TAVV pakt overtuigend de eerste periode tegen machteloos Nieuwkoop

Ter Aar | Om niet van andere resultaten afhankelijk te zijn dient men het toeval uit te sluiten. Dat kan alleen als je dit zelf kan afdwingen door de juiste dingen te doen. Met twee concurrenten op de loer wist TAVV wat het te doen stond: Zelf de drie punten behouden op eigen veld en wat die twee concurrenten dan gaan doen maakt dan niet veel meer uit.

TAVV – Nieuwkoop dus als laatste wedstrijd van de eerste periode en gek genoeg is de return de eerste wedstrijd in de derde periode. Zowel TAVV als Nieuwkoop hadden één mutatie ten onzichte van een week eerder. Bij TAVV verving Chiel Konings de vorige week geblesseerd geraakte Jesse Modderaar en bij Nieuwkoop kwam Gareth Rowlands in de basiself ten koste van Illias Alla.

In de eerste twintig minuten speelde TAVV erg sterk, maar beloonde zich niet met een doelpunt. Echt grote kansen deden zich in die fase niet voor, mede omdat de verdediging onder leiding van captain Joris Verweij goed stond. Wel hadden de oranjehemden moeite met de lopende mensen bij TAVV en met de opkomende backs. Een grote kans was er voor El Mariani nadat Boekestein de bal moest lossen na een poging van afstand, maar de Nieuwkoop doelman herstelde zich. De linksbuiten van TAVV hield aan die confrontatie een blessure over en moest zich noodgedwongen laten vervangen. Hierdoor moest Frenk van der Kleij diverse omzettingen doen in zijn voorste linie.

‘Ik had eigenlijk maar één mogelijkheid en dat was schieten’

Jeffrey Pietserse | Doelpuntenmaker TAVV

Juist op het moment dat Nieuwkoop wat meer uit de schulp kroop sloeg TAVV toe. een afgeslagen bal vanuit de zestien kwam voor de voeten van Jeffrey Pieterse terecht. Die besloot om uit de halen. Onderweg werd deze bal nog lichtjes beroerd, waardoor doelman Boekestein kansloos werd gelaten: 1-0. ‘Ik had eigenlijk maar één mogelijkheid en dat was schieten. Dat ie aangeraakt wordt en er nog ingaat is dan wel lekker’, aldus de doelpuntenmaker na afloop.

De wedstrijd was hiermee opengebroken en het werd in deze fase feller. De uitstekend leidende scheidsrechter Ifrandi uit Waddinxveen moest hierdoor regelmatig ingrijpen om de kemphanen uit elkaar te houden. Nieuwkoop was via een actie van Chiel Groenewoud nog dichtbij de gelijkmaker, maar de lat boven Edwin Pieterse en diens handen voorkwamen erger voor de blauw-witten. De rust leek bereikt te worden met de kleinst mogelijke marge in het voordeel van de Aardammers, maar de man in het zwart had voldoende redenen om tijd bij te trekken. Ook Donny van der Neut viel geblesseerd uit na uitvoerig behandeld te zijn geweest, waardoor de blessuretijd maar liefst drie minuten bedroeg. In die dying seconds kreeg TAVV nog een vrije trap vanaf de linkerkant. Jeffrey Pieterse gaf de bal hard en laag voor en tot zijn eigen verbazing verdween deze in het doel na een klassieke keepersfout: 2-0.

‘TAVV is gewoon een goede ploeg en in aanvallend opzicht waren we niet bij machte om ze pijn te doen’

Michel Strating | Trainer Nieuwkoop

Na de thee werd de wedstrijd na exact vijfenveertig seconden definitief beslist. De veelal opstomende Kevin van Wijk gaf een puntgave voorzet aan de instormende Nick Straver, die al vallend afdrukte: 3-0. De knock-out was uitgedeeld en TAVV besloot om over te gaan tot het controleren van de wedstrijd. Nieuwkoop was in de tweede helft veelvuldig in balbezit, maar vooral op eigen helft. Daar mocht het doen wat het wilde, maar zodra de middellijn werd overgestoken was TAVV al snel bij machte om de bal te veroveren. Toch was er nog een prachtige actie te noteren van Gareth Rowlands, die enkele tegenstanders passeerde en de bal naar de bovenhoek krulde. Zijn poging spatte op de paal uiteen. TAVV had ook nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar liet dit na. Zodoende kabbelde de wedstrijd naar het einde. TAVV wist dat de “drie B’s” binnen handbereik lag. Na zesenveertig minuten werden bier, bratwurst en bloemen de hoofdingrediënten en kon het Oktoberfest in de kantine een extra dimensie gegeven worden middels de felbegeerde periodetitel.

Uitblinker Kevin van Wijk was na afloop blij met de overwinning én de behaalde periode, maar niet meer dan dat. ‘Nu moeten we doorbouwen, want eigenlijk hebben we nog niks. Aan het eind van het seizoen worden de prijzen pas verdeeld’. Ook Pieterse is het met Van Wijk eens dat dit nog maar het begin is. ‘Je speelt gewoon goed voetbal en tot nu toe hebben we geen ploeg gehad die beter speelt dan ons, dus dan hoor je ook bovenaan te staan. We gaan nu volle bak voor het kampioenschap.’

De verliezende trainer Michel Strating was na afloop realistisch. ‘TAVV is gewoon een goede ploeg en in aanvallend opzicht waren we niet bij machte om ze pijn te doen. We zitten momenteel in een wisselende fase. Vandaag vond ik ons aan de bal niet goed en we hebben ook weinig kansen gehad. We hadden een idee hoe we het TAVV lastig konden maken, maar dat is er niet uitgekomen. Er is geen moment geweest dat we aanspraak hebben gemaakt op de overwinning.’