TAVV te sterk voor Altior in kermiswedstrijd

Langeraar | Alsof het nooit anders is geweest werd de kermiswedstrijd tussen Altior en TAVV afgewerkt op een bomvol Altior-terrein en op het naastgelegen parkeerterrein was ook de kermis ouderwets druk en gezellig. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke en bij vlagen harde wedstrijd van.

Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde Chiel Scholte namens TAVV een cheque aan de Stichting Toekomstplan Arie-Jan en erna volgde ook nog een indrukwekkende minuut stilte voor de veel te vroeg overleden Louis Hoogeveen.

TAVV – dat aantrad in het geel – liet vanaf het beginsignaal zien dat er veel voetbal in de ploeg zit. Met een verzorgde opbouw en dynamisch spel probeerde het Altior te verschalken. Behalve veel balbezit leverde het echter nauwelijks kansen op, alleen een vrije trap van Jeffrey Pieterse belandde op de vuisten van doelman Jeroen Sassen. Na ruim een kwartier spelen moest Sassen opnieuw handelend optreden. Een scherp aangesneden vrije trap van Pieterse werd met het hoofd verlengd door Yassine El Mariami, Sassen redde echter fraai.

In de loop van de eerste helft kwam Altior steeds beter in de wedstrijd, wist het de opbouw van TAVV regelmatig te ontregelen door vroegtijdig druk te zetten en daarnaast kwam het ook zelf meer aan voetballen toe. Net op het moment dat eenieder dacht aan een 0-0 ruststand, kwam TAVV eigenlijk vanuit het niets aan de leiding. Een lange bal van rechtervleugelverdediger Bjorn Valentijn leek op niets uit te monden. Doelman Sassen dacht de bal wel even uit de lucht te pikken, maar zag Robin van Koert over het hoofd welke eerder bij de bal was en hem over de uitgekomen doelman kopte: 0-1.

De tweede helft leek al vroeg beslist te worden, nadat Donny van der Neut de score verdubbelde na een subtiele assist achter het standbeen door Lyndon de Bruijn. Toch bleven de manschappen van Arjan van der Laan in een goed resultaat geloven en twintig minuten na rust volgde de aansluitingstreffer. Luuk den Haan ontsnapte na een lange bal van achteruit aan buitenspel en lepelde de bal geweldig over de uitgekomen Edwin Pieterse heen: 1-2.

Een minuut later kreeg Altior zelfs een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Vervolgens hield Sassen zijn ploeg op de been met een dubbele redding. Eerst haalde hij een schot van El Mariami uit de linkerbenedenhoek en ook de rebound van Van Koert hield hij met een schitterende reflex tegen. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Na een steekpass van Van der Neut werd De Bruijn tegen de vlakte gewerkt door Sassen, die later bij de bal was dan de TAVV-aanvaller. Scheidsrechter Van den Helder kon dan ook niks anders dan naar de stip wijzen. Nick Straver schoot de toegewezen strafschop vervolgens snoeihard in de linkerbovenhoek: 1-3.

Aan de andere kant liet Pieterse zien – die bij afwezigheid van Thomas Piket de honneurs onder de lat waarnam – het keepen niet verleerd te zijn. Tot tweemaal toe redde hij uitstekend en de derde poging ging vervolgens over. Toch moest hij in de slotminuut nog eenmaal zijn meerdere erkennen. Tom van der Weijden schoot een vrije trap over de muur in de winkelhaak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3.

Door deze overwinning heeft TAVV in poule A de beste papieren om de finale te halen. Echter dient er aanstaande zaterdag nog wel afgerekend te worden met Nieuwkoop en Zevenhoven in twee halve wedstrijden.