Team Van Kints wint elfde zeilwedstrijd bij Watersport Vereniging Langeraar

Langeraar | Zondag 19 mei zijn er twee wedstrijden gevaren bij Watersport Vereniging Langeraar. Bij Team Van Kints ontbrak één van de bemanningsleden. Opa Wim nam zijn oudste kleinzoon Stan van Kints mee als vervangend bemanningslid.

Er werd vandaag gevaren op baan E. Bij de start waren niet alle boten op tijd weg. Door een steeds draaiende wind viel het niet mee om in één keer goed naar de boeien te varen. Tot aan de finish was het spannend wie deze wedstrijd zou gaan winnen.

Na de lunchpauze ging iedereen weer het water op en werd nogmaals baan E gevaren. De Lasers en Peter Koeleman in zijn Splash waren snel weg maar bij het ronden van de tweede boei hadden zij al ‘last’ van de 16m2. De baan werd verlengd zodat we nog een extra half uurtje konden doorvaren.

Ruim voor de finish stuurde Wim, met bemanningslid Stan, zijn boot naar de eerste plek. Een geweldige overwinning voor team Van Kints! De boten werden afgetuigd en opgeruimd, en onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog lang nagepraat over deze mooie zeildag!

De volgende wedstrijd is op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei om 12:00 uur. Een ieder is van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te varen!

Mike Otto, Anton den Haan, Marco Pellegrom, 0172SPORT, Altior

Altior neemt op grootse wijze afscheid van ervaren drietal en…

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Tips om een betere keeper te worden