Stark houdt NSV’46 van het scoren af en bezorgd Sportief eerste winst

Noorden | De tweede wedstrijd in Poule B van de 0172SPORT-CUP zorgde direct voor een verrassing. NSV’46, verliezend finalist van afgelopen editie, moest een pijnlijke nederlaag slikken tegen ‘kleine’ buurman Sportief.

NSV’46-trainer Robert Swart koos ervoor om een paar jeugdige talenten aan het werk te zien en enkele gearriveerde namen op de bank te zetten. Sportief rook bloed, zag waar het druk moest zetten en begon van meet af aan fel aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut resulteerde dit in een grote kans toen NSV’46-middenvelder Robbie Geerlof onder druk rond de middenlijn balverlies leed en zo de aanval inluidde. Bas Kalshoven zag de inzet echter over zijn doel gaan.

Na een minuut of twaalf kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en werd duidelijk dat er voor voormalig keeper Menno de Jong een belangrijke rol is weggelegd in de equipe van Swart. Hij is voor de verdediging de spelverdeler waar de ballen worden ingeleverd en strooit met passes. Hierin moet wel overduidelijk een goede balans worden gevonden wil NSV’46 niet te voorspelbaar worden en te afhankelijk. Vooral de jonge spelers om hem heen toonden met De Jong in de buurt weinig initiatief en zochten overduidelijk naar de ervaren ex-doelman.
Aan de overkant liet Nick Stark zich zien. Na jaren van keepersproblemen kwam Bjorn van der Laan vorig jaar de gelederen versterken maar de onfortuinlijke doelman zit met een vorige week opgelopen zware rugblessure een tijd in de lappenmand. Stark die enkele jaren gelden de handschoenen opborg door aanhoudende fysieke klachten is echter weer terug en stond dus eerder dan verwacht weer onder de lat bij het keurkorps van Cor Stoof. De fragiel ogende sluitpost liet direct zijn visitekaartje achter door met meer dan een handvol knappe reflexen NSV’46 van het scoren af te houden.
Zo kwam hij na een scrimmage in de doelmond als sterkste uit de strijd na meerdere inzetten van Bas Veldman, die knap werd vrijgespeeld door Lars de Jong. Cas van der Hoorn had de kans op de gelijkmaker na een geweldige lange bal van Menno de Jong maar koos de verkeerde optie. NSV’46 schakelde hierna niet goed om daar waar Sportief het spel snel voortzette en de diepte zocht aan de rechterkant bij voormalig NSV’46-er Mathijs Maaijen. Zijn voorzet werd door spits Stijn Molenaar op waarde ingeschat en buiten het bereik van Bas Kalshoven verlengt tot doelpunt.

Menno de Jong maakte een paar minuten voor rust ook kennis met de reflex van Stark, die op slag van rust kansloos was toen Geerlof voor het doel werd vrijgespeeld door Robbin Verhaar. Geerlof miste echter dé kans om nog met een enigszins goed gevoel de rust op te zoeken.

De tweede helft was – zeker na het vele wisselen – zeer rommelig. NSV’46 creëerde steeds minder, raakte vermoeid én ging tegen de klok voetballen. Sportief bleef rustig en hoopte middels een snelle counter de thuisploeg nog meer pijn te kunnen doen. Kalshoven heeft echter nagenoeg niks te doen gehad. Ook het slotoffensief waar NSV’46 met vier aanvallers ging spelen leverde niks op en dus moest NSV’46 een pijnlijke nederlaag slikken.

Sportief liet zien dat – mits men fit blijft – zij een prima ploeg te hebben dat directe degradatie dit jaar zou moeten kunnen ontlopen. Voor Robert Swart is er werk aan de winkel om de jeugd op een goede manier in te passen en een duidelijke strijdwijze te ontwikkelen. Voor het driespitsen-systeem waar deze ‘oefenwedstrijd’ voor werd gekozen heeft zijn ploeg waarschijnlijk niet genoeg stootkracht. We gaan het zien!

Komende zaterdag zijn Aarlanderveen en Nicolaas Boys de volgende tegenstanders voor de ploegen uit Noorden. Deze wedstrijden worden allemaal afgewerkt op het terrein van Altior in Langeraar.

TAVV te sterk voor Altior in kermiswedstrijd

Oppermachtige Jetze Plat pakt gouden plak op de triatlon!