NSV’46 kent gemakkelijke middag tegen SJC

Noorden | NSV’46 moest na de mindere resultaten reageren en was het ook aan zijn stand verplicht om het thuisduel van nummer voorlaatst SJC te winnen. Eindelijk viel er ook weer eens wat te genieten want de Noordenaren legde een prima wedstrijd op de mat en won met duidelijke cijfers van de Noordwijkers.

De bezoekers kregen al zeer vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar gelukkig voor de ploeg van Robert Swart ging de bal voorlangs. NSV’46 reageerde direct en binnen vijf minuten was het raak op Sportpark de Koet, waar het publiek Florencio Faneyte de ban zag breken met een mooi schot over de Noordwijkse doelman.
Met name de teruggekeerde Jeffrey Pieterse en Menno de Jong trokken het spel naar zich toe en aan de hand van de twee middenvelders was de thuisploeg heer en meester. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten en in de dertiende minuut was het Robin van Koert die na een mooie aanval op aangeven van Pieterse doel trof. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid en was Van Koert de aangever en jaagde Pieterse de bal hard tegen de touwen.
Kamiel Disseldorp stond aan het einde van misschien wel de mooiste Noordense aanval van de middag en tekende voor de 4-0.

Na iets meer dan een uur kon er naar hartenlust gewisseld worden, maar hierdoor was wel even de organisatie weg en hier wisten de bezoekers optimaal voor te profiteren en bepaalden de tussenstand op 4-1. Het antwoord van NSV’46 liet lang op zich wachten en kwam van de voet van Menno de Jong die een vrije trap schitterend tot goal promoveerde. Het slotakkoord was voor Van Koert die op aangeven van de ingevallen Robbie Geerlof de eindstand op 6-1 bepaalde.

Aanvoerder Stefan van Tol was blij met het optreden van zijn ploeg. “Dit was een prima potje voor ons. Afgelopen dinsdag oefenden we tegen Woerden en ook toen speelden we een prima wedstrijd. Je ziet ook met de rentree van Jef en Menno dat we makkelijker voetballen. Vandaag kregen ze ook alle ruimte en die moet je hen natuurlijk niet geven. We waren een stuk zuiverder in de passing dan de afgelopen paar wedstrijden en het zat ons ook allemaal net iets meer mee. Na een paar minuten geven we een grote kans weg en gelukkig gaat die voorlangs, daarna pakken we het gewoon goed op en waren we verreweg de bovenliggende partij en komen we niet meer in de problemen.”