoon allemaal even niet lukt.” Desondanks is Hardsteen niet bang voor de kraker van komende week: “Zevenhoven gaan we gewoon van het veld spelen. Iedereen is gebrand om te winnen dus dat gaan we gewoon doen.”

Xander Hardsteen; Joost Verkerk, Luke van Veen, Jari Wijfjes (74. Rik Verkerk), Jordy van Eijk; Rocco Uijttewaal, Joey van den Haak ©, Sven Hoogervorst, Ravi Pijper; Fabio dos Santos (72. Fitz MacLean), Milan Hoogervorst (64. Mike van der Aar)