NSV’46 zet de weg naar boven in met overwinning op VEP

Noorden | NSV’46 is tot dusverre aan een teleurstellend seizoen bezig. Er werd dan wel gewonnen van Zevenhoven, maar dat was dan ook direct de enige overwinning. Gisteren werd er een tweede overwinning aan het seizoentotaal toegevoegd. Op eigen veld werd VEP met 4-0 verslagen.

Dennis van den Ing mistte vandaag aanvallend gezien de nodige stootkracht. Spits Robin van Koert was er niet bij vanwege werkverplichtingen, Mitchel Pijpers haakte af met een blessure en Cas van den Hoorn moest plaats nemen op de bank na een weekje Caraïben. NSV’46 beschikt naast Van Koert met Lars de Jong over nog een spits die in deze klasse tot de betere aanvallers behoort en zoals wel vaker wanneer Van Koert ontbreekt wist hij vandaag het verschil te maken.

NSV’46 dicteerde van meet af aan het spel en de intentie was duidelijk; de punten zouden in Noorden blijven. Hoewel de opbouw weer alles behalve vlotjes verliep en er weer meermaals ballen zo over de zijlijn werden geschoten, hadden de bezoekers niets te vertellen. Het eerste schot op doel viel te noteren in de zestiende minuut en was direct raak. De Jong kapte aan de rechterkant naar binnen en zocht een diepgaande medespeler die niet kwam. Met weinig andere mogelijkheden beproefde hij zijn geluk met zijn linkerbeen en zag zijn inzet vanaf een meter of twintig op schitterende wijze in de rechterbovenhoek verdwijnen, 1-0. Het eerste kansje voor de bezoekers viel na vijfentwintig minuten. Perry Lok stapte te laat waardoor zijn man er aan de zijkant van het veld vandoor ging en op rand zestien een medespeler vond. Zijn inzet werd echter door Kevin Fransen geblokt. Zes minuten voor rust had De Jong de kans om de marge te verdubbelen maar in kansrijke positie schoof hij de bal net langs de paal.

‘Ik juich nooit heel uitbundig maar bij ons in deze vorm is op 2-0 voorkomen met nog twintig minuten te gaan geen garantie dat we ook de drie punten pakken….’

Lars de Jong | Spits NSV’46

Na de rust een opportunistischer VEP, hierdoor kwam de thuisploeg minder aan voetballen toe. Maar behalve een één-op-één situatie wisten de Woerdense Zebra’s niet gevaarlijk te worden. In deze situatie was doelman Bas Kalshoven overigens de winnaar en zodoende bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. De Noordenaren sloegen vervolgens toe via een counter, waarbij De Jong zijn tweede van de middag binnenschoot. Net als bij zijn eerste doelpunt viel het op dat hij nogal stoïcijns reageerde en de felicitaties gelaten in ontvangst nam. Gevraagd naar de manier van juichen reageerde de “Dolberg uit de polder” als volgt. ‘Ik juich nooit heel uitbundig maar bij ons in deze vorm is op 2-0 voorkomen met nog twintig minuten te gaan geen garantie dat we ook de drie punten pakken…’

Door deze treffer was het verzet van VEP gebroken, werden de ruimtes steeds groter en daar wist de thuisploeg wel raad mee. De 3-0 kwam van de schoen van Kamiel Disseldorp na een mooie pass van Nick Geerlof. Disseldorp passeerde aan de linkerkant zijn tegenstander op snelheid, doordat de doelman op zijn lijn bleef staan was het voor hem een koud kunstje om de derde Noordense treffer binnen te schieten. Het slotakkoord was voor invaller Van der Hoorn. Hij bepaalde – middels een sublieme stift over de uitgekomen doelman – de eindstand op 4-0.

Uitblinker De Jong was na afloop blij met de punten en deels over het vertoonde spel. ‘Vooraf kregen we de boodschap mee dat we weer plezier moesten krijgen en uitstralen. Dit is denk ik redelijk gelukt. De intentie om te voetballen was er in ieder geval hoewel we wat slordig waren in de passing. Maar het was VEP dat achter de bal aan moest in plaats van wij en dat is wel weer eens lekker. Een terechte overwinning in mijn ogen, hun schieten in negentig minuten tijd geloof ik één keer op doel…’